Päťdesiat odtieňov slobody
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
Tretí diel erotického románu, ktorý sa stal svetovým bestsellerom. Anastasia a Christian majú všetko - lásku, vášeň aj bohatstvo. Ale Anastasia tuší, že udržanie lásky pred nich bude klásť výzvy, ktoré si zatiaľ nevie alebo nechce predstaviť... Keď Anastasia Steelová prvý raz stretla mladého úspešného podnikateľa Christiana Greya, netušila, ako veľmi jej to zmení život... Od začiatku vedela, že vzťah s jej Tieňom nebude prechádzka ružovou záhradou. Christianov životný štýl jej nikdy nebol blízky, no musí sa ho naučiť žiť spolu s ním, a to bez toho, aby stratila vlastnú tvár, integritu a nezávislosť. Christian zas musí prekonať svoju posadnutosť kontrolou a vyrovnať sa so svojimi vnútornými démonmi. Teraz, keď sú konečne spolu, zažívajú nekonečnú lásku, vášeň a vzájomnú blízkosť a otvára sa pred nimi svet nekonečných možností. Zdá sa, že im nič nechýba. Náhle však zasiahne osud a pred Annou ožívajú jej najhoršie nočné mory...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades Freed, 2012
Završení série je možná to nejlepší co mohlo být, děj je opět naprosto o ničem. Pokus o drama, kdy je chudák Ana včetně své vnitřní bohyně unesena, mi přijde jako totální fraška a závěr, ze kterého teče sirup proudem, kdy Ana s Christianem si postaví svůj úžasný dům a čekají dalšího potomka. Závěru už chyběl jediný dovětek, měli spolu 7 dětí, Ana byla úspěšná novinářka, která sama zvládala péči o rodinu a pokud nezemřeli, žijí dodnes
Tento díl jsem četla už kvůli tomu, ze nemám rada nedočtené série. Zazvonil zvonec a pohádky je konec, happy end s kapkou akčního filmu.
Třetí díl jsem četla vlastně už jen tak z povinnosti.
Když jsem přece přečetla dva předchozí tak to dokončím.
U trojky jsem se, ale nedokázala prokousat až nakonec.
Knihu jsem snad poprvé odložila asi ve 2/3.
Čím víc knih bylo napsáno tím to bylo horší. První díl mě hodně zaujal, druhý už méně a třetí vůbec.
Nudné, plytké, příběh hloupý a naivní, styl psaní amatérský, zoufale břitký. Jedna z
zbytečnějších sérií, jaké jsem kdy četla. Urážka BDSM!!! Kdyby se BDSM+ jedinec vyzvracel z podoby, tak to, co by poté bylo k vidění v záchodové míse, mělo větší literární hodnotu než tohle.
Ani závěrečný díl mě nezklamal. Četlo se to samo. A bavilo mě na konci, vrátit se zpět, tentokrát očima Christiana.
Přeslazený, trapný, jednoduchý, pomalu se odvíjející příběh znechuceně odkládám po padesáti stránkách. Christianova adorace Any -personifikované prostoty je k zblití.
Poslední díl "Odstínů" je o tom, jak se dva úplně rozdílní lidé snaží žít společně ...jak nastavit pravidla, aby vůbec měli naděj na společný život. Zase se můžete těšit na napětí, erotiku a jiskření mezi oběma hlavními hrdiny. Současně se prolínají příběhy kamarádů a rodinných příslušníků jich obou. Uvěří nakonec Anastasie, že je pro Christiena ta pravá? A dokáže mít Christian "normální" vztah? Celá serie se mi líbila a ráda se k ní vracím.
Padesát odstínů svobody, závěrečný dil, této úžasné triologie. Tento díl byl opravdu ze všech předešlých opravdu nejlepší. Bylo tu ještě více zápletek než ve druhém díle.
V tomto díle jsem se konečně dočkala, že Anastasia a Christian byli konečně svoji. Musela jsem shlédnout i filmovou verzi, ale ta nebyla tak propracovaná, jako knižní verze. Rozhodně tuto triologii mohu jen a jen doporučit každému, kdo má rád pořádnou dávku romantiky.
Když jsem četla předchozí dva díly, tak jsem čekala mnohem víc.. Nebylo zas tak špatné, ale jsem ráda, že to mám za sebou. ????
Přečetla jsem si všechny díly spíše ze zvědavosti. Zajímalo mě, co na tom všichni mají. Čekala jsem pořádnou erotiku. Bylo to nudné.
Všechny knihy ze série jsem přečetla. Byly rozhodně zajímavější než filmy, pro mě tam bylo mnohé vysvětleno, co se ve filmu přejde jenom další erotickou scénou...
Za mě to nebylo špatné, četlo se to docela dobře a musím říct, že s touto tématikou znám daleko horší knihy.
Velmi povedené (a i důstojné) ukončení celé série. Kniha se opět četla sama, hezky odsýpala.
Trilogie se mi velmi líbila, k jejímu re-readingu se určitě vrátím. A znovu chválím i filmové zpracování.
čítala som už len zo zvedavosti. po zatvorení knihy som skonštatovala, že ak by som vyškrtala všetky do nemoty sa opakujúce erotické scény, z hrubej bichle by mi ostala brožúrka s návodom na používanie hriankovača. Dve známe postavy : ona - bola som nymfomanka už dávno, ani som o tom nevedela, on- milujem BDSM, ale liečim sa.... z tohto materiálu vystrúhať manželstvo s dvomi deťmi a ešte to aj vydať .. smekám. Hádam kedysi hlboko v minulom storočí v Angelike som podobné čítala. Pod tým všetkým je ale romanca a tá sa ženám nikdy nezunuje.
Třetí díl mě trošku zklamal. Nemohla jsem se nějak do děje začít a knihu jsem dočetla pouze proto, že knihy dočítám i když mě nenadchnout a chtěla jsem hlavně vědět, jak to všechno dopadne.
Trochu mi přišlo, že si autorka snaží vytřískat z toho co nejvíc, ale už to působí dost obehraně a kýčovitě.
sex sexuální úchylky láska milostné romány erotika bohatství USA (Spojené státy americké) svatba erotický byznys BDSM únosy romance orální sex Padesát odstínů sexuální fantazie erotické romány neplánované těhotenství erotické pomůckyAutorovy další knížky
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Jako poslední díl série to nebylo špatné, ale rozhodně to není kniha, ke které bych se v budoucnu vrátila.