Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548211/bmid_padesat-odstinu-sedi.jpg 3 8078 8078

Strhující erotický román o temných touhách v každém z nás… Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , XYZ (ČR)

Fifty Shades of Grey, 2011

dagusa
20.01.2014

Zaujala mě,dobře a rychle se čte,už se těším na další díl.

LenkaKa
20.01.2014 4 z 5

Přistupovala jsem k tomu s nedůvěrou, ale kniha mě chytla a těším se na druhý díl.

Nocturne
18.01.2014

Já to snad nedočtu. Styl psaní naprosto nezajímavej, celý mi to připadá jako klišé. Postavy i to, co udělají, je neskutečně předvídatelný. Anastázie je vpodstatě převlečená Bella ze Stmívání. A všechny ty vztahy a milionkrát omílaný pocity...pomoc.

Lacerta.j
18.01.2014 5 z 5

Nečekala jsem, že mě to tak chytne. Je to hodně o romantice, což nemusím, ale hodně mě zaujal hlavní hrdina. Neustále jsem přemýšlela, co vězí za tím, jaký je... Po prvím díle jsem okamžitě sáhla po druhém a cítím neklid, když nečtu :)

tany9
18.01.2014

Tak toto se opravdu nedá. Přelouskala jsem první díl jen proto, že knihy většinou dočítám , i ty nudné a s druhým nepřečteným dílem putoval brzy zpět do knihovny.

Jessie_K
17.01.2014 1 z 5

Taková Lenka Lanzová pro větší holky. Přibližně za půlkou knihy se začnete vážně docela nudit. Jediné plus bylo, že jsem to měla fakt rychle přečtené. :-)

barunkaandilek
15.01.2014 2 z 5

Tahle kniha mi hodně připomínala červenou harlekýnku, kterou jsem kdysi přelouskala u babičky na prázdninách (další kniha na výběr byla Majerová - takže harlekýnka vyhrála), jen s tím rozdílem, že na harlekýnku padlo zbytečných 100 stran, ale na tenhle brak padlo zbytečných 600 stran (je mi líto těch stromů). Vlastně, abych neurazila tu harlekýnku (tam probíhal jen vanilkový sex), ta kniha je ještě zkřížená s pornem, ovšem, kdo o tom chce číst, tak buď to dělám, nebo se na to porno prostě podívám. Jediný, co se dá na té knize ocenit je, když jí čtete před spaním, může se z toho s partnerem vyklubat zajímavý a dlouhý večer.

Peggýsek
14.01.2014 2 z 5

Pro romantické a naivní dívky... Čte se rychle. Já čekala od této knihy více...

Market10
14.01.2014 3 z 5

Četla se rychle, dobře... Ale nějakej smysl tý knížce jaksi chyběl. Takže na oddech jen tak pro zábavu proč ne, jinak nemá smysl po té knížce chtít nějakou velkou myšlenku.

CvB
14.01.2014

Večery pod lampou na šesti stech stranách. Červená knihovna jako vyšitá, jen to není paperback a nestojí padesát halířů.

Jen tak mimochodem, budu-li vycházet z logiky autorky, tak nejlepší ochrana vraha před usvědčením bude, když s obětí sepíše smlouvu, že nikdo o vraždě nebude mluvit. (lol)

edith79
13.01.2014

Tohle se nedá. Zkoušela jsem to několikrát, ale bohužel. Tedy spíš bohudík...

MajaViki
13.01.2014 1 z 5

neobyčejně obyčejná slátanina...

Virusek
13.01.2014 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, četla jsem jí jedním dechem. Za mě 5 hvězdiček, dlouho jsem nečetla knihu, která by mě tak dostala :-)

renca54
12.01.2014 5 z 5

Výborná :-)

mechulka
11.01.2014 2 z 5

Kniha mi byla doporučena, ale čekala jsem od ní víc.

luckach
11.01.2014

Brak, po pár stránkách jsem to vzdala. Ztráta času.

michalka S.
11.01.2014

Z mého okolí jsem slyšela jen samou chválu na tuto knihu:-(na vánoce jsem dostala čtečku a v byli všechny 3 díly. Mě se to vůbec nelíbilo myslela jsem ze je to mnou ale když sem si přečetla tady recenze zjistila sem ze nejsme jediná které se to nelibí takže jsem ji nedočetla ....Poslední kapka byla: MÁ VNITŘNÍ BOHYNĚ SE MENÍ V POSKAKUJICÍ ROZTLESKAVAČKU !!!

Maat
10.01.2014 1 z 5

Těšila jsem se na lehkou oddychovku, u které si odpočinu a nebudu muset přemýšlet, ale ani jsem nedočetla. Hlavní hrdinka rádoby vtipná, děj nijaký. Nedošla jsem ani do poloviny.

kofina
09.01.2014 1 z 5

Omlouvám se, ale tohle je prostě naprostý brak.. Občas ráda čtu něco jednoduchého, nad čím nemusím moc přemýšlet, ale tohle je naprostý extrém, neustálé opakování slov i celých spojení bylo utrpením, navíc příběh svojí naivitou a hloupoučkostí předčí i Stmívání.

Martinka 135
07.01.2014

Pro mě je tato kniha ostudou dnešní literární tvorby. Jazykové prostředky odpovídají dítěti v páté třídě, zápletka je natolik předvídatelná, že kdyby měla kniha o 400 stran méně, o nic bychom nepřišli. Vadily mi neustále se opakující výrazy, slovní spojení, věty, nedostatečná slovní zásoba autorky (nebo snad překladatelky?), lichý děj, který nemá spád a faktické nesmysly. Že je kniha bestsellerem jen poukazuje na degradaci literatury v dnešní době a hloupnutí obyvatelstva. Upřímně se stydím za to, že ji mám doma.