Pastvina zmizelých

Pastvina zmizelých
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31603/mid_pastvina-zmizelych.jpg 4 236 236

Kapitán Exner série

Břehy přehradního jezera na řece z jistého úhlu pohledu stříbropěnné pokryl za dlouhá léta nános nesčetných rekreačních chat. A právě tam, kde obyvatelé rušného velkoměsta hledají po celotýdenní lopotě a každodenních starostech relaxaci prostřednictvím panenské přírody a romantiky, se od jisté doby začali ztrácet lidé. V nepravidelných intervalech a nejrůznější — od mladé ženy po babičku, od hornika přes řemeslníka k chuligánovi, nečekaně mizí chataři i starousedlíci. Zdánlivě nemají zmizelí nic společného, a přece je kapitán Michal Exner přesvědčen, že něco takového musí existovat. A když je tento mladý doktor práv a vyšetřovatel pražské kriminálky o něčem přesvědčen, pak to taky obvykle dokáže a odhalí, kdo a proč má ve zločinu prsty. Vydání třetí, v nakladatelství MOBA první.... celý text

85098211
07.03.2019 5 z 5

Jméno kapitán Exner mi nebylo neznámé, ale to bylo asi tak všechno, protože jsem jinak nevěděla vůbec nic ;-). Takže jsem byla, než jsem si tuto knihu vybrala, opravdu nepřipravená a netušila jsem, zda se mi tedy bude líbit. Ale samozřejmě jsem doufala (soudě podle hodnocení tady), že budu minimálně spokojená ;-). A musím uznat, že mě příběh zaujal hned od samého začátku. Jedná se totiž o hodně zajímavý případ, který se klidně mohl stát i ve skutečnosti. Exner je sympaťák, který se čtenáři okamžitě dostane pod kůži. A jenom díky němu je nakonec odhalen i pachatel. Za sebe dávám bez zaváhání pět hvězdiček a časem si určitě zase nějaký případ s kapitánem Exnerem dám :-).

Blanchidlo
05.11.2018 5 z 5

Z počátku mi chyběl kapitán Exner, jakmile se ale objevil, byla to obvyklá smršť a lahoda pro duši :) Detektivky s Exnerem mám velice ráda!

alnahu
18.10.2018 5 z 5

Výborná detektivka z českého prostředí , která se čte sama.

Warden
06.09.2018 5 z 5

Jednoznačně nejlepší Exner, se skvělou atmosférou. Čtu opakovaně :)

zuzana-koubkova
07.08.2018 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které znám. Čtu ji už aspoň po sté.

Eicherik
29.07.2018 5 z 5

Naprosté nadšení a zatím nejlepší Exner, jakého jsem dosud četl. Tak napnutý, jak případ dopadne už jsem dlouho nebyl. Vřele doporučuji.

alzbeta4340
19.05.2018 5 z 5

Z dnešního pohledu je to sluníčkové retro. Jinak je to dobře napsaná a hlavně dobře vymyšlená detektivka, která v době svého prvního vydání musela být skutečný knižní hit.

HD-gwtw
28.03.2018 4 z 5

Jediným zklamáním bylo, že v první třetině knihy se kapitán Michal Exner téměř nevyskytuje. Jinak parádní čtení :-)

Marla
15.02.2018 5 z 5

Jedna z příjemně velkohubě upovídaných "exnerovek", kde vyšetřování několikanásobné vraždy probíhá v klídku, při popíjení jeníka chodce či jiné lihoviny, obdivování krásných dívek a vlastně jen tak mimochodem....moc hezky se to četlo.

karel0684
02.02.2018 4 z 5

Přemýšlel jsem spolu s kriminalistou, který jen nevyslýchal, ale vedl rozhovory s obyvateli chatařské osady, která by mohla být u kterékoliv české řeky... na to, kdo by mohl být vrah jsem přišel skoro ve stejný okamžik. Moc příjemné čtení.
zařazena do čtenářské výzvy - děkuji Marika Vanova -
V detektivních povídkách knihy Příliš snadná vražda, konkrétně v povídce Láska je láska od Juana Zamory je zmíněna kniha Pastvina zmizelých od V Erbena.

sazamala
30.01.2018 4 z 5

Pěkné a pohodvé čtení,za mě opět další povedená detektivka.Jen těch lidí ze začátku je tam nějak moc,dá to práci se v nich zorientovat.Ale jinak doporučuji!

Marika Vanova
18.01.2018 4 z 5

Tak tohle je moc pěkná detektivka a do posledních stran jsem neměla podezření. Jen ze začátku jsem byla z těch všech jmen trochu zmatená.

konicekbily
17.01.2018 4 z 5

Na svou dobu odvážný spis. Po letech jsem nalezl na pultu knihovny a pustil jsem se do "historického" čtení. Tak nějak to vypadalo ve vesnických hospodách a v chatových koloniích. Detektivka socialistického realizmu.

babyboar
28.11.2017 4 z 5

Detektivky moc nečtu, ale protože se mi docela líbil seriál s Michalem Dlouhým, chtěla jsem si přečíst alespoň nějakou literární podobu kapitána Exnera. A rozhodně jsem nebyla zklamaná. Šarmantní detektiv a příběh napínavý téměř do poslední stránky. A ani těch soudruhů tam moc nebylo.

Olšan
21.11.2017 3 z 5

Ta hromada hnoje v Pikovicích na louce u řeky tam v té době skutečně byla.

Nifredil
28.10.2017 3 z 5

Slabší z detektivek o kapitánu Exnerovi. Pořád je ale s podivem, co všechno socialistickým cenzorům uniklo a že taková věc mohla vůbec vyjít. Řada hlášek vyloženě naráží na režim. Jsou tam ale i věci, které bez znalosti toho, jak režim fungoval, trošku nedávají smysl. Příjemné je, že to není podstatné pro samotnou zápletku a fajn příběh. Detektivka je milá a inteligentní, vlastně nadčasová.

moničina
02.10.2017 4 z 5

Jedna z jeho naj... Dej napínavý, zápletka zaujímavá, len záver trošku ukvapený.

wooloong
16.09.2017 4 z 5

Dost jsem se ztrácela v množství postav. Líbí se mi Erbenův smysl pro jemný humor a postava elegána kapitána Exnera v mercedesu se vymyká všem příslušníkům vébé tehdejší doby. Znám napínavější detektivky, ale ty Erbenovy jsou takové hezké české, poklidné, žádná dramata, honičky, žádné důkladné popisy zohavených mrtvol, žádné bitky a žádný zraněný a krvácející hrdina. Prostě zvlněná česká krajina, české hospůdky a svérázné venkovské postavičky. Pohoda, klídek, kafíčko, koňáček, pivo a pár vraždiček.

Romžiry
10.07.2017 5 z 5

Na svou dobu odvážný spisovatelův počin. Detektiv v socializmu jezdící v mercedesu a proutník ... Jinak detektivky od Erbana jsem měla moc ráda už jako malá a s chutí jsem se k nim vrátila. Skvělé.

Koka
21.09.2016 3 z 5

Už asi v polovině knihy mi byl pachatel jasný, ale dočetla jsem to, neboť některé hlášky kpt. Exnera potažmo svědků unikly komunistické cenzuře a byly natolik zajímavé, až jsem se musela opakovaně v tiráži přesvědčit, kdy že to kniha vyšla. Pořád je to ke čtení.