Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548211/bmid_padesat-odstinu-sedi.jpg 3 8078 8078

Strhující erotický román o temných touhách v každém z nás… Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , XYZ (ČR)

Fifty Shades of Grey, 2011

Wichita
21.03.2013

Nedočetla jsem. Opravdu jsem neměla sílu ani náladu číst nesmyslný příběh plný trapných klišé, který se nám snaží namluvit, že "tohle se ale může stát, holky".
Co se týče erotiky - v nějakém časopise jsem četla, že kniha vyvolala sexuální boom, ženy kupují erotické pomůcky, atd., atd. Dle mého názoru vyvolává spíše sexuální frustraci. Vsadím se, že tolik orgasmů, kolik jich měla Ana při prvním sexu, neměla žádná z nás, že, slečny a dámy? :) A o nějakém rozpadnutí na tisíc kousíčků ani nemluvě...

Januss28
21.03.2013

Ta knížka na mě působí dojmem, že jí psala 15-letá zasněná dívenka, která v pokojíčku ubekává do růžového polštářku a sní si svůj sen o princi na bílém koni. A co se týče toho erotična, no přiznejme si, že nic nového pod sluncem. Ani nevím jestli má smysl to hodnotit, ale souhlasím s uživatelem Ivinho, že pakliže sváteční čitatel díky tomuto kousku sáhne po něčem náročnějším, jenom dobře.

zutheska
21.03.2013 3 z 5

No... Čtivá ta kniha určitě je, co si budem povídat, ale rozhodně žádný knižní klenot. Opakující se situace, fráze...Co se týče prvního sexu Any - to mě dost rozesmívá, stejně jako dalších milion orgasmů při každém sexu:)) A to Stmívání v tom je neuvěřitelně tragická volba. Například vřelost Christianovy sestry vůči Aně. Zbytek již byl zmíněn. Jinak souhlasím s přínosem této knihy v podobě nově přivedených čtenářů. Ale...Vážně ta upírská pachuť byla nutná?!

Ivinho
20.03.2013 1 z 5

Nereálný příběh, naivní hlavní hrdinka s výrazovými prostředky popisující myšlenkové pochody u kterých jsem skřípal zuby. Ach jo...
Jednu hvězdičku si zaslouží autorka za to, že ukázala mnoha lidem, kteří v životě moc nečtou, že i pomocí knihy a čtení příběhu lze prožít zábavné, vzrušující okamžiky, které nám právě kniha poskytne. Kdyby tak každý člověk, pro kterého je Fifty Shades of Grey nejobsáhlejší a nejzábavnější knihou kterou v životě přečetl, sáhl v budoucnu po náročnější nebo vkusnější četbě, mohla by být kultura každého národa o trochu lepší.

Bakulka
20.03.2013 5 z 5

Skvělá knížka. Už teď se těším na ostatní díly :-)

lela25
20.03.2013 5 z 5

Super kniha.Přečtená za den.Klidně si přečtu znova.

Scathia
20.03.2013 3 z 5

Knížka, ve které nejde absolutně o děj, zasloužila by tak 1-2 hvězdičky, přesto měla v sobě něco, co mě donutilo ji za dva dny přečíst, takže dávám hvězdičky tři. Pokud chcete zabijáka času, u kterého se nemusí myslet, toto je určitě správná volba.

makemake
19.03.2013

může mi někdo dát jedinej typ, co je na týhle knížce jedinečnýho? Co z ní udělalo hit? Normálně by si snad nikdo z nás takovouhle slátaninou ani nepodložil houpající noční stole, dokonce by do vytržený stránky nesebral ani kočičinec, stupidita, slovní zásoba na nule, dva kolíčky na bradavku a párkrát pěstí do huby? Přečetl jsem, a jako Koniáš knížku upálím uprostřed rozmoklýho pole. To zase padlo zbytečně stromů....grrrr - dovede mě to rozčílit!

renka
19.03.2013 5 z 5

přečetla ji jsem jedním dechem

paloma
17.03.2013

Vážení, když už, tak bumhuk.

