Tedy musím říci, že spisovatelka Hana Klánová umí. Román o chlapcích a pro chlapce Pětka byl dobrý, ale Paví vrch je mnohem, mnohem lepší. Hoch Luděk, který je hlavním hrdinou románu je správným klukem typu Mirka Dušína, který má schopnost působit i na ostatní kluky, aby byli také takoví. Navíc, ke konci knihy se dozvídáme, že Luděk byl členem skautského oddílu v době, kdy jeho rodinu postihlo neštěstí, ještě před svým příchodem na Paví vrch. Tahle knížka se až překvapivě blíží ke knihám Jaroslava Foglara. Doporučuji všem kamarádům. Howgh.