Pátá oběť

Pátá oběť
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549901/bmid_pata-obet.jpg 5 1119 1119

Sam Porter série

Každý policista má případ, který se pro něj stane posedlostí. Detektiv Porter není výjimkou. Opičího vraha už měl na dosah, když ho z pátrání odvolala FBI, ale taková drobná překážka ho nemůže zastavit. Oficiálně se Porter a jeho tým věnuje případu mrtvé dívky, která byla nalezena pod zamrzlou hladinou laguny v chicagském parku. Otázkou je, jak se tam dostala, když laguna zamrzla před několika měsíci a dívka se pohřešuje teprve tři týdny? A jak je možné, že na sobě měla šaty jiné dívky, jejíž zmizení nahlásili rodiče teprve před dvěma dny? Zatímco Porterovi kolegové usilovně hledají odpovědi na tyto znepokojivé otázky, on sám pokračuje v pronásledování Opičáka. Jakmile to zjistí jeho nadřízený, je postaven mimo službu. Ani to ale nemůže Portera zastavit. Je dopadením Bishopa tak posedlý, že se upne na starou rozmazanou fotku a ta ho dovede do světa temnějšího, než si kdy dokázal představit. A tehdy zjistí, že existuje jen jedna věc děsivější než mysl sériového vraha: mysl matky, která ho přivedla na svět.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi

The Fifth To Die, 2018

Interpreti: Vasil Fridrich , Kajetán Písařovic

Jiparis
20.09.2019 4 z 5

Hodně stran a napětí, ale nemám ráda knihy s otevřeným koncem.

Petronela16
19.09.2019 4 z 5

Velmi dobre, ba este lepsie ako prva cast.Pre mna trosku pomalsia stredna cast, ale koniec tomu dava korunu.Nutne potrebuje pokracovanie.Takze uz len cakat.

LuluBird179
12.09.2019 5 z 5

"Opičák" se stává mojí oblíbenou postavou. I druhý díl stál za to! Od knihy se nedalo odlepit a teď už jen nezbývá čekat na pokračování, protože kniha končí v nejlepším.

harena
12.09.2019 4 z 5

Pana Barkera určitě psaní hrozně, ale opravdu hrozně baví. Šestset stránek plných napětí, prostě nahuštěný děj a jako lavina se na nás valí akce za akcí, spousta postav a nakonec obrovské překvapení na konec. Určitě doporučuji číst od prvního dílu.

Peřinka
11.09.2019 5 z 5

Potřebuji nutně pokračování...

Prateri
10.09.2019 5 z 5

Ale nééé. Napětí houstne, dýchat se zapomíná, listy se fofrem obracejí, konec knihy se blíží. Pak vás napadne, že těch listů do konce knihy je na rozuzlení příběhu nějak málo, a taky že jo. Bude další díl. Snad se tenhle maraton za Opičákem uzavře - ne, že by mě to nebavilo, ale čtvrtý díl na jednoho padoucha by se mi zdál už moc. Pan Barker by mohl vyrazit za dalším zločinem. Má talent.

bosorka
09.09.2019 5 z 5

Tak tahle detektivka mi sedla a možná i proto, že jsem ji četla téměř zároveň se Smrtící bílou, musí dostat 5 hvězd. Protože proti ní hodně vyniklo, jak má detektivka nebo thriller vypadat. A zvlášť, když má hodně stran. Nemůže prostě nechat čtenáře se nudit. Těch 5 hvězd je ale zasloužených. Má říz, člověk ji hltá jak horkou polévku v minus 10 stupních. A navíc každou chvíli překvapí nečekaným soustem. Svižnější a zajímavější je i tím, že se vypravěči střídají a s nimi se tak posouváme příběhem a postupně nám díky nim do sebe zacvakávají jednotlivé dílky. Každý z nich má svoje místo, každý je pro příběh nepostradatelný. Už se vážně nemůžu dočkat dalšího dílu. Ansone Bishope, jsi připravený tenhle taneček dokončit?

capricornus
09.09.2019 4 z 5

Tento díl je rozhodně lepší než Čtvrtá opice. Nezbývá nic jiného, než se těšit na další případ Sama Portera.

astra3
08.09.2019 5 z 5

Některé knihy se čtou samy. Ani nevíte a jste na straně 566 a nemáte dost. Dobrá detektivka, doporučuji.