Sedlmajerka
17.03.2013 1 z 5

Tak nějak na padesáte stránce mi začalo být stydno... Za spisovatelku. Ty střípky ze Stmívání jsou tak trapné, ať už záchrana před cyklistou, před polibkem s kamarádem fotografem, Anina nemotornost... Kdyby alespoň nepoužívala stejné fráze jako "DÝCHEJ", "OSLŇUJEŠ MĚ". Měla jsem pocit, že čtu dílko od náctileté, která se zamilovala do Edwarda a vytvořila si s ním svůj vlastní svět. Pouze z výchovných důvodů (jelikož to čte moje dcera), jsem vydržela až do konce, který ovšem přímo vybízí k přečtení dílu dalšího. Ten je alespoň dějově zajímavější.

margotkla19111
17.03.2013 3 z 5

Vím že tenhle komentář bude trochu delší ale potřebuju říct vše co mám na srdci.

Takže o knížce jsem už několikrát slyšela ale ani mě moc nezaujala,pak, asi 2 týdny zpátky jsem na ni narazila v jednom videu (Kdo znáte Viral Brothers ví o čem mluvím) a rozhodla jsem se, že si ji teda přečtu . A rovnou jsem si objednala oba díly.
Od knížky jsem čekala opravdu HODNĚ. Všude se o ní psalo,vyhrála knihu roku atd. A pak mi došla a já se pustila do čtení.
Příběh o obyčejné dívce Anastasii Steeleové(která jako by z oka vypadla Belle ze Stmívání) a superbohatém a trochu šíleném Christianu Greyi(najděte 10 rozdílu mezi ním Edwardem) mě ze začátku zaujal. Kniha je napsána velice čtivě a kapitoly jsou poskládané tak abyste prostě museli pokračovat,i když mám pocit že autorka některé scén opsala ze Stmívání. Jenže po nějakém čase to začíná trochu nudit. I když přeskočíte řeči o její vnitřní bohyni,o tom že sice v životě nepila ale pozná dobré víno a je schopná mu to perfektně udělat, i když je skoro nepolíbená,Ach božíčku(se objevuje dost často). A jeho,bejby a Jedla jsi něco?,tomu prostě něco chybí. Popravdě podle toho jak se kniha prezentovala jsem čekala trochu víc sado-masa,anebo alespoň milostných scén. V každé průměrné knížce od Smallové je tam víc sexu než v téhle. Kniha mě hodně zklamala ale asi spíš proto že jsem od ní tolik čekala,jinak jako taková není špatná a opravdu jsem se od ní nemohla odtrhnout. Jsem zvědavá na třetí díl a určitě si ho přečtu ale pro někoho kdo by chtěl hlubší literální zážitek tohle opravdu není.

vikaa
16.03.2013 3 z 5

Zvláštní kniha. V první čtvtině jsem si byla téměř jistá,že ji nedočtu.Kniha mi přišla primitivní a psaná primitivním jednoduchým jazykem. Opakující se fráze mě začínaly pomalu zabíjet. Tohle že je kniha, kterou čtou na světe tisíce žen? Sexuální scény mi připadaly popsány velmi nudně a jako podle manuálu. Potom jsem začala být zvědavá na to,co je špatně s Christianem (zapalovalo mi to ale o dost dřív než Aně:-)). Ani nevím jak,najednou jsem se do četby ponořila a každou volnou chvilku sahala po knize.Přestala jsem všem říkat,že druhý díl už nikdy a začala jsem si přiznávat, že mě budoucí osudy hlavní dvojice asi zajímají. Takže možná, že si dopřeju i další porci. Možná?Nebo určitě?

Matrjoska
16.03.2013 3 z 5

Harlekýnka 21.století...aneb když se cítíte "out" stejně jako Bella Cullen ze Stmívání, jen s tím rozdílem, že p"pan dokonalý" není upír, ale sadomasochista....čte se jedním dechem a nenechá vás chladnou...a že to není hluboké?psychologické? se složitým dějem?zcela originální?...číst harlekýnku a čekat od ní toto je stejné, jako jít do kina na horor a kritizovat ho za to, že jste se báli...

