Palomino
Danielle Steel
![Palomino Palomino](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163444/palomino-163444.jpg?v=1369119745)
Samanta Taylorová je úspěšná manažerka reklamní firmy. Zklamaná manželstvím odjíždí do Kalifornie k přítelkyni, kde potká svou lásku, kovboje Tatea. Avšak osudem se jí stane Šedý ďábel, kůň, který ji shodí ze sedla, a Samanta zůstane navždy upoutaná na vozíček...
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , Ikar (CZ)Originální název:
Palomino, 1981
![Tylinka Tylinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/154404/m_tylinka-E3J.jpg?v=1540850953)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc hezké a samozřejmě jsem konec obrečela ve 2 hod. ráno. Fakt bezva mít na noc slaný obličej !
![Jája92 Jája92](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/161070/m_161070-aFi.gif?v=1487014752)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Ačkoliv se to na začátku příběhu nezdá, kniha je velmi emotivní, obzvlášť od nehody hlavní hrdinky. Příběh je napsaný velice citlivě a poutavě.
![georginaa georginaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19133/georginaa-FTk.png?v=1657799882)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tento příběh jsem nesmírně milovala. Po ztrátě manželství najít svůj smysl života, vzchopit se a poznat i jiný život. Zažít opět dobrodružství, lásku a štěstí. To se myslím Samantě nakonec povedlo. Viděla jsem i film, ale ten byl trochu pozměněn a tolik mě to nezasáhlo jako tato kniha, která byla stoprocentně lepší.
![Monika1717 Monika1717](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/269399/m_monika1717-BL9.jpg?v=1594550911)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Nemám moc ráda knihy o koních. Koně jsem nikdy nechtěla a jízdu na nich považují za dost nebezpečnou. Přesto jsem knihu otevřela a přečetla. Hlavní hrdinka mi byla od první chvíle sympatická, nepoddala se osudu a pomáhala i ostatním. Proto téměř plný počet hvězd. A líbilo se mi jméno koně.
![babiočka babiočka](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/164040/m_babiocka-Gxw.jpg?v=1540891610)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Úchvatné čtení o životních snech, nadějích i ztrátách, o síle skutečného přátelství a lásky.
Škoda jen, že publikaci z roku 2013 místy kazí nesmyslný překlad a nelogická větná stavba (souvětí, odstavce...).
![MonaLisa42 MonaLisa42](https://www.databazeknih.cz/img/users/70_/70504/m_70504-1NG.jpg?v=1459854946)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprosto skvělá, čtivá a dojemná kniha.
Nejdříve jsem viděla film, ale kniha je opět daleko lepší. Děj se odehrává ve 20. století. Líbí se mi, že autorka nevytvořila život a historii jen hlavnímu páru, ale mnoha jedincům (např. Sam, Tatovi, Karo, Billovi, Timimu,...). Osud pro Sam nebyl příliš ohleduplný, ale ona se s ním dokázala vypořádat a vytvořit něco úžasného. Konec je skutečně pěkný, ale myslím si, že s krátkým epilogem by byl ještě lepší. Mrzí mě, že zde zemřelo tolik postav... Do hlavní hrdinky jsem se doopravdy vžila a jsem nadšená, že má tolik dobrých přátel.
Ke knize se v budoucnu určitě znovu ráda vrátím. Moc děkuji!!!
![Lenoulinka Lenoulinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/232639/m_lenoulinka-BWE.jpg?v=1558530905)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pěkný a dojemný příběh. I když si osud se Samantou tvrdě zahraje, tak ona vlastně díky svém hendikepu bude pomáhat druhým. Štěstí a láska si nakonec Samantu našlo. Moc pěkné čtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížku jsem vytáhla úplně náhodou, už mi ležela poměrně dlouho doma, s tím, že si přečtu nějakou oddychovou "romanťárnu". Příběh mě ale doslova pohltil a i nějaká slzička ukápla. Samantu jsem si okamžitě oblíbila a prožívala s ní její bolesti a strasti. Moc knih jsem od D.Steel nečetla, ale tahle tedy rozhodně patří mezi top.
![martina.culik martina.culik](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/125716/m_125716-e0V.jpg?v=1487877156)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Nejprve jsem viděla film a teprve o několik let později se mi dostala do ruky kniha. I když jsem tedy věděla, co se stane, přesto jsem byla překvapená, jak autorka zvládla vylíčit osudy všech postav.
![MAXA71 MAXA71](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Prvá, ktorú som od autorky čítala. Začiatkom som sa musela prehryzt, ale potom to išlo samo. Dobré.
![evelýny evelýny](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/103170/m_evelyny-dSu.jpg?v=1643584648)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Zpočátku mě příběh nudil, ale postupně si mě získal opravdu dojemný, krásný příběh lásky, jejíž šťastný konec je vykoupen hlubokým zármutkem , ztraceným a opět nalezeným smyslem života. Je to příběh o štěstí v neštěstí a nějaká ta slzička dojetí také ukápne.
Četla jsem kdysi jako holka. Teď jsem ji objevila vyřazenou v knihobudce a ráda jí dám trvalé místo ve své knihovně: krásná červená knihovna, oddychovka, ale moc hezká.