Perfektní manželství
Jeneva Rose
Sarah Morganová je úspěšná a mocná právní zástupkyně ve Washingtonu D.C. Ve svých třiatřiceti letech je partnerkou ve firmě a její život vypadá přesně tak, jak si plánovala. To samé ovšem nelze říct o jejím manželovi Adamovi. Jako spisovatel se snaží, ale jeho kariéra se za příliš úspěšnou označit nedá. Vztah se Sarah ho začíná nudit, protože jeho manželka neustále pracuje. V odlehlé oblasti plné lesů, kde si pořídili druhý dům, Adam naprosto propadne vášnivému poměru s Kelly Summersovou. A pak se jednoho rána vše změní. Adam je zatčen za Kellyinu vraždu poté, co byla nalezena ubodaná v jejich domě. Sarah se záhy ocitá v roli obhájkyně svého manžela, muže obviněného z vraždy své milenky. Je ale Adam skutečně nevinný?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2022 , VendetaOriginální název:
The Perfect Marriage, 2020
Přesně takhle to vypadá, když má autorka dobrý nápad, ale vykašle se na jakoukoliv předpřípravu pro své dílko...
Jako bývalá studentka práv jsem se musela smát nad hromadou nelogičností, kterými příběh přetékal. Autorka si zcela očividně neudělala absolutně žádnou rešerši o fungování justičního systému a práci advokáta. Vyšetřování bylo nesmyslné, motivace hlavní hrdinky trochu od věci a přestože zbožňuju příběhy ze soudních síní, tak zde to bylo velmi nedůvěryhodně podané. (Budu jen opakovat, co už mnozí čtenáři vytkli - např. to, že manželka by byla předvolána jako svědek, tedy by nemohla zároveň zastávat pozici obhájce a taktéž by se nemohla účastnit policejních výslechů ostatních svědků, pouze výslechu svého klienta,...).
Na druhou stranu se knížka četla velmi dobře. Autorka píše jednoduše a snažila se zapůsobit množstvím akčních scén, díky čemuž příběh pěkně odsýpal. A ústřední myšlenka obhajoby nevěrného manžela byla rozhodně originálním námětem. Situace hlavní hrdinky Sarah, která jako uznávaná obhájkyně převezme případ brutální vraždy manželovy milenky, je psychologickým dramatem, které vyloženě srší emocemi. V závěru bych dílko tedy zhodnotila takto: nelogická naivní blbina, kterou vás ale bude bavit číst. Něco jako béčkové romanťárny... Nedává to moc smysl, ale do vlaku dobrý.
Já se přiznám že knihu jsem koupila ve výprodeji a ještě jen proto aby mi vyšlo doručení zdarma, takže jsem od ní moc neočekávala.
Ale tohle je fakt bomba. Uz od začátku jsem se nemohla odtrhnout. Hlavní hrdinové, jsou skvěle napsaní. V knize jsem podezřívala snad všechny postavy. A stejně mě konec hrozně překvapil.
V příběhu je všechno co by v thrilleru mělo být. