Pentagram

Pentagram
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501983/bmid_pentagram-aeL-501983.png 4 3882 3882

Harry Hole série

V Oslu řádí sériový vrah a kromě obětí za sebou nechává symboly pěticípé hvězdy – pentagramu. 5. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu začíná období prázdnin a dovolených a město zasáhla vlna letních veder. V jednom bytě nedaleko hřbitova Našeho Spasitele začíná ze stropu něco kapat do hrnce s vařícími se bramborami. Ve vodě se tvoří drobné černé chuchvalce. Ve svém bytě v Sofiině ulici leží tou dobou na zemi Harry Hole – opilý, opuštěný a suspendovaný. Za čtyři týdny bude bez práce. Vtom zvoní telefon. Harry Hole dostává svůj poslední případ.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

Marekors, 2003

sinfulka
01.03.2025 3 z 5

Už mě to moc nebavilo… jsem ráda, že se uzavřel jeden příběh ale to je asi tak vše. Vyloženě mi lezou na nervy pasáže, kde se popisuje hudba, texty písní atd. Je to v každý knize.

kob
28.02.2025 4.5 z 5

Harry Hole mi s těmi jeho závislostmi dost leze na nervy, ale přesto další knize nikdy neodolám. Pentagram je k prasknutí nabitý napínavým dějem a skvěle napsaný.

Loxias
10.02.2025 3 z 5

Asi to to melo byt dobre, ale na muj vkus sem si az prilis casto pokladal otazku "proc?".

alnovka82
09.12.2024 4 z 5

Tahle série se mi i nadále líbí. Při čtení si dost často říkám, že trochu té ,,omáčky" by mohl autor ubrat, ale v závěru, kdy to do sebe vše zapadne, mu to zase odpustím.
Samotný případ z tohoto dílu mě zas až tak nebavil, typla jsem si zápletku správně poměrně brzy, ale i tak byl díl nabitý dějem a zvraty a četl se moc dobře.

Žanek_Hantec
13.11.2024 5 z 5

Zatim nélepčí bichla ze sérky. Spokojenost, jak švestka "Lochna" vykóřil s óbršpinafcem. Stropové vál je ufiknuté kolek, nacpané ve véfuku...

Ivanka83
26.10.2024 5 z 5

Další skvělé odhalení. Harry, jen tak dál.

andresCft7
11.10.2024 5 z 5

Dovolil bych si upozornit uživatelku TerkinKnižnySve, že napsala komentář ke špatné knize. Charakteristika sedí spíše na Nemesis :-)…

TerkinKnižnySve
09.10.2024 5 z 5

Tento diel ma bavil ale myslím, že veľkú zasluhu na tom mala nova kamoška policajného zboru Beáta.

Dokonca som sa aj dobre nasmiala. Ale samozrejme hluche miesta a zbytočne omáčky nechybali ani tu.

Prepad banky na začiatku knihy bol výborné opísaný, následná časť - vražda Anny, kde hlavným podozrivým bol sam Hole bola tiež dobrá. Sice som sa trošku strácala a nebola si celkom istá čo vôbec Harry rieši - či banku, či Annu - nakoniec sa to všetko pekne vykreslilo a dalo dokopy.

Takze som zvedavá na ďalšiu časť

tsed
06.09.2024 3 z 5

(SPOILER) Jako v každé dosavadní knížce této série s Harrym mě bavilo, že nás Jo Nesbo nápíná a nechá odhadovat pachatele, a ani tentokrát jsem se netrefila:) Knížka ale dle mého názoru nebyla tak napínavá, jako předchozí dva díly, čekala jsem dle názvu větší tajemno, a ani konec Toma Wallera mě nechytl. Ale i tak hodnotím knížku pozitivně a těším se na další díl.

hajrys
02.09.2024 4 z 5

Další díl opět nezklamal. Zmínka Prahy je moc milá. Na stolku leží další díl ;-)

