Pavučina
Charles Osborne , Agatha Christie
Pavučina, detektivní komedie Agathy Christie, byla poprvé uvedena v roce 1954, po veleúspěšných hrách Past na myši a Svědkyně obžaloby (české vydání všech tří najdete v souboru Detektivní hry, Knižní klub, 2012). O téměř 50 let později vytvořil Charles Osborne její novelizaci, určenou všem milovníkům autorčiných napínavých a vtipných příběhů. Clarissa Hilsham-Brownová miluje zábavu, legrácky a taky vzrušující představy. Co kdyby se například jednoho dne vzbudila a našla v domě mrtvolu? Jenže sny se občas plní… a tak jednoho deštivého březnového odpoledne v salonu svého venkovského sídla skutečně objeví bezduché tělo. Ovšem v tu nejnevhodnější dobu – právě sem míří Clarissin manžel, pracovník ministerstva zahraničí, s významným politikem. Hrozí skandál a Clarisse nezbývá než mrtvolu co nejdřív odstranit. Navíc to vypadá, že vraždil někdo, kdo je Clarisse obzvlášť blízký a milý. Co teď? Ještě že se Clarisse podaří přemluvit tři přítomné hosty, aby jí s tímhle „problémem“ pomohli. Vzápětí se však ohlásí policie. A ukryté tělo záhy mizí…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
Spider's Web, 2000
Taková poměrně obyčejná detektivka. Neurazí, nenadchne. Kdyby ji nenapsala Agatha Christie, byla by pravděpodobně úspěšně zapomenuta.
Pěkně zašmodrchaná pavučina, ovšem brilantně rozpletená. Potěšilo i několik opravdu překvapivých momentů.
Velmi příjemná, nekonfliktní detektivka skvělé ACh. Samozřejmě je jasné, proč se nezařadila mezi její nejznámější díla.
Rychle přečtené. Kniha se mi moc líbila. Není moc složitá, ale to asi, že je podle divadelní hry. Dávám pět hvězd!
Námět mi jednoduše sedl......příběh je nápaditý, místy vtipný, svižný a zajímavý.
Škoda, že neexistuje v modernějším televizním provedení.
Za mě určitě příjemný čtenářský zážitek, ke kterému se opět někdy ráda vrátím.
Extrémně čtivé a zábavné, přitom příjemně oddechové. Bohužel mne trochu zklamal závěr, zde jsem očekávala nějaké zajímavější rozuzlení a větší preciznost. Poměrně brzy jsem odhalila zločince, což mne u "Agathy" prostě mrzí.
Příběh se mi velmi líbil. Normálně detektivní knihy nečtu a ani mě žádná úplně nenadchla, ale tato byla výjimkou. Vtáhla mě do děje a bavila mě. Divadelní hra musí být opravdu skvělá a ráda bych se na ni podívala.
Postavy, které v knize vystupovaly mi byly sympatické (tedy většina z nich). Líbil se mi vztah mezi Clarissou a jejími hosty. Tuto knihu bych doporučila především lidem, kteří mají rádi detektivky, ale myslím, že i lidem, kteří normálně tento styl knih nečtou, se bude kniha líbit. Nebyla to nejlepší kniha, kterou jsem četla, ale rozhodně nebyla ani nejhorší.
V divadle to musel být zážitek, ale děj mi místy připadal moc nereálný... Každopádně pěkné oddechové čtení :)
Vynikající šaráda, úplně si to umím představit jako divadelní hru. A i když normálně divadlu moc neholduju, tak na toto bych si tam zašla hned.
Není špatné, ale "Neočekávaný host" byl o level lepší, každopádně se to pěkně četlo, jako oddechovka výborné čtení :)
Taková pohodová jednohubka. Výjimečně jsem sice odhadla zápletku, celkem brzo, ale i tak mě to bavilo.