Dívka ze záhrobí
Ingela Korsell , Åsa Larsson
Třetí díl ze série PAX pro mladé čtenáře. Když se temnota zmocní srdce člověka… Halloweenské oslavy jsou v plném proudu, když vtom se mezi dětmi ve škole objeví postava v dokonale přesvědčivém kostýmu — a zaútočí… Přízrak myling! Můžou ho Alrik s Viggem zastavit? Aby zachránili své spolužáky před pomstou nemrtvé, musejí krkavčí bratři opět spojit síly se strážci tajné knihovny. V té době se navíc objeví ve městě ona. Tajemná Iris. Zasáhne Alrikovo srdce, ale něco tu tak docela nehraje…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , HostOriginální název:
Mylingen, 2015
Povedené pokračování předchozích dílů. Sotva jeden problém zmizí, objeví se další k řešení. Ani tento není o nic méně nebezpečný než Grim. Ale dohromady a hodně díky Viggově úsudku si s tím poradí. Ani tento díl nezklamal. A rozšířil obzory v oblasti folkloru. Hned po poslechu jsem šla hledat na netu mylinga, zda skutečně něco takového existuje .
Sérii znovu posloucháme v rámci jarních prázdnin s dětmi a moc se nám to líbí. Napětí, humor, tajemství, magie... to vše ve spojení s přednesem pana Vondráčka z příběhu dělá něco, od čeho se nedá odejít. I napodruhé super.
Oproti první části mé nadšení poněkud vyprchává. I když jak se to vezme. Třetí příběh je docela hororový a dokáži si ho velmi dobře představit zfilmovaný - v knize mě až zas tak moc nebral. I když holčička s nůžkami ukazující na tebe a říkající ti: "Ty, ano!" má docela sílu. Čtvrtý příběh opět vrací tempo na roveň prvních dvou příběhů a rychle běží ke konci. Nemůžu jinak než poslouchat co bude dál....
Série si drží svůj standard - je to napínavé, místy až hororové, ale skvělé. Poslouchala jsem to s dětmi jako audioknihu a bavilo mě se dívat, jak jsou děti napnuté k prasknutí. Kdyby u nás někdo zaklepal na dveře... nevím nevím, co by se v tu chvíli stalo... Skvělé podání p. Vondráčka, doporučuji!
Jako všechny díly, pokračuje příběh přesně v tom okamžiku, kde skončil. A nemůžu říct, že bych byla zcela klidná, když jsem před půlnocí knihu zavřela a šla spát. Naštěstí usínám takřka okamžitě, takže než si moje hlava stihla ve stínech vytvořit strašidlo, už jsem spala. :-)
Předchozí díl byl trošku slabší, ale Dívku ze záhrobí jsem si opět užívala plnými doušky, nezbývá nic jiného, než tuto knihu doporučit.
Nemusíte se vůbec bát, že by kvalita série šla dolů, naopak mám pocit, že roste. Velmi se mi líbí, že v tomhle případě je to ještě o něco temnější a ještě o něco děsivější, než předchozí díly. A doufám, že to tak bude i dál. Tohle je čtení, které vaše děti nenechá klidné. A možná ani vás. My jsme si s partnerkou četli společně nahlas před spaním a byl to velmi příjemný a místy pěkně mrazivý zážitek.
Předchozí knížky byly pohádky s trochou tajemna, ale tohle začíná být pro děti docela drsný příběh.
Postavy jsou skvěle napsané, Vigga s Alrikem máte pořád rádi a Simona s jeho tátou Thomasem prostě nesnášíte.
Příběh graduje a je plný lekacích momentů. Doporučuju nejenom dětem.
Za mě zatím nejnapínavější díl!