Hříšní lidé města brněnského
Jiří Sequens
Panoptikum série
Život je pestrý! Škála jeho radostí, smutků, komických situací, smrti, odpouštění, viny a trestu nevynechá nikoho z nás. - Příběhy filmového a televizního režiséra Jiřího Sequense, které se odehrávají převážně v Brně a v nichž se autor zaměřil na prototypy lidiček brněnské galerky dvacátých a třicátých let minulého století - podvodníčky, zlodějíčky, překupníky, rváče - nesou všechny znaky skutečnosti. Vycházejí totiž z autentických zpráv a soudniček uveřejněných v dobovém tisku. Buďte vítáni v tenatech brněnské plotny!... celý text
Hříšní lidé jsou druh odpočinku. Policisté mi sice nijak zvlášť sympatičtí nebyli, ale příběhy zajímavé byly.
Solidní oddechová četba, možná trochu lepší, než jsem čekal, protože knihu jsem četl jen kvůli čtenářské výzvě. Ale nakonec jsem byl spokojen. 70%
Na knihu jsem narazila v rámci čtenářské výzvy. Moc příjemně se četla, i když není to ten typ knihy, od které se nelze odtrhnout. Moc se mi líbilo dobové vyobrazení města.
Jednoduché příběhy s jednoduchými detektivními zápletkami (což není v tomto případě kritika). Seriál jsem neviděla, takže porovnávat nemůžu.
Brno zfilmováno kriminalistika
Seriál jsem neviděla, ale moc krásně se poslouchalo při práci.