Pád do temnoty

Pád do temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542540/bmid_pad-do-temnoty.jpg 4 54 54

Jessica Blackwood série

< 3. díl

Agentka Jessica Blackwoodová vyřešila už dva velké případy a jako vycházející hvězda FBI se stále musí vyrovnávat se svou nekonvenční minulostí iluzionistky. Pravidelně se teď také radí se svým excentrickým dědečkem, někdejším skvělým kouzelníkem, jehož vnímá jako svého učitele, přestože ho kdysi nemohla vystát. Zničehonic se ovšem rutinní sledovačka změní v drama a Jessica musí bojovat o život, když se na místě objeví vyšinutá žena s dítětem v náručí a vyhrožuje, že ho zabije. Téhož dne se krátce po silném zemětřesení, které zasáhne východní pobřeží, začne po internetu šířit podivné video, na němž fyzik Peter Devon, nositel Nobelovy ceny, který už je však osm let po smrti, předpovídá místo i datum zemětřesení. A nedlouho poté je nalezena mrtvola neznámé ženy, která popisem odpovídá útočnici, s níž se Jessica střetla. Vyšetřování série zdánlivě nesouvisejících, ale stejně tak bizarních a temných zločinů zavede Jessicu do coloradské pouště a do vísky, po níž se jednoduše slehla zem, a mladá agentka zjišťuje, že se bude muset popasovat s něčím chmurnějším a mocnějším, než by kdokoliv čekal. S něčím tak zvráceným, že za tím může stát jen jediný člověk – Čaroděj.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Black Fall, 2017


více info...

Přidat komentář

Martule44
16.10.2024 3 z 5

Tohle byla jedna velká šlamastika a apokalypsa v jednom....než si člověk urovnal myšlenky, bylo všechno úplně jinak... Zkrátka netypický Mayne a jeho rychlé závěry :-)

Kaja1
14.10.2024 3 z 5

Tak tentokrát jsem se nemohla začíst, příliš mnoho postav, příliš mnoho míst, kde se příběh odehrává a zejména příliš technických informací, které jsem nestačila vstřebat. Konec byl hrůzný a zase se na scénu vrací Čaroděj...


Lovana
02.10.2024 3 z 5

Další díl ze série s Jessicou a po přečtení už se velmi těším na propojení postav Jessicy a Thea.
Nicméně s tímto dílem to mám dost podobně jako s posledním dílem v sérii s Theem – Temný vzorec. Přestože byla kniha velmi čtivá a příběh krásně utíkal, tak mi to přišlo až moc překombinované, místy se skákalo z místa na místo a z události k události, až mi přišlo, že to moc nedává smysl. Konec jako takový mi přišel jednak hodně na náhodu, a navíc se pak vše hrozně rychle vyřešilo. Po dočtení mi zůstalo hodně otázek, na které jsme nedostali odpovědi. A také bych uvítala více Damiana, tentokrát se tam jen mihl. Doufám, že se s ním ještě setkáme a dozvíme se o něm více.
Avšak i když mi tento díl úplně nesedl, tak přesto se těším na Génia zločina a Thea s Jess dohromady a doufám, že první společný díl se mi bude líbit více než poslední díly obou sérií.

Hodnocení 3,25*/5*

FejKýý
27.09.2024 4 z 5

Tahle kniha mě hodně bavila, ale byly tam místa, které mě mírně nudily. Konec jsem asi úplně nepochopila a taky mám pár otázek, který by mě zajímaly a bojím se, že zůstanou nezodpovězeny. Těším se v listopadu, až vyjde první díl série Jess & Theo. A doufám, že se ještě setkáme s Damiánem.

Duchoslp
08.09.2024 4 z 5

Jessica a její netypické vyšetřovací metody mě baví. I třetí díl má spád a určitě se nebudete nudit. Za mě super a těším se na další díl

terinkha
04.09.2024 4 z 5

27/2024
Jessicu mám ráda, tahle série mě pořád baví, i když tenhle díl mi přišel tak nějak slabší. Má to spád, odsejpá to, ale ten děj mi nepřišel tak zajímavej, aby mě to vzalo nějak extra za srdce. Chyběl mi tam teda i klasickej Zorro mstitel Damian, tady se tentokrát jen mihnul.
Jako dovolenkové čtení super, ale znovu se k ní nevrátím :-)
Dávám 4 hvězdy, za mě tak 75 %.

Maky806
25.08.2024 5 z 5

Skvělé čtení, jen ten konec mi přišel moc rychlý.

Eisy
24.08.2024 4 z 5

Klasický Myane, skvělá atmosféra, strašně čtivé a pak rychlý konec :))

pleybe
14.08.2024 4 z 5

Řekla bych, že tu opět máme čest s typickou Mayneovkou. Napínavý, leč možná lehce překombinovaný příběh, rychle ubíhající děj plný zvratů, krátké kapitoly, čtivá kniha. A jako vždy trochu ukvapený konec, který nezodpoví všechny čtenářovy otázky, takže nikdy nevíte, jestli se zlobit a doufat, že se vše dozvíte v pokračování (ne, nedozvíte, nikdy), nebo to prostě přijmout a mezery si domyslet.

Tak či onak, tuhle sérii s Jessicou mám ráda. Kouzelnické prostředí je fascinující a neskutečným způsobem žeru postavu Damiana. Jak to ten chlap jen dělá?

PetraN17
11.08.2024 5 z 5

Tato série se mi moc líbí, přidaná hodnota je i minulost Jess. Těším se, co příjde příště :)))

Pavlnka
26.07.2024 4 z 5

Zajímavý případ, ale ten konec ????? Přišlo mi to nedotažené a uspěchané.

Didi15
12.07.2024 3 z 5

Musím říct, že mě to moc neoslovilo . Příběh se mi zdál divný a ten konec moc uspěchaný . Ale Damien je velice zajímavá postava, doufám, že dostane mnohem víc prostoru .Škoda, jinak mám autora moc ráda .

Iva095
08.07.2024 5 z 5

Jestli je nějaký autor, který je pro mě sázka na jistotu tak je to Mayne.
Ano autorovy knihy jsou těžko uvěřitelné, ale vůbec mi to nevadí.
Jessica je super hlavní hrdinka ikdyž mi v tomto díle chyběla ta její sebejistota.
Zase a znovu kniha byla originální a skvěle se četla. Příběh byl super.
Spokojenost.

Ticiana
02.07.2024 4 z 5

Prvni pulka me absolutne nebavilo, prislo mi, ze Jessica si vubec neveri a bylo to same litovani sebe sama. V pulce se to rozbehlo a zacalo me to bavit, ale skoncilo to hodne rychle a nejak neuspokojive. Nevim, tenhle dil se uplne nepovedl, rekla bych.

Ulala
19.06.2024 5 z 5

Trochu bláznivé, jako obvykle trochu neuvěřitelné, přesto výborné. Kouzelnická minulost Jessicy se z děje nevytrácí a to přidává celému příběhu špetku "neobvyklosti". Okrajově se objeví i dědeček a vzpomínky na otce a když je nutné Jessicu zachránit, tak i Damian. Prostě vše jak má být.

Autorovy další knížky

Andrew Mayne
americká, 1973
2018  78%Šelma
2019  79%Hračkář
2019  74%Teorie vraždy
2020  74%Temný vzorec
2021  71%Dívka pod hladinou
Skrýt reklamy