Hněv
J. R. Ward (p)
Padlí andělé / Pád anjelov (J. R. Ward) série
Čtvrté klání souboje dobra se zlem. Po třech kolech je skóre 2:1 ve prospěch dobra, avšak síly obou protivníků jsou víceméně vyrovnané a každý se snaží využít slabostí druhého ve svůj vlastní prospěch. Jim Heron, padlý anděl, s povahou napůl zlovolnou a napůl dobrotivou, v sobě objevuje temné stránky a upřednostňuje své osobní zájmy, jimiž ohrožuje výsledek zápasu s démonkou Devinou, která se neúspěšně pokouší zbavit svého kompulzivního jednání, poháněného silnými majetnickými sklony a neovladatelnou touhou po svém úhlavním nepříteli. Reportérka Caldwellského kurýru Mels Carmichaelová cestou z práce srazí autem dezorientovaného muže a bezprostředně po nehodě ho navštíví v nemocnici. Tajemný neznámý si ze své minulosti nepamatuje vůbec nic a Mels, fascinovaná jeho nejasnou identitou i neodolatelným charismatem, se rozhodne, že mu pomůže oživit paměť, a nabídne mu svou pomoc. Při pátrání po jeho totožnosti však zjišťuje znepokojivé, bezútěšné skutečnosti, proniká do světa, v němž realita splývá s nadpřirozenem, a ve snaze o odhalení pravdy se ocitá v nebezpečných situacích, kdy jí jde o život. Vzpomínky, které se záhadnému muži postupně vracejí, odhalují strašlivé skutečnosti z jeho života plného násilí, zla a chladnokrevného vraždění. Pod tíhou svědomí se rozhodne aspoň částečně odčinit své skutky, zničit organizaci, kterou dlouhá léta budoval, a dokázat Mels, že jeho city k ní byly upřímné a zcela nesobecké.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2013 , BaronetOriginální název:
Rapture, 2012
Když jsem zjistila, že hlavní postavou bude Matyáš upřímně jsem se zděsila, protože mi nijak nechyběl a klidně si mohl zůstat, kde byl. Musela jsem se do toho donutit, ale jsem ráda, že jsem to udělala, protože tenhle díl se mi nakonec moc líbil. Matyáš byl nakonec překvapivě dobrá postava, Mels se mi taky líbila. Nevím, co se změnilo, ale poprvé se opravdu těším na další díl. Síly jsou vyrovnané, bude to ještě zajímavé. Jen by tam mohl být můj oblíbenec Lassiter, snad se ho dočkáme, když už tam o něm byla zmínka.
Stále dobré čtení, ale už ne vynikající, ale jsem stále stejně zvědavá na konec Deviny s Jimem :)
Super, tenhle díl skončil fakt skvěle! Je moc fajn, když jsou dvě milující se bytosti spolu!!!!!! Moc se těším na pátý díl!
Kniha se mi líbila. Byť mě ničím tak úplně nepřekvapila. Už jsem si zvykla, že dějová linka je v podstatě stejná, jen se změní pár drobností okolo.
Postavy jsou zajímavé a každým dílem se vyvíjejí. Autorka "hází svým čtenářům kost" v podobě náznaků do budoucna.
PS:Také slíbila, že se její dvě série (Padlí andělé a Bratrstvo černé dýky) vzájemně protnou a já jsem zvědavá kdy a za jakých okolností to bude.
andělé démoni ztráta paměti, amnézie padlí andělé
2010 | Milenec z temnot |
2010 | Probuzený milenec |
2014 | Král |
2010 | Milenec z věčnosti |
2013 | Vytoužený milenec |
kniha mě sedla,tady ty nanicovatí archandělé moc neobtěžovali děj.Napínavé,pěkné...pro mě největší zážitek byl, kdy Mels seděla u zrcadla a za zády se ji zjevil Jim jako anděl.Pěkně napsaný momentek. Jinak,pěkně ukončený,otevřený děj s Devinou a Jimem...těším se na další vydání knihy POSEDLOST.