Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548211/bmid_padesat-odstinu-sedi.jpg 3 8078 8078

Strhující erotický román o temných touhách v každém z nás… Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , XYZ (ČR)

Fifty Shades of Grey, 2011

Enefersis
16.02.2014 2 z 5

Celé je to neuvěřitelně hloupoučké, jednoduché atakdále, vše už bylo řečeno, ale mě to bavilo:D V některých částech jsem lehala smíchy (i když to asi vůbec nebylo myšleno jako vtip:D) a vůbec... napsat knihu, která tak nějak připomíná parodii sebe sama, je taky umění:D Ano, nejedná se o žádný literární skvost... ale přesto nechápu tolik zášti vůči této knize. Pokud se někomu líbí a dělá mu radost, odpad to rozhodně není. Znám horší.

petkakrcmar
14.02.2014

Dlouho jsem nečetla nic tak otřesně napsaného. Texty a dialogy, v tomto případě spíše mejlovou korespondenci, by napsal každý student SŠ. Na této knize je vidět, jak dokáže úžasně zapracovat výborné PR, které prodává a víc vlastně není potřeba. Další díly rozhodne ne... ztráta času.

mijala
12.02.2014 4 z 5

O knize jsem hodně četla, tak že jsem si ji musela přečíst. Bylo to něco nového a začetla jsem se. I když tomu občas chyběl pořádný děj, se mi knížka četla dobře.

lucina2354
12.02.2014

S nadšením jsem zakoupila dva díly v předprodeji. Dala jsem na vícero nadšených doporučení kolegyněk, které již knihu četly, a učinila jsem tak naposledy. Naprostý propadák a obrovské zklamání. Laciné čtení pro teenagery.

smuma
11.02.2014

No, kdyby na mně pořád nevyskakovalo tohle veledílo z reklamy, tak bych o to nezakopla, na vymazání hlavy mám osvědčené autory-rky. Nakonec jsem si ten bestseller půjčila a nestačila zírat: jazykově děsné a nemyslím si, že by za to mohl překlad; dialogy otřepané; hrdinka naivní až hloupá, netuším, co na ní ten matla měl mít, když mu vůbec neplnila, co požadoval; a nakonec nesmyslně natahovaný děj - chápu, že za 3 knihy je víc než za jednu, ale jak mohla vědět, že jí ta reklama tak vyjde....
Škoda stromů, fakt. Je na tom opravdu vidět, že bestseller jde udělat i z naprosté blbosti.

Geneviene
11.02.2014

Ze začátku jsem se smála, jak stupidní to je. Ale po osmé kapitole mě smích přešel a po patnácté kapitole jsem ji odložila.... Proč mě to ani trošku nemrzí? :D

kachlicka11
11.02.2014 2 z 5

Knihu jsem si pořídila protože jsem o ní všude slyšela.ze začátku mě to hodně chytlo, ale pak už mi to až tak napínavý a vzrušující nepřišlo.Čekala jsem tam teda víc odvahy , když se o tom mluvilo , jak je to naplněné SM sexem a ono to tak hrozný nebylo-)

Miila
11.02.2014

Nemůžu si pomoct, ale po dvou stech přečtených stranách knihu zavírám a vracím do knihovny. A kdybych měla spočítat, kolikrát na těch několika stranách Anastasia zčervenala, bylo by to hodne vysoké číslo. Neodsuzuju ty, kterým se kniha líbí, pro mě to byl ztracený čas. A ten sloh je vážně děsný :-(

MoncaKa
10.02.2014

Strašná nuda a ještě k tomu příšerný překlad (např. místo ovládat neustále slovo kontrolovat..) Nedočetla jsem a nikomu nemohu doporučit, ani jako oddech..

esussi
10.02.2014 4 z 5

Myslim, že mezi erotickou literaturou tato kniha patří mezi ty vydařenější kousky, po stránce obsahové nebo dějové to sice bylo spíš průměrné. I přesto se to četlo opravdu dobře... jen málo knih mě donutí půl noci nespat a číst :)

bela
10.02.2014 4 z 5

Nejlepší erotická kniha za posledních několik let, kterou jsem četla. Nejlepší ze všech třech dílů. Dle mého názoru už třetí díl nebyl potřeba.

eliskai
10.02.2014

Kniha se čte velmi dobře a jedním dechem.Ale očekávala jsem podle recenzí víc.

Pavlusa007
10.02.2014 2 z 5

Chtěla jsem zjistit, co na té knize všichni mají... a nezjistila jsem to :).

JitkaJak
08.02.2014 3 z 5

No tak: Pořád jsem si myslela, že je to nějaká červená knihovna, totální brak a že něco takového přece nečtu. Ale když jsem knížku sehnala v elektronické podobě, zkusila jsem to. Super zábava v metru, ve frontě na poště, u lékaře... Ale nakonec nestačím žasnout. Ona je to legrace! Autorka je fakt geniální a ohromně vtipná! Takový balík vydělala a ještě se dobře pobavila :-). Pobavila i spoustu čtenářů, ač si to mnozí z nich nechtějí přiznat. Nesympatická naivní hlavní hrdinka? Proč? Vždyť je úplně stejná jako my všechny!

