Penzion

Penzion
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508013/bmid_penzion-v8m-508013.png 4 204 204

Vlastním stínům neutečeš. Psychologický thriller o páru s děsivým tajemstvím. Jamie a Victoria čekají své první dítě. Do porodu zbývá jen pár týdnů, a tak se vydají na poslední krátkou dovolenou. Odlehlý penzion v severní Anglii vypadá jako ideální místo k odpočinku. Ráno však Victoria ucítí první kontrakce, a navíc to vypadá, že v domě kromě nich nikdo není. Situace se vyhrotí, když zjistí, že všechny dveře jsou zamčené a jejich mobily i klíče od auta zmizely. A to je jen začátek hrůzných událostí, které mladí manželé prožijí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino

The Guest House, 2022

kniznisvetsjiri
06.09.2024 4 z 5

Ahojte, na tuhle knihu jsem se jako rodič velmi těšila. A i když jsem v podvědomí nějak věděla jak kniha dopadne a jaká bude zápletka, stejně jsem si ji užila.

Jamie a Victoria byli super, i když jsem občas nechápala jejich chování. To mě vede k tomu že jsem vlastně nechápala skoro žádnou postavu a jejich myšlenkové pochody.

Musím říct že část s porodem ve mě bude rezonovat ještě dlouho, protože jsem měla možnost svůj porod prožít znovu, normálně jsem cítila divný pnutí v břiše při čtení.

Kniha vás nenechá nadechnout a máte pořád potřebu číst dál, protože je fakt napínavá a celou dobu doufáte že vám autor zodpoví vaše otázky.

cleopatra11
07.08.2024 5 z 5

Výborná kniha, závěr byl zvláštně napjatý a nečekaný.

xjano
04.08.2024 4 z 5

Kniha se četla dobře a děj měl spád. Některé pasáže byly až neuvěřitelné a nereálné.

Alena1957
28.06.2024 5 z 5

Výborná knížka, moc dobře se četla.

Pavčule
01.05.2024 4 z 5

Za mě hodně dobré , ta část , kdy nic nevíme naprosto brilantní . Ale je trochu škoda , že rozuzlení přišlo docela brzy ( a nepřišlo mi zase až tak špatné jako většině tady ) . Mám stejný zdravotní problém jako Jamie i autor , takže i za tuhle problematiku , která se do knížek tohoto typu moc nedostává palec nahoru .

gordon13
11.03.2024 3 z 5

Průměrný thriller, chvilkami až prapodivný. Málo uvěřitelné jednání
většiny postav. Nic moc.

Gracinka
02.03.2024 3 z 5

Z počátku jsem byla nadšená, i když bylo v příběhu až moc podivných náhod. Můj pocit byl správný, že je všechno úplně jinak. Od chvíle, co to prasklo, už mě příběh tolik nebavil a dopis Fiony na konci mi přišel úplně mimo.

mauvais-ange
14.01.2024 3 z 5

Ve vyprávění se střídají časové roviny - minulost a přítomnost - a děj je popisován z pohledu dvou osob. Každá kapitola je ale datovaná a nazvaná podle konkrétní postavy, takže se čtenář neztrácí. Kniha byla docela napínavá, dobře se četla, ale ve finále mi hlavní zápletka přišla málo uvěřitelná.

Ísačop
29.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Úplně hrozné čtení to nebylo. Začátek knihy vtáhl do děje a člověk prostě nemohl přestat číst a říkal si proč a hlavně jak to dopadne.
Ovšem rozuzlení bylo překvapivé, i když místy překombinované.

Myšlenkové pochody Victorie a hlavně proč se rozhodla řešit vzniklou situaci takovým stupidním plánem mi hlava nebere.

Ale za přečtení stojí.

beruska
16.10.2023 5 z 5

Tak toto bylo opravdu psycho... Napínavé, čtivé, úplně si dokážu představit, že by podle tohoto thilleru natočili film.
Moc se mi příběh líbil, kniha byla originální a myšlenka, že by se to opravdu mohlo stát.... Raději nemyslet...
Neváhám a ráda dám po delší době plný počet 5* :) ....

