Paní Anežka má demenci

Paní Anežka má demenci
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154973/pani-anezka-ma-demenci-154973.jpg 3 4 4

Alzheimerova demence, od prvních nenápadných příznaků až k pokročilým stadiím. Brožura sleduje vývoj nemoci a problematiku péče, je určená rodinným příslušníkům nemocných s touto chorobou.

haki34
29.11.2024 4 z 5

koukám že brožurka má strašně nízké hodnocení. Škoda, že ostatní hodnotící nenapsali proč. Za mě na úvod celkem postačující, vychází z reality. Čtenář se dozví jak se demence projevuje, co obnáší, hlavně že se progresivně zhoršuje. Dozví se o průvodných příznacích a vývoji nemoci. A kromě práce s nemocným dostane i praktické tipy (pečovatelská služba a podobně). Nechybí linky na stránky, věnující se této problematice.
Ideálně by měla fungovat spolupráce mezi praktikem a sociální sestrou, kde by se rodiny dozvídaly vše o možné dopomoci, od různých podpůrných dávek až po pobytové služby.
Celkově - za mě brožura fajn, popsán vzorový případ demence a řešení. Vše celkem ideálně, což v praxi úplně nebývá, ale i tak - pro orientaci lidí, kteří dosud neměli s demencí zkušenost, postačující zejména jako odrazový můstek k dalším informacím.

Vanda Franková
česká, 1967