Padesát odstínů temnoty
Erika Mitchell Leonard
Padesát odstínů / Fifty Shades série
Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás... Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě...... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2015 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades Darker, 2011
Interpreti: Tereza Bebarová
Tak teda nevím, není to zrovna můj šálek čaje ale už kvůli zvědavosti si přečtu i třetí díl. Nejvíc mě vytáčí slovní spojení "vnitřní bohyně" a to že si Ana kouše ret. Tyto fráze se podle mě moc opakují...Jinak nevím proč jsou z toho všichni tak u vytržení a z jakeho důvodu je to tak sledovaná kniha.
Když jsem se po prvním díli smířila se zklamaním, že je to klasický román plný spíše romantiky, než všeho ostatního, co se o knihách povídalo, tak jsem byla velmi spokojená. Krásný romantický příběh s chvílema napětí.
Četla jsem to jako oddychovku, taká pohádka, no - proč ne. Asi nikdo nečeká, že je to kdovíjaká literatúra. Třetí díl už číst nehodlám.
První díl se mi nijak zásadně nelíbil, ani nevím, proč jsem začala číst ten druhý. Nicméně ten byl ještě horší, musela jsem se přemáhat, abych ho vůbec dočetla a třetí rozhodně číst nebudu.
Teda, já nestačim zírat. Grey nám nějak vyměknul. A to tak, že pořádně. Od BDSM jsme se jako mávnutím kouzelného proutku přesunuli ke sladké vanilce. A ani to "nebolelo" :-)) oceňuji, že dějová zápletka se tentokrát netočila jen kolem postelových hrátek, přibylo i jistého děje a především pak tolika lásky, až jsem se obávala, že přes všudypřítomnou přeslazenost a neustálé vyznávání hlubokých citů nedojdu konce knihy. Jsem holt cynik :-)
Tak i "dvojka" mě totálně dostala. A nějak si teď nedokážu představit, že bych měla číst něco jiného než třetí díl této série. Jsem zvědavá, jak to dopadne.....jinak jsem z knihy nadšená. Líbily se mi obě knihy a opět jsem neudržela své emoce na uzdě.Jen se mi nechce čekat až do září, než vyjde třetí díl. Nějaké tipy, kde se dá sehnat už teď? Pokud možno v CJ? :-)
Druhý díl byl pro mě čtivější než první, protože ubylo erotických scén a přibylo více děje. Určitě si přečtu i třetí díl. S postava jsem se už trochu sžila a tak mě zajímá, jak to celé dopadne.
Nechápu proč tolik lidí nadává na 1. díl a přitom hned čte 2. díl a nadává opět. Koupila jsem si erotický román, tudíž neočekávám žádné dílo s nadějí na nobelovku a jsem spokojená. Rozhodně si přečtu i trojku.
Lepsie ako prva cast, ale tiez strasne vela zbytocnych pasazi. Ak by tam autorka nevlozila tu napinavejsiu cast, bolo by to uplny des.
Mě se líbil i druhý díl. Sice po literární stránce docela slabé, hlavně kvůli pořád se opakujícím výrazům, ikdyž co bych čekala u tak dlouhého románu, ale obsahově jsem spokojená. Ráda bych řekla, že mě kniha nijak neovlivnila, ale mě se četla nádherně a fakt mě pobavily všechny ty komentáře, co jsem si tady přečetla o knize. Je s podivem kolik jich je negativních a přesto jí četlo tolik lidí. Z toho si nechápavě koušu spodní ret. Já si trojku rozhodně přečtu.
Po strhujícím prvním díle mě druhý vyloženě zklamal. Ztratil na zajímavosti.. Třetí díl už se ani nechystám číst. Je mi to ale líto, mělo to velký potenciál.
Autor musí chrlit další padesátky odstínů, dokud je o ně zájem. Za čas se nepodaří knihu udat v žádném antikvariátu a před návštěvami ji budeme schovávat jako důkaz o našem špatném vkusu.
Tak už mám úspěšně za sebou i dvojku... Nemyslím si, že by byla lepší než jednička, úroveň se mi zdá přibližně stejná. Pro mě byl zásadní rozdíl v tom, že v prvním díle jsem vnitřní bohyni nemohla vystát, ale ve druhém mě začala vyloženě bavit. Je to erotický román a jako takový by měl být o sexu... tudíž nechápu ty rádoby kritiky, co ho trhají na kusy právě proto, že je o sexu..... To by mě zajímalo, co tedy kdo od tohoto žánru čeká.... A pokud někomu vadí méně tradiční praktiky, tak nemusí hned mluvit o úchylárnách a nechutnostech.... Holt pro někoho je nuda v posteli asi zajímavá... ale to zase moc nechápe moje "vnitřní bohyně " :-D
Druhý díl byl určitě lepší než první, tady se konečně něco děje, teda aspoň z 20%? Trocha napětí a opět přemíra sexuálních scén, které se dokola opakují a začínají být dost nudné.
Druhý díl velké, velké zklamání. Postupně se sice blížíme k nutnému happy endu, ale tentokrát mi přišla kniha uměle natahovaná, na každé druhé stránce popis sexu až už mě to nudilo a skoro jsem přeskakovala řádky. Správná erotika má navnadit, ne se vnucovat. Ale třetí díl si přečtu taky:)
Druhý díl mě bavil víc než první. Hlavní hrdinka mi není moc sympatická, protože sebou nechá až moc manipulovat a má sklony k anorexii. Těším se, až uvidím film a budu ho moci porovnat s knihou. Snad obsadí do role Christiana někoho kdo je opravdu sexy. A také si určitě přečtu třetí díl, když už mám trilogii rozečtenou. :-)
sex sexuální úchylky láska pro ženy erotika bohatství psychická traumata erotický byznys BDSM romance Padesát odstínů erotické romány romány pro ženy erotické pomůcky sexuální vztahyAutorovy další knížky
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Úžasná knížka, totálně mě pohltila a mnohdy jsem nemyslela na nic jiného, nedalo se od ní odtrhnout :) Objasnění postav, změna postoje, vtahující děj, vtip, erotika, sex...všechno tohle a mnohem víc se v ní skrývá. A ten nečekaný závěr! Knížka, která rozhodně stojí za přečtení a rozhodně nelituji těch peněz :) Už se nemůžu dočkat pokračování :)