Panský dům a jeho dědictví
Anne Jacobs
Panský dům / Tkáčova vila série
Augsburg 1920 Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žena Marie si splní svůj dávný sen: otevře si módní ateliér. Její modely slaví úspěchy, ale stále častěji dochází ke sporům s Paulem. Marie nakonec jednoho dne sebere děti a z panského domu se odstěhuje a kola osudu nabírají rychlost… Závěrečný díl trilogie.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , Knižní klubOriginální název:
Das Erbe der Tuchvilla, 2016
Krásně napsaná kniha, pěkné zakončení osudů rodiny Melzerů a ostatních členů domácnosti. Vtipné, čtivé.
Skvěle zakončení série. Napínavé čtení. Člověk stále čekal, doufal, věřil... Opravdu povedené zakončení.
I poslední díl rodinné ságy rodiny Melzerů se mi moc líbil. V plné míře splnil mé očekávání. Kniha se krásně četla a osudy všech hrdinů se naplnily. Místy jsem měla docela pocit, jako bych sama vstoupila do panského domu a užívala si s rodinou podávání snídaně, či večeře. Skutečně krásně napsané, velmi uvěřitelné !
Všechny tři díly byly pěkné, první předválečný, druhý z období první války, třetí poválečný. Celá sága se mi moc líbila, nemám co vytknout.
Úžasné zakončení trilogie.. Nechybělo tomu vlastně nic.. Zvláštní je, že mě první díl neoslovil jako další dva, ty neměly chybu.. Tady u toho posledního jsem se kolikrát i nahlas zasmála, některé hlášky, hlavně dětí mě skutečně pobavily, zvlášť ty které se týkaly paní von Dobern :-)
Celá série se mi hodně líbila,nejvíc první díl, je škoda, že jsem třetí díl nečetl najednou jako první dva. Takto vznikl přece jenom trochu odstup a trvalo mi, než jsem se do třetího dílu začetl. Nelituji, trilogie mi připomínala tv seriál Panství Downton, který se mi také hodně líbil.
Přiznám se, že s přibývajícími díly už mě kniha bavila méně než předcházející díly a jsem docela ráda, že jde jen o trilogii. Ale i přesto se docela dobře četla, jen toho prostě už bylo dost.
pro ženy milostné romány Německo romantika 20. léta 20. století
2017 | Panský dům |
2018 | Panský dům a jeho dcery |
2019 | Zlaté časy |
2020 | Nová doba |
2019 | Hortenziová zahrada |
Zajímavé ukončení této knihy. Zkraje byla docela nudná, ale pak dostala švih a pak byla zas chvíli nudná. Ale byl zde ukázán život po 1. světové válce- ( inflace, bída lidí, lidé s ostrými lokty,), naznačena i ženská emancipace. Jenom by mě zajímalo jak by se tyto hrdinové zachovali v období 2, světové války i když by asi starší generace zemřela.