Světci
Larry Correia , John Ringo
Paměti lovce monster série
< 3. díl
"Tady jsi v New Orleans." Tuhle mantru Chad Gardenier slýchá od chvíle, co ve městě začal pracovat. V New Orleans je všechno jiné - jídlo, klima, monstra a donedávna i agenti UPKM. Skutečným důvodem, proč je New Orleans tak jiné, je však prastaré monstrum, které se skrývá pod městem a pouhou svou přítomností posiluje veškerou temnou magii. V minulosti jemu podobní zničili celé armády a teď se chystá vylézt na povrch ve městě, kde mu v cestě stojí jen pár Lovců a jeden chlapík s mečem. Pokud ho včas nezastaví, celý svět se octne v područí těch nejhorších z nejhorších. Chad teď musí shromáždit své přátele i pochybné spojence a připravit se na největší bitvu svého života… pokud ho dřív nezatkne UPKM. Teď si jen vzpomenout, kam založil číslo na jistou otravnou princeznu…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2019 , Fantom PrintOriginální název:
Saints, 2018
(SPOILER) Chada buď nenávidíte nebo milujete. Já jsem ho milovala, se vším všudy. I když jsem věděla už od začátku, že tyhle paměti budou jeho poslední, stejně mě bylo z Earlova doslovu smutno. Za mě fajn série.
celá séria je tak trocha vykrádačka LM... což by ani tak nevadilo, pokiaľ by to malo nejakú hlavnú dejovú linku a hlavného hrdinu, ktorý by si dokázal získať viac sympatií... najviac ma bavila princezna Šalala... a to jako totálne :)
(SPOILER)
Trojka je nejkecavější, nejpolitičtější, nejvýzkumnější a nejméně akční ze všech tří dílů. Politika, politika, křivé obvinění, soudy - nic moc pro mě. Agent Campbell, OK, ten mě nepřekvapil, Meyers ovšem ano, i když mě potěšilo, že Franksova morální integrita je pevná jako... Franksovy bicepsy :) Ale přiznávám, že mě zklamalo vyřešení Thorntona, nic víc?
Chad vyhnaný z domova cestuje, studuje, navštěvuje, pátrá po zvěstech o mavě, děsí okolí svými poznatky, a nakonec zorganizuje obří bitvu o záchranu světa.
Ať dělá, co dělá, moje sympatie si prostě nezískal, poněkud to pak napravil Earlův doslov, ale i tak mám LM i Kroniky radši.
Bezvadné zakončení této série. Pár dílků zapadlo do skládačky. Opět propracované, neopakující se, humorné i akční.
Nemalou měrou se o to také zasloužil překlad Jakuba Maříka.
(SPOILER) Ze všech tří knih série se mi tento líbil nejvíce. A to hlavně nápad, s obřím netvorem pod New Orleans. S tím, jak v doslovu Earl shrnul názor na Chada, souhlasím. Také jsem neměl hlavního hrdinu rád. Opět jsem v příběhu postrádal nějaké nečekané zvraty a překvapení. To mi tedy docela vadilo. Tím pádem chybělo nějaké napětí. Většinou bylo vše snadno předvídatelné. Takže celkem dobře napsané, ale rozhodně ne špičkové.
Dej sa ako vianočka prepletá s inou sériou a konečne doňho ako tak zapadá. Síce som očakával dôraz deja niekde inde, o to príjemnejšie bolo zistenie že to nebude až také klišé.
Skvěle zakončená série, i když na plný počet mi tam kousíček něčeho chybělo. :) Čtení bylo akční, svižné a rychlé, takže taková krásná jednohubka. Konec se mi zamlouval, jsem ráda, že jsme se konečně dozvěděli trochu víc o tom, jak to bylo s vánočním večírkem. Moc mě bavilo jaké dárky kupoval dětem Shacklefordových. :D :D Taková malá godzilka, proč ne? :D
V závěru se mi líbila ta krásná ironie toho, kdo si nakonec získal jeho srdce, pokud jsem tedy správně přečetla mezi řádky a opravdu je jeho dcera ta, která si myslím. Taková pěkná třešinka na dortu.
Po parádní jedničce, super akční dvojce je skvělý třetí díl, který sérii zakončuje což mne mrzí. Chada jsem si oblíbil a ten konec byl totálně silný a povedený. Jen by mne zajímalo kdopak je ta jeho dcera která je zmíněná v poslední větě, budu muset hold přečíst znova první sérii protože si to vůbec nevybavuji. Doufám že se brzy dočkáme dalších příběhů ze světa lovců monster protože se jedná o dost návykové čtení.
Ani v dalším díle se Correia neopakuje a přináší něco nového. Špičkové čtení, stejně, jako jeho ostatní knihy.
Tak mám dočtenu celou ságu Lovců a musím říci, že je to neskutečná zábava. Chytne a už nepustí. Doufám, že se dočkáme konce LM.
Krátce: Knížka je skvělá, zaslouží si plný počet a dostat od Vás šanci.
Delší: Celá série je parádní a Světci se drží nejméně stejně dobře. Knížka opět ukazuje i nové stránky ze života \"normálního\" lovce. Sem tam probleskne nějaký temnější aspekt, ale na čtenáře nijak netlačí, takže se dá číst opravdu jen pro pobavení. Hlášky, akce a dokonce i výzkum baví. Navíc knížka opět odkrývá i dění z hlavní série, takže se vyplatí si ji přečíst i těm, kdo Chada zase tak moc nemusí.
Jako další plus musí zmínit opravdu znamenitou práci Jiříka, který této sérii dal další rozměr pro české fanoušky. Kdo nezná, hledejte a snad najdete.
Konec je možná o kapku silnější než by musel být, ale tohle je už srdcová záležitost a důstojný epilog si to zaslouží. Snad se jednou dočkáme pokračování v hlavní či jiné sérii z tohoto světa.
Stejná jízda jako v předchozích dílech. Když pominu kapitoly z Anglie, tak je to neutuchající akce. Možná trochu melancholie po událostech v minulém díle a když je pravděpodobné, že je to Chadův poslední deník. A konečně tady někdo pořádně vysvětlil co se stalo na Vánočním večírku. No rozhodně se těším na další knihy ze světa Lovců.
Poslední díl série... Co dodat... Jsem z těch, kteří si Chuda zamilovali a královsky jsem se bavila i v tomto dílu. I když jsem od začátku série věděla, že Paměti končí tak, jak končí, stejně byl pro mě konec moc a moc smutný a Chud mi bude chybět...