Padesát odstínů šedi
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
1. díl >
Erotický román o temných touhách v každém z nás... Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a ... tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží - ovšem za vlastních, specifických podmínek...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades of Grey, 2011
Před malou chvílí jsem dočetla.. Pro mě moc příjemná oddechovka, dobře se četla a těším se na další díl!
Nechápu proč je okolo této knihy takový humbuk, to i Ferda mravenec je lepší než tendle brak.
Do čtení jsem šla s tím, že je to brak. Jak smutné je, že se i přesto dostavilo zklamání. Ale pořád je to lepší než Viewegh :-D
Jednoduchí ľudia (ovce) potrebujú jednoduché (primitívne) knihy ako je táto, aby zabudli na svoj jednoduchý (zúfalý) život...
Tahle kniha a vubec to že se stala knihou roku je bez komentáře....jinak další odpad ala stmívání..
Na doporučení jsem si knihu přečetla a .... jsem hrozně zklamaná. Děj o ničem a předvídatelný. Sex, brečím a on přijede, sex, brečím a on nasedne do vrtulníku a přijede a takto stále dokola. Jediné proč bych si druhou knihu přečetla, tak kvůli postavě Christiana a jeho životnímu příběhu. Proč dávám tolik hvězd? Jenom kvůli čtivosti, když se začtete, tak čtete. A další zklamání? Najděte 10 rozdílů mezi Christianem a Edwardem Cullenem. Možná je ani nenajdete.. V mnoha ohledech strašně podobné stmívání.
Reklamní kampaň k tomuto dílu byla větší než samotné dílo, ale to se dalo u tohoto tématu očekávat.
Po dějové stránce je to romatický příběh, který je okořeněný torchu pikantnejším sexem. Ale na obyčejnou "romanťárnu" je to úžasně napsané. Velmi dobře se to čte. Už jen ten samotný styl napsání příběhu potěší. (Samozřejmě, že na tom má zásluhu i překladatelka). Už dlouho jsem neměla v ruce překladovou knihu, která by si tak umně vyhrála s jazykem.
Špatná kniha. Špatně napsaná s naprosto primitivním dějem, o sexuálních scénách ani nemluvě ( mimochodem, co je na této knize kontroverzního?). Jen mi prosím vysvětlete: Opravdu existují lidi, kteří tu knihu považují za romantickou?!
Nechala jsem se vtáhnout a četla jsem a nic jiného nedělala, přečteno za dva dny....už se těším na film!!!
Pro mě je to nejúchvatnější kniha za poslední dobu. Přečetla jsem jí za dvy dny a mrzelo mě že nemám po ruce hned druhý díl :-)
Alespoň pro mě to byla uchvatná kniha. Jedna z nejlepších, co jsem četla. Přečetla jsem je během dvou dnu a okamžitě se dávám na čtení druhého dílu. A samozřejmě, Christian okouzlil i mě..
Reklamní bublina po celém světě na tuto "senzační knihu", snad pohltila většině lidem mozky. Nebýt toho sexu, nedám žádnou hvězdu. Celá kniha je pouze a jenom o Aně a Greyovi. Ona brečí, on zuří..sex..a dokola, a dokola. Žena ve 22 letech panna..už tohle je pro mě Sci-Fi. Text se stále opakuje, a i když někdy v určité části chápu Anino citové rozpoložení, tak její přístup k "hravějšímu" sexu mě nesmírně štve..a to jsem ještě slušná. Oh a pak je tu ten porost. No nezlobte se na mě, ale mít v tolika letech bobra! Kde bere tolik času, aby jí ji tam hledal..a pak ty její orgasmy, doopravdy? Pokaždé? ...
Dlouho jsem žádnou knihu neměla přečtenou, tak rychle... Ano, autorka se často opakuje, český překlad je trochu okleštěný oproti originálu, ale i tak to byla super knížka, řadí se mezi mých TOP 20..
Kniha mě velice překvapila hodně jsem o ni uvažovala ale po přečtení recenzí to je tak 50 na 50 ale i přesto jsem si ji od kamarádky půjčila byla zní nadšená. Pan Grey je snový muž chtěla bych tedy až na nějaký věci :-D Líbil se mi vztah který mezi nimi vzniká, nezkrotná přitažlivost popisy různých dějů nevidím v tom nic sprostého hold má někdo své neříkám že bych to podstoupila ale pár věcí možná :-D Knihu doporučuji a těším se na druhý díl.
sex sexuální úchylky peníze pro ženy zfilmováno milostné romány erotika sexuální násilí bohatství sexualita manipulace (psychologie) BDSM orální sex sexuální fantazie sexuální deviace penis sexuální vztahy
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Nechápu, jak knihu může někdo dočíst. Dlouho jsem tak stupidní knihu nezačala číst a přestože většinou knihy dočítám, v tomto případě se mi to nepodařilo.