BarboraSalome
20.07.2024 4 z 5

Harry Hole mě stále baví. Tenhle díl mi přišel trochu překombinovaný. Hvězdička čtvrtá je za Prahu. Jo Nesbo umí popsat reálie opravdu bravurně.

andresCft7
21.06.2024 5 z 5

Pentagram mě mírně zklamal, ale nebylo to vůbec marné, čekal jsme více mysterióznější příběh. Jinak opět velmi zajímavé a jsem z toho jako vždy hotovSfouknuto za pár dnů:-)

mila2411
17.06.2024 4 z 5

I na popáté jede Harry na plný výkon. Vraždy, krev, napětí a na konec... je všechno zase tak nějak jinak. Pěkné, těším se na další díly.

sgjoli
09.06.2024 4 z 5

Měla jsem chuť se pustit do dalšího dílu s Harrym Holem, tak přišel na řadu Pentagram - opět v audio podobě. A opět to bylo velmi zajímavý poslech.
Zápletka sama o sobě mne bavila. Přiznám se, že pachatele jsem neuhádla, ani jeho motiv. Tak jsem pak vždycky ráda, když mne ještě po tolika přečtených a poslechnutých detektivkách a thrillerech umí autor takhle převézt. Navíc tu i zavítáme do matičky Prahy, což mne u zahraniční literatury (bez ohledu na žánr) přiměje se zamyslet, jaké o nás mají tito autoři asi smýšlení a proč si zrovna vybrali naši zemi.
Vedle zápletky tu jsme svědky i Harryho osobního dna, skoro se mi chce říct propasti. Jestli se z toho dna dokáže odraz, to ať si každý přesvědčí sám. Zároveň mi přijde smutné, jak hluboko lze klesnout vlivem okolností, které člověk nemá jak ovlivnit, v kombinaci s alkoholickou závislostí. V tomto ohledu to byla fakt síla.
Celkově 4 hvězdy z 5, tohle byla dost slušná jízda.

janadibelkova
19.05.2024 4 z 5

Za mě zatím nejlepší díl série HH, určitě doporučuji.

MíšaS.
11.04.2024 4 z 5

Zatím nejlepší díl, ale ke konci to bylo už trochu moc překombinované. Další díl už na mě čeká a pak si dám zase na chvíli od Harryho pauzu.

witko
22.03.2024 5 z 5

Po dlouhé době návrat k Harrymu a musím říct, že to tedy byla jízda! Přijde mi to čím dál lepší.

Mája777
02.03.2024 5 z 5

Jo, Harry je Harry, ten nezklame a neklame, nic neslibuje a žije tak, jak se dá. Snad už to pochopila i Rachel. No uvidíme. A má vlastní výzva se prozatím daří.
(2. 3. 24 - 6 003 - 14)

Haloon
21.02.2024 4.5 z 5

Pentagram je svým způsobem menším vyvrcholením první etapy série o Harry Holeovi, kde se uzavře nejedna dějová linie. A jde v něm řádně do tuhého, přičemž jedním z největších protivníků protagonisty je Harry Hole sám.
V příběhu Pentagramu, kde hraje číslo pět jednu z ústředních rolí, se naplno projeví charakter hlavního hrdiny, okolo kterého se svět utápí v chaosu, ale zlosyni bez trestu nikdy neodejdou.
Koho potěší, když se o naší malé zemičce zmíní ve světě, si v tomto díle přijde taky na své.

princesse
12.02.2024 4 z 5

Čtivé, místy ujeté, takže ten správný Harry. A jestli se nepletu, tak zvracel jen jednou, tak to je úspěch a doufám, že už to bude jen lepší a lepší. Konečně je po problémech s Tomem a doufám, že už se tam záhadně znovu neobjeví coby nesmrtelný a neohrožený hrdina co přežije vše! Mrknu na další díl a tento určitě doporučuji.