Pán a kocour 1
Umi Sakurai
Pán a kocour série
1. díl >
Ve zverimexu, kde nabízejí malá koťátka, postupně chřadne dospělý kocour, nechtěný a nemilovaný. Průběžně ho zlevňují, ale ani tak o něj nikdo nejeví zájem. Sám kocour už nedoufá, že by se ho někdo ujal. Je proto v šoku, když jednoho dne přijde starší pán, ukáže na něj a řekne: „Tohohle kocoura si vezmu.“ Dojemný příběh o pánovi a kocourovi, kteří toužili po lásce, právě začíná.... celý text
Krásná, milá oddechovka o smutném pánu a nechtěném kocourovi, kteří se hledali až se našli. Pohlazení pro duši. Další díl je už připraven. :)
„Myslel jsem,
že dnešek
bude stejný
jako všechny
dny předchozí . . .“
„Ten stařík se snad pomňauknul!“
Tento příběh jsem koupil jako dárek k Vánocům 2024. Jenže, když mi tak ležel na stole, připraven na zabalení do Vánočního papíru a posléze určen k odeslání . . . inu, neodolal jsem a před všemi úkony jsem do něj nahlédl. A pak jsem se přistihl, že ho čtu. A je to nádherné. Ostatně, proč neprozkoumat dárek, který pak bude číst někdo jiný. Co když se to nebude líbit? Je pak lepší udělat hloubkovou sondu do příběhu. Nakonec to je celkem miloučké, i když nic pro mne. Kocour Štísko byl ke konci docela terorista a udělal si ze svého páníčka skoro otroka. Ale když se mají oba rádi, určitě nějaké ty neshody hoděj za hlavu. Nebo si na klavíru spolu pěkně zazpívají – Kočka leze dírou . . .
Citát: Je mi jedno, jak mi budeš říkat, i kdyby to mělo být „Sopel“.
Upřímně, po knize jsem sáhla kvůli čtenářské výzvě a taky trochu ze zvědavosti.... takže mám vyzkoušeno, ale ne, příběhy o zvířecích miláčcích mě zřejmě nadále nebudou dojímat, japonská literatura mi k srdci nepřirostla a manga asi taky nebude to pravé ořechové pro mě. Zajímavá zkušenost, ale fanoušek ze mě nebude.
Sice mi taky skanula, jak by taky ne, když vidíte natahovat košišku, ale celý je to takový sladkobolně uslintaný... Je to tak u všech mang? Nevím. Další díly určitě číst nebudu.
Manga s dojemným začátkem a úžasným celkem. V příběhu se jistě chovatelé koček najdou a pobaví.
Velice doporučuji.
Nepotešilo mě zpracování nakladatelství Gate, na některých místech nechali japonské citoslovce a jedna bublinka byla anglicky....
Reklama velká, překlad děsný.
Nádherně zpracovaná manga. Dojemný příběh o shledání dvou bytostí, které si byli souzeny a jejich hledání společného štěstí. Často velmi dojemné, ale rozhodně i vtipné a moc krásné.
Více v recenzi :
Nemyslela jsem si, že si někdy taky koupím a přečtu mangu (jako moje děti), ale Pán a kocour mě opravdu dostal! Už se těším na další díl!
Máme tady povánoční první pracovní den a já doufám, že jste si svátky náležitě užili! Teď nás čeká ještě pár dní do Nového roku, tak snad budou i u vás plné stránek a krásných příběhů!
Já se dnes vracím s další mangou, kterou jsem přečetla na začátku prosince a byla opravdu milým pohlazením.
Zverimex nabízí malá krásná koťátka, ale mezi nimi chřadne dospělý kocour, kterého nikdo nechce ani přes jeho nízkou cenu.
Jenže jednoho dne kocoura i prodavače zaskočí muž, který pyšně prohlásí: “Tohohle kocoura si vezmu. A tak začíná dobrodružství pána a kocoura, kteří se navzájem potřebují a doplňují.
V prvním díle sbírky těchto krátkých komiksů pozorujeme jak myšlenky pána, tak i samotného kocoura. Pojďme si říct, že kresba kocoura je naprosto perfektní. Dojímala jsem se už u třetí strany a šlo o opravdu roztomilou rychlovku.
I když s mangou nebo komiksy nemám žádné velké zkušenosti, troufám si říct, že pokud se chystáte s mangou začít, s touto rozhodně nesáhnete vedle. Nejen že má vazbu jako klasická kniha, ale také jednotlivými situacemi proplouváte mrknutím oka a krásně si vše vyzkoušíte.
Žádnou velkou filozofii nečekejte, ale moc se těším, až se v knihovně objeví další díly.