Útěk do Virgin River
Robyn Carr
Virgin River série
< 2. díl
Městečko Virgin River bičuje ten večer prudký ledový déšť. Dobrácký obr John „Pastor“ Middleton se právě chystá zavřít bar, protože v takovém nečase už určitě žádný host nepřijde, když se v něm najednou objeví vystrašená mladá žena s tříletým synkem v náručí. Bývalý mariňák nemá sice se ženami velké zkušenosti, ale hned pochopí, že Paige před někým utíká – je totiž samá modřina. John vezme ji i maličkého chlapce pod svou ochranu, brzy však pozná, že za touhou oba uprchlíky chránit je něco víc. Paige Lassiterová v něm probudila city, které ještě nikdy nezažil. Jenže pak se v městečku objeví Paigin násilnický manžel, a Johnovi je jasné, že musí jednat. Jestli ho totiž u námořní pěchoty něco naučili, pak určitě to, že za některé věci se vyplatí bojovat.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , Ikar (ČR)Originální název:
Shelter Mountain, 2007
Skvělá série, i druhý díl se mi opět velmi líbil! Jen je vážně škoda, že dalších 17 knih série už nakladatel nevydal. Snad někdy…
Knížka není zaměřena pouze ne "Pastora" a Paige, ale sleduje i několik jiných dějových linií. Nejvíce mě osobně dojal konec Rika skoro jsem při tom brečela.
Popravdě Virgin druhý díl byl pro mě trošku slabší než první.. ale jako co bude dál? Nerada se pouštním do něčeho, co není dokončené a vědět, že je mnohem více dílu..
Za mě teda tento díl slabší. Chyběl mi tam drive, jiskra, vtip... bylo to takové přeslazené, hlavní hrdinové k sobě byli tak ohleduplní, že už jsem myslela, že se nerozhoupou. A když se rozhoupali, tak mě to nechávalo téměř chladnou.
Líbilo se mi, že autorka časově okamžitě navazuje na předešlý díl. A vsadím se, že v dalším díle bude hrát prim Mike a Brie.
Nádhera... prostě skvěle napsaný příběh. Poutavé, napínavé, romantické, dojemné. Vážně jsem to "zhltla" jedním dechem.
A pak zjistím, že autorka napsala už 19 dílů a u nás se skončilo s překladem tohoto druhého příběhu!? Nechápu nakladatele a jejich záměry. Tak proč s tím začínat, když to neplánujou dokončit? Co bude s Rickem?! A co Mike?! Chjoo
Trochu jsem se obávala tohoto volného pokračování, ale ukázalo se, že zbytečně. I když jde též o romantiku, není ji tolik, jak u prvního příběhu, dokonce nechybělo ani napětí a akce.
Tak jsem docetla oba dily,byly opravdu moc pekne,skoda ze nebudou dalsi prelozene jak pokracuje mestecko a hlavni hrdinove.Doporucuji.
Druhá část série, jejíž další pokračování bohužel asi nebudou, navazuje dokonale na tu první. Je ale podstatně propracovanější a řekla bych, že o stupínek lepší. K předešlým hlavním postavám přibyly další, některé více, jiné méně důležité.
Znovu opakuji, je to klasický příběh žánru Čtení pro ženy, který si na nic víc nehraje - ani omylem. Je tu však bohatý děj, patřičná dávka dramatu, hodně lásky (té ale přece není nikdy dost!), opět hezké popisy přírody, stejně jako v 1. díle, takže celkově nemohu této inteligentně napsané romanci nic vytknout.
Čtenář(ka), která očekává, že se čtením pobaví, toho pobavení dostane přehršle a účel je splněn dokonale. Není třeba zde hledat hluboké filosofické myšlenky, popisy pocitů rozervaných duší či tak podobně. Ty lze nalézt v jiných knihách, které samozřejmě mají rovněž své čtenáře (-řky).
Je to velice obyčejné: o obyčejných lidech, o jejich obyčejných životech, o přátelství, lásce, důvěře a vzájemné pomoci... O věcech, které tvoří pilíře života, po kterých, si myslím, většina lidí nejvíce touží.
Milé, pohodové, pozitivní. Po přečtení obou dílů se do Virgin river chci přestěhovat! Všichni jsou tam milí, správní, spravedliví a čtenář vlastně musí mí rád snad každou postavu příběhu. Hlavní linií bylo vyprávění poměrně dost podobné prvnímu dílu, ale oceňuji, že autorka rozvíjela příběh i Jacka, Mel, Ricka.....
Krásny príbeh s dobrým koncom, veľmi som si to užila. Presne na môj vkus. Rada by som si aj o Mikovi a Brie prečítala.
Když jsem se minulý týden vrátila k prvnímu dílu, druhý díl nesměl chybět. I ten jsem četla poprvé hned, když před lety vyšel. Nyní mám tady za sebou znovu přečtené oba dva díly a musím říci, že mě moc mrzí, že se tato série přestala u nás vydávat. V zahraničí je snad už 19 dílů a já bych tak moc ráda věděla, co autorka vymyslela pro naše hrdiny.
Tento díl se točí hlavně kolem Pastora, rovněž bývalého mariňáka, který si vezme pod křídla uprchlou týranou matku Paige s jejím malým synkem. Autorka však nezapomíná ani na Jacka a Mel a spoustu dalších obyvatel tohoto malebného městečka. Opravdu zas a znovu musím říct, že tato série se mi moc líbila a i teď po letech, kdy jsem oba dva příběhy četla znovu, jsem velice spokojená. Je to milé a pohodové čtení, které krásně plyne a na konci se Vám nechce opouštět Virgin River.
Hezký příběh Johna "Pastora" a Paige a je fajn, že můžeme dál sledovat příběh Mel a Jacka.
V takovém městečku by se mi taky líbilo žít. Mít bar s krbem, vonět dřevem a kávou a rumem :-) útulno a mít přátelské sousedy, co vás ochraňují a váží si vás. Prostě u těchto knih jsem se tak zasnila, že se mi nechtělo vůbec přestat číst. Jen škoda, že příběh vždy končí, když bych chtěla číst dál a dál.
Parádní příběh!Ještě lepší než první díl..
Pastor je muž snů!:-D
Škoda že není přeloženo více dílů..tahle série jich má snad dvacet:-D..ráda bych si třeba početla o osudu dalších adeptů na love ...Brie a Mika...
V.R. je boží městečko♡
láska rodina USA (Spojené státy americké) domácí násilí
2012 | Městečko Virgin River |
2013 | Útěk do Virgin River |
2015 | Městečko Thunder Point |
2015 | Šerif z Thunder Pointu |
Nelahodiaca obálka - aspoň v slovenčine. Ale príbeh bol skvelý.
Virgin River opäť raz nesklamalo.
Mesto, v ktorom by som sama rada žila, v lone prírody, lesy, dobrí ľudia, spolupatričnosť
Krásny príbeh tentokrát o Paige a “Kazateľovi.
Ale opäť je tu aj Mel, Jack a mnohí ďalší.
P. S. ak sledujete seriál, vedzte, že knihy a príbehy v nich sú v mnoho veeľmi odlišné.
Mám rada aj seriál, to prostredie tam je nádherné, ale knihy sú ešte lepšie.