Teru
16.03.2013 3 z 5

Upřímně chápu všechny, kteří tuto knihu bytostně odsuzují a nazývají ji "odpadem". Nicméně dle mého skromného názoru není toto literární dílo vůbec tak zlé, za jaké se považuje. Za prvé, asi po roce jsem znovu narazila na knížku, od které jsem se nemohla odtrhnout (a - co si budeme povídat, možná, že erotické scény na tom přecejenom měly nějakou zásluhu) a sama o sobě je kniha velmi čtivá.Za druhé, celé to erotično provázející knihu není nijak přehnaně chlípné či úlisné, alespoň mně tak nepřipadalo. Za třetí, celkový příběh je více méně o ničem, ale celý koncept s psychicky narušeným Greyem se mi zdál zajímavý a probouzí ve čtenářovi další zvídavost a tím jej nutí číst dál.Když to tedy shrnu, mé hodnocení je především takové, jaké je, protože se autorka odvážila probádat dosud neprobádané krajiny literatury a posunula tak červenou knihovnu do moderních soudobých dimenzí.

jaja10
16.03.2013 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila. Dlouho jsem odkládala její čtení, snad mě odrazovaly občas ne zrovna pozitivní ohlasy, nakonec jsem se k tomu odhodlala a vůbec toho nelituji. Musím říct, že knížka je prostě skvělá. :-)

adajka
16.03.2013

Většina z nás asi neodloží knihu a nepůjde spát právě ve chvíli, kdy se dočte k milostné scéně. Tato kniha je jedna milostná scéna za druhou. Proto se tak těžko odkládá a docela rychle je přečtená. Jinak ale postrádá děj a pointu. Výborná oddechovka. A souhlasím s názorem, že ze začátku opravdu hodně připomíná Stmívání.

malazluta
14.03.2013 1 z 5

Autorka opravdu má jednoduchý styl psaní a nemyslím si, že je kdoví jak dobrá spisovatelka. Popularitu této knihy podle mě zaručuje to, že je o sexu a toho je v této knize požehnaně. Hlavní hrdinka mi přišla hrozně hloupá a opravdu mi vadily neustále opakující se fráze a pasáže.

avel
14.03.2013 3 z 5

Přemýšlela jsem, jestli dát dvě nebo tři hvězdičky. Nakonec převážila čtivost knihy. 600 stran jsem měla přečtených za den a noc a hned jsem sáhla po druhém dílu. Na druhou stranu mě od začátku pobuřovala neoriginalita. Většina postav je takřka totožných ze Stmívání, dokonce se objevují i podobné výrazy a věty. Prvních 100 stran jsem myslela, že čtu variaci na Stmívání. Ovšem pak to nabralo TROŠKU :) jiný směr.
Ani jazyk mě neohromil. Buď je chyba v překladu nebo už v originále- nevím, ale hodně pasáží a výrazů se opakuje. Rovněž chybí nějaká dějovost, ale ta asi nebyla cílem této knihy..
Knihu jsem zhltla jedním dechem, ale pochybuji, že bych se k ní někdy vrátila.

Sluncie
13.03.2013 4 z 5

Musím říct že mám trošku rozporuplné pocity ale vím tohle: Je to skvělá erotická knížka k osamělým večerům se zajímavým dějstvím.Rozhodně bych to nenazvala jako odpad.Ano,knížka je hlavně o sexu ale tak to asi bylo zamýšlené ne?Jsem ráda že se píšou takové knihy a nemusím se hrabat v babiččině červené knihovně :-). Konec knihy mě dostal a těším se na další díly,protože jsem četla, že vše nakonec dobře dopadně, takže proč si to nepřečíst?Myslím že tyto tři díly si klidně pořídím do knihovny abych mohla jednou za čas šáhnout i po něčem ostřejším.