Padesát odstínů šedi
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
1. díl >
Erotický román o temných touhách v každém z nás... Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a ... tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží - ovšem za vlastních, specifických podmínek...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades of Grey, 2011
Knihu jsem si ze zvědavosti půjčila a první díl jsem přečetla za den. Ten byl také ze všech tří nejlepší. Nejprve sem se nemohla začíst a pak po několika desítkách stran jsem si říkala "ty jo to snad nemůžu ani číst na veřejnosti" :D Klidně bych si přečetla i další díly. Díky této trilogii jsem se vrátila opět k četbě knih. Doporučuji čtenářkám, které si dříve četli Lenku Lanczovou.
Začala jsem tuto knížku číst na doporučení své kamarádky, která byla touto knížkou nadšená. Pustila jsem se dočtení, ale bohužel jsem někde těsně před půlkou knihy musela přestat. Pro mě byla tato kniha hotovým peklem. To bylo před rokem. Nedávno jsem si ovšem říkala, že té knize dám ještě jednu šanci a zkusím jí přelouskat. Bohužel opět jsem tuto knihu nedočetla. Tentokrát jsem skončila u sté stránky a jaksi už dál číst nemohu. Předtím jsem odstíny hodnotila dvě mi hvězdičkami, ale tentokrát musím dát hodnocení - odpad.
Knihu jsem dočetla jen z úcty k autorovi. Z té samé úcty jsem si pak už raději další díl nekupovala. Nuda, šeď, povrchní příběh a orgasmy. To radši pořádné porno:-)
V živote som nedočítala len 2 knihy: Mein Kampf a 50 odstínů šedi. A neplánujem to zmeniť.
Nejlepší je když člověk ví dopředu o čem ta kniha asi bude. Kdybych to nevěděla dopředu byla bych hodně šokována.
Kniha se mi četla docela dobře i přesto, že nad něčím kroutím hlavou. Bylo to na mne příliš dlouhé, ale na druhou stranu jsem se dobře odreagovala. Nikdo by se do toho neměl nutit ze zvědavosti.
Knihu jsem bohuzel nedocetla, prislo mi to moc povrchni a navic se tam dooost casto opakovaly stejne vety. Dostala jsem se pres 200 stran, ale pak jsem knihu zavrela a vratila do knihovny.
Knížka se mi líbila. Nebyl to jen sex sem, sex tam. Mělo to svůj příběh.
Každopádně mi vadilo pár věci. Anu bych vážně někdy kopla, protože se chovala jako malé dítě. Orgasmy jako na běžícím páse bych také vynechala. Ale pořád je to erotický román, tak co nadělám. Opakování slov a vět mi také dost vadilo.
Jinak mě kniha naprosto pohltila. Je to skvělá oddechovka, i když je kniha až příliš nereálná. Další díly se mi také líbily.
Knihu jsem ze začátku odsuzovala, ale dala jsem ji šanci a nelituji toho.
no nebylo to nejhorší čtení, ale o čem jsou ty další 2 díly se raději neptám a nehodlám to číst...moc stránek pro mě.
Tuhle knihu jsem začala číst s tím, že to musí být něco skvělého, když o tom všichni mluví, všude se o ní píše a je vychvalovaná do nebes. A v tu chvíli, co jsem jí četla tomu tak opravdu bylo. Týden potom super. ale ted, při zpětném pohledu na ni si pomalu ani nepamatuji, o čem je. Je to důkaz toho, že ji bud musíte milovat nebo nenávidět. Já ji v tu chvíli milovala, ale ted už z ní nic nemám. Byl to skvělý oddech, dobré odreagování.
Knihu jsem si kupovala na doporučení kamarádek a musím říct, že mě naprosto pohltila!!!! :-) a už se nemůžu dočkat, až začnu číst další díl!
Celá trilogie mě nadchla přestože jsem knihu brala do ruky spíše s negativním očekáváním... Je krásné se zasnít a prožít spolu s hrdiny tak krásný příběh lásky :-) Hodně dobrého a zároveň špatného.... Je to šíílený slaďák, ale krásně se čte. Jednoduché čtení na odreagování, které vás buď pohltí a neumíte přestat číst nebo jej hned v úvodu zavrhnete.
Dalo se to cist...delam si legraci...knihu jsem cetla uz pred rokem a libila se mi...hazim do kategorie "precteno, ale necekam intelektualni a hloubave cteni"...konecne jsem se rozhoupala k druhemu dilu...a drzim si pesti a ja docetla...
ps1: k samolepce bestseller neni treba moc prodanych kousku...
ps2: pokud kniha donuti cist cloveka, ktery neprecetl do te doby jedinou knihu, protize ho cteni fakt nebavi (mam takovou kamaradku), znamena to (pro me), ze je kniha z nejakeho duvodu proste skvela...
ps3 (20.8.2014): jdu do druheho dilu, protoze uz mam dost tech vsech kecu kolem serie, protoze az ted mi doslo, proc ten nekonecnej sum i po takove dobe...doslo mi, ze tahle serie se da srovnat (a to mysmim naprosto vazne) se stmivanim...proc?...polovina ze vsech nechape, jak to nekdo muze vubec cist a ta druha je zamilovana...nicmene, obe serie mely na knizni svet stejny efekt...zacalo vychazet hafo podobnych titulu a co jsem si vsimnula, regaly obou zanru se podstatne rozrostly...
Nič moc, červená knižnica s prvkami S/M. Anastázia mi pripadá pekne naivná. Ďalšie diely určite nebudem čítať.
Tohle a bestseller!?! Co prosim? Ale notak ženský... to jsme vazne tak blbý abysme tohle uctívaly?
sex sexuální úchylky peníze pro ženy zfilmováno milostné romány erotika sexuální násilí bohatství sexualita manipulace (psychologie) BDSM orální sex sexuální fantazie sexuální deviace penis sexuální vztahy
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Co do kvality knihy je to jistě odpadní kniha, ale jako oddechovka se to četlo dobře. Nic jsem od toho neočekávala a přečetla jsem to spíše z profesní zvědavosti. Za 3 dny.