Pán a kocour 1

Pán a kocour 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536456/bmid_pan-a-kocour-661d2b5729e51.jpg 4 74 74

Pán a kocour série

1. díl >

Ve zverimexu, kde nabízejí malá koťátka, postupně chřadne dospělý kocour, nechtěný a nemilovaný. Průběžně ho zlevňují, ale ani tak o něj nikdo nejeví zájem. Sám kocour už nedoufá, že by se ho někdo ujal. Je proto v šoku, když jednoho dne přijde starší pán, ukáže na něj a řekne: „Tohohle kocoura si vezmu.“ Dojemný příběh o pánovi a kocourovi, kteří toužili po lásce, právě začíná.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Gate

Ojisama to neko

marrie5227
27.12.2024 4.5 z 5

Máme tady povánoční první pracovní den a já doufám, že jste si svátky náležitě užili! Teď nás čeká ještě pár dní do Nového roku, tak snad budou i u vás plné stránek a krásných příběhů!

Já se dnes vracím s další mangou, kterou jsem přečetla na začátku prosince a byla opravdu milým pohlazením.

Zverimex nabízí malá krásná koťátka, ale mezi nimi chřadne dospělý kocour, kterého nikdo nechce ani přes jeho nízkou cenu.

Jenže jednoho dne kocoura i prodavače zaskočí muž, který pyšně prohlásí: “Tohohle kocoura si vezmu. A tak začíná dobrodružství pána a kocoura, kteří se navzájem potřebují a doplňují.

V prvním díle sbírky těchto krátkých komiksů pozorujeme jak myšlenky pána, tak i samotného kocoura. Pojďme si říct, že kresba kocoura je naprosto perfektní. Dojímala jsem se už u třetí strany a šlo o opravdu roztomilou rychlovku.

I když s mangou nebo komiksy nemám žádné velké zkušenosti, troufám si říct, že pokud se chystáte s mangou začít, s touto rozhodně nesáhnete vedle. Nejen že má vazbu jako klasická kniha, ale také jednotlivými situacemi proplouváte mrknutím oka a krásně si vše vyzkoušíte.

Žádnou velkou filozofii nečekejte, ale moc se těším, až se v knihovně objeví další díly.

MagdaFish
30.11.2024 5 z 5

Krásná, milá oddechovka o smutném pánu a nechtěném kocourovi, kteří se hledali až se našli. Pohlazení pro duši. Další díl je už připraven. :)

Lovehorses365

že dnešek
bude stejný
jako všechny
dny předchozí . . .“

„Ten stařík se snad pomňauknul!“

Tento příběh jsem koupil jako dárek k Vánocům 2024. Jenže, když mi tak ležel na stole, připraven na zabalení do Vánočního papíru a posléze určen k odeslání . . . inu, neodolal jsem a před všemi úkony jsem do něj nahlédl. A pak jsem se přistihl, že ho čtu. A je to nádherné. Ostatně, proč neprozkoumat dárek, který pak bude číst někdo jiný. Co když se to nebude líbit? Je pak lepší udělat hloubkovou sondu do příběhu. Nakonec to je celkem miloučké, i když nic pro mne. Kocour Štísko byl ke konci docela terorista a udělal si ze svého páníčka skoro otroka. Ale když se mají oba rádi, určitě nějaké ty neshody hoděj za hlavu. Nebo si na klavíru spolu pěkně zazpívají – Kočka leze dírou . . .

Citát: Je mi jedno, jak mi budeš říkat, i kdyby to mělo být „Sopel“.

knidopel
20.10.2024 5 z 5

Ach, tohle bylo tak strašně roztomilé! Vtipné, roztomilé a dojemné. Skvělá manga!

niki-chan
07.10.2024 5 z 5

Úžasný komiks, který potěší nejen milovníky koček.

Varjohukka
22.09.2024 4 z 5

Dojemný začátek nové mangy, uvidíme kam nás zavedou další díly.

kikies
19.09.2024 2 z 5

Upřímně, po knize jsem sáhla kvůli čtenářské výzvě a taky trochu ze zvědavosti.... takže mám vyzkoušeno, ale ne, příběhy o zvířecích miláčcích mě zřejmě nadále nebudou dojímat, japonská literatura mi k srdci nepřirostla a manga asi taky nebude to pravé ořechové pro mě. Zajímavá zkušenost, ale fanoušek ze mě nebude.

Vidlička
03.09.2024 2 z 5

Sice mi taky skanula, jak by taky ne, když vidíte natahovat košišku, ale celý je to takový sladkobolně uslintaný... Je to tak u všech mang? Nevím. Další díly určitě číst nebudu.

6591
20.08.2024 5 z 5

Manga s dojemným začátkem a úžasným celkem. V příběhu se jistě chovatelé koček najdou a pobaví.
Velice doporučuji.

Nepotešilo mě zpracování nakladatelství Gate, na některých místech nechali japonské citoslovce a jedna bublinka byla anglicky....
Reklama velká, překlad děsný.

Teddy2023
02.08.2024 3 z 5

Nádherný a miloučký příběh, co vás zahřeje u srdce

evca7271
28.07.2024 5 z 5

Moc pěkná manga,velice jsem si ji užila a budu se těšit na další díl

Mikik
16.07.2024 5 z 5

Nádherně zpracovaná manga. Dojemný příběh o shledání dvou bytostí, které si byli souzeny a jejich hledání společného štěstí. Často velmi dojemné, ale rozhodně i vtipné a moc krásné.

Více v recenzi :

mrabla
12.07.2024 5 z 5

Nemyslela jsem si, že si někdy taky koupím a přečtu mangu (jako moje děti), ale Pán a kocour mě opravdu dostal! Už se těším na další díl!

Alethea_k
26.06.2024 5 z 5

Moc příjemný komiks, který pohladí po duši.

2024  86%Pán a kocour 1
2024  90%Pán a kocour 2