Pav
08.09.2019 5 z 5

Napínavé do poslední chvíle. Když už si člověk myslí, že ví, je to jinak. Kde je další díl?!

knihomolkadorfa
07.09.2019 4 z 5

Ze Čtvrté opice jsem byla nadšená. Pátá oběť mi přijde slabší. Příliš mnoho postav, místy trochu zmatený a překombinovaný děj. A konec ... ? No, ale v každém případě se těším na další díl.

veveronka
06.09.2019 5 z 5

Doporucuji a uz se tesim na pokracovani

Veveta
04.09.2019 5 z 5

Obě knihy výborné, přečteno jedním dechem.
Promyšlené, napínavé, velmi čtivé.
DOPORUČUJI!
Už se nemohu dočkat 3.pokračování.

svitim
03.09.2019 2 z 5

Čtvrtá opice mě nadchla, Pátá oběť zklamala.....překombinované, roztříštěné, spousta postav a konec to pokazil úplně :-(

šipek
02.09.2019 5 z 5

Tak další výborná kniha. Upozorňuji, že tuto sérii je dobré číst postupně. Nyní čekám až vyjde další díl této série a musí to být co nejdříve, jsem hrozně natěšený na pokračování.
Od této knihy se nedá odejit, nutí čtenáře číst a čist dále až přijde konec a vlastně další začátek. Vřele doporučuji všem mým oblíbeným čtenářům zde na databázi knih.

namornice
31.08.2019 5 z 5

OMG! Tak tohle jsem si opravdu užila! Pátá Oběť byla ještě úžasnější než Čtvrtá Opice !
Zatímco náš známý tým detektivů vyšetřuje novou sérii vražd v Chicagu, detektiv Sam Porter se na vlastní pěst pouští do pátrání po V4O.
Asi jsem si na úchylného Bishopa zvykla při čtení jeho zvrhlého deníku ve Ctvrté opici a tak mi druhý díl nepřišel tolik zvrácený. Za to byl ale rozhodně znamenitě napsaný a příběh je skvěle a do detailu promyšlený. I přes celkem větší množství postav, mě kniha neuvěřitelně bavila. Bavilo mě, jak jsou postavy a příběhy propojené - i když teda zatím nevíme úplně u všech jak. Jak do toho všeho Sam Porter zapadá? Zase ten otevřený konec! Třetí díl prostě potřebuju!
A mám pocit, že to bude bomba!

Lavender756
30.08.2019 3 z 5

Děj a zápletka jsou vážně velmi poutavé a vy opravdu chcete vědět, co za tím vším je a proč apod., a to myslím hlavně na úrovni jednotlivých kapitol.....ale ta mučivá vzdálenost, kterou musíte ucist, je tragická.... První polovina je svižná, ale od té druhé to jde od 10 k 5 a bez rychločtení a hledání mezi řádky toho podstatného, bych nedocetla. Konec, snad již v dnešní době tradičně, překombinovaný a hektický!

pavlinka0250
28.08.2019 5 z 5

Tak jsem si naivně myslela, že se po přečtení Páté oběti všechno vyřeší a já budu vědět, jak to všechno bylo. Komentáře jsem schválně nečetla, takže otevřený konec byl pro mě trochu šok. Každopádně kniha je opět skvělá a další díl by měl už být na trhu.
Včera bylo pozdě :-)

karol.cadex
28.08.2019 4 z 5

Popravdě jsem se dlouho nemohla začíst, Sam mě po určité době začal sám mírně štvát a celkově jsem se chvílemi docela ztrácela.
Tohle pokračování je poněkud překombinované a opravdu doufám, že třetím dílem si autor u mě napraví reputaci.
Otevřené konce mi nevadí, ba naopak mi vadila ta dějová smršť, jako by se na mě valila lavina nepředvídatelných a občas i prapodivných událostí.

Alizon
25.08.2019 5 z 5

Opet precteno jedim dechem. Autor Vas celou dobu dobu drzi v napeti, propleta ... zapleta ... a ten konec - jak uz tu nekdo psal - autor je asi sam pekny sadista ... takto ctenare utahnout na udici a potom nechat cekat na dalsi dil! Co na tom, ze nektere veci jsou trochu pres caru nebo nedovysvetlene. V te smrsti a atmosfere knihy se to ztrati. Ja byla opet nadsena. A drobne upozorneni, dily ctete chronologicky. Bez predchoziho precteni opicaka o hodne prijdete. Upozorneni cislo 2 - serie je navykova.