Eumenida
08.02.2014 3 z 5

Myslím, že celé šílenství je kolem toho, že hlavní hrdina je opředen tajemstvím. Je ideálem všech Popelek, které se provdaly za tuctové chlápky, kteří s věkem ještě víc tuctovatí a stávají se doplňkem domácnosti (stejně jako Popelky se stávají doplňkem domácnosti pro ony chlápky). Zkrátka, Grey je záhadný, pohádkově bohatý, s tajemstvím, a přes své ujeté úchylky galantní, zdvořilý a pozorný. Kruci, která ženská nesní o tom, že dostane od chlapa kytku? Která ženská by nebyla překvapena, kdyby dostala osobní noťas a nový mobil? Která ženská by nebyla nadšena, kdyby ji chlap vzal na nákupy a ještě jí je zaplatil?
Navíc, sex v rafinovaných podobách. Ať někomu připadá plytký a vyumělkovaný, ve spoustě ženských dokáže probudit fantazii a představivost... co kdyby něco podobného zkusily s přítelem, manželem, milencem? (Nemyslím teď červenou mučírnu, pravdaže).
Nechci vychvalovat knihu do nebes, pro mě zas takový trhák nebyla a určitě bych si ji nekoupila (naštěstí jsem měla možnost půjčit si ji). Ale ani nemůžu říct, přes všechny výhrady, že je to hovadina k ničemu. Je psaná chytlavě, s notnou dávkou erotické představivosti a dokáže probudit představivost vlastní. Zatímco Stmívání byla pohádka o první nevinné lásce, Padesát odstínů šedi je pohádka pro dospělé. Aneb, Večerní kurzy pro pokročilé. :-)

Miš
07.02.2014 1 z 5

Po této knize jsem šáhla ze zvědavosti. Prostě mi to nedalo a musela jsem zjistit, co na ní spousta lidí vidí. Mno, co na to říct. Celou dobu mi to přišlo podobné knížkám, které jsem četla v pubertě o dospívajících dívkách a jejich láskách. Vlastně to bylo to samé, až na to podrobné líčení sexu, jehož popis se mimochodem vůbec neměnil. Vnitřní bohyni jsem měla chuť zavraždit snad hned na druhé stránce. Ale chápu to, proč je tak prodávaná a čtená. Takhle kniha zaujme spíš tu skupinu lidí, kteří přečtou tak dvě až tři knihy za celej život, protože je to zrovna "in".

dark.ma93
07.02.2014 3 z 5

Je těžké napsat něco jako recenzi k tak lidmi diskutované a populární knize. Jsou na ni dva pohledy, první skupina žen ( protože si myslím, že muži čtou takovou knihu jen výjímečně, je to ženská lit. ) , považuje knihu za úžasnou, dokonalou a přečtenou jedním dechem. Pro druhou je to brak. Knihu vidím asi tak, myslím, že z hlediska literární kritiky to není žádná sláva a asi nikdy nevstoupí do žebříčku kvalitní lit. nejedná se o nic vyjímečného. Na druhou stranu to zase nevidím jako vyložený brak. Svoje fanoušky to má, i když na to asi mají největší podíl média propagace knihy. Je spousta čtenářek, které mají rády románovou lit. Existuje spousta autorek, celkem čtených, které píšou o podobné tématice ( Lanczová, Barbara Nesvatbová ), prostě ty ženské románky. Kniha je na podobné úrovni, jedná se o milostný příběh, akorát zde nejsou čtenáři ušetřeni žádných detailních erotických popisků a o sexu se mluví zcela bez obalu. To dělá z knihy jedinečnou. Já sama jsem ji četla poměrně rychle s pocity, četla jsi lepší a kvalitnější knihy, ale vyloženě špatný to není. Jedná se o průměrnou četbu, která slouží spíš k odreagování a počtení si o sexu.

Petronille
07.02.2014

Kamarádkám ve škole se kniha moc líbila a básnily o ní celou dobu, tak jsem si knížku půjčila v knihovně. Jediné co se dalo číst byl začátek. Nemůžu pochopit jak se tato kniha stala bestsellerem, autorka má velice chudou slovní zásobu a hlavní hrdince by nikdo neuvěřil 21 let. Chová se jako by dostala něčím po hlavě a už se z toho nevzpamatovala, ale kniha si přece jenom našla své příznivce. Já už bych knihu znova nečetla, ale třeba bude film lepší.
Nejvíc ze všeho mě štvala má vnitřní bohyně...tancuje, tleská - doplň dle strany
Moje doporučení je takové, že pokud hledáte knihu, která má nějaký příběh, tak se této knize vyhněte obloukem

DejnaDee
07.02.2014

Nikdy jsem ještě neodložila nedočtenou knihu, ale teď o tom silně uvažuji. Začíná to pro mne být ztráta času. Absolutně mě to nebere. Kniha je sice čtivá, ale to je asi tak vše. Je to bezduché, plytké bez smysluplného příběhu.
Neodložila jsem to, dočetla jsem knihu, ale opravdu mě ničím neoslovila ani neobohatila. Další díly už skutečně ne!

martula.07
05.02.2014

Škoda lesů, jejichž stromy padly, aby tohle mohlo spatřit světlo světa.