Hvězdinka
29.09.2023 4 z 5

3,5 hvězdičky. Hodně čtivé, přečteno za den. Na začátku hororová situace, která vás nutí číst dál a dál. Co z toho bude? Závěr překvapivý, ale strašně překombinovaný, možná je to tím, že autor je muž, protože tohoto snad žena není schopna ...

skate
06.09.2023 5 z 5

Z knihy jsem byla nadšená, za večer přečtena, plná napětí, dej odsýpal.

zofie3000
03.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Do první čtvrtiny mi celá ta situace nedávala smysl, proč Fiona s Barrym jednají takhle? Čekají na první těhotný pár nebo to bylo spontánní rozhodnutí? Pak byl ale naservírován velký plot twist a to přestalo dávat smysl úplně, bylo to úplně absurdně vykonsturuované a víc bych tomu věřila, kdyby plot twist nenastal. Taky v těch zvratech nevidim žádný jiný smysl než šokovat.
Co tomu musím uznat že se mi líbil styl vyprávění a zajimavé črty postav, říkám črty protože od postav samotných se nic o nich a jejich motivacích nedozvíme,

Pepina19
03.09.2023 2 z 5

Moc zdlouhavé, moc upovídané, moc neuvěřitelné. Zachraňuje to překvapivý konec.

Gabusza
01.09.2023 5 z 5

Tyhle psychothrillery jsou boží.
Děj se zamotával a nutil mě číst pořád dál, nakonec ten největší zvrat přišel, kdy jsem to vůbec nečekala a čučela jak péro z gauče :)

Příběh je čtivý, napínavý, dějově dost zvratový a střídají se v kapitolách pohledy obou manželů, jak z penzionu, tak i ze současnosti.
Za mně super.

NicaCola
18.08.2023 4 z 5

Tato kniha mě v první řadě zaujala svou obálkou. Pak samozřejmě také anotací. Jelikož jsem máma od dvou dětí, při čtení knihy jsem byla hodně vztahovačná a občas jsem jednání hlavních postav v knize nechápala.
Jamie byl moc ukňouraný, bojacny a proste typ chlapa, který není schopný ochránit svoji rodinu. Viktorie mi přišla jako žena, která bude bojovat za své dítě až do úplného konce...
No, a pak přišel šílený zvrat ke konci knihy, že mi spadla brada až na zem.
Nejedná se o úplný top thriller, co jsem kdy četla, ale knihu Vám doporučím:) Už jen kvůli tomu super zakončení:)

Aghatte
17.08.2023 1 z 5

(SPOILER) Uživatel kackahracka mi mluví z duše.
Sama bych to nezhanobila lépe.
Nesnáším střídání postav, nesnáším střídání časových rovin před a po.
Manžel byl chudák, blbec, paroháč, trouba a kašpar. Udělaly z něj, ty dvě krávy, s tou narafičenou šaškárnou úplného pitomce, a nakonec vychovává kukačku on, no sodomagomora.

Majulle
15.08.2023 5 z 5

Perfektní thriller, bude bavit spíše ženy. Ale nemohla jsem odložit. Střídá se pohled postav a přítomnost s minulostí :) Ne vše je tak jak vypadá :)

knihomolka27
08.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Mě to prostě nebavilo. Styl psaní sám o sobě mi nevadil, ale z hlediska příběhu za mě nemá kniha moc co nabidnout. Vše se tam omílá neustále dokola a stává se to čím dál tím víc nezáživných. Postavy mě akorát vytacely a hlavni linka o dítěti mi nesedla. Nevím proč bych měla knihu komukoli doporučit. V tomto žánru je mnohem více lepších knih

hanka_reading
23.07.2023 5 z 5

Vyprávění se střídá zvlášť z pohledu Janieho a zvlášť Victorie, navíc se ještě střídá období víkendového pobytu a odstupu několika měsíců později - díky tomu to bylo pro mě napínavé čtení. Jen v náznacích se dozvídáme, co se v penzionu stalo - autor nás pěkně napíná. Je to velmi čtivý román plný zajímavých zvratů. Za mě doporučuji.

Autorovy knížky

2023  79%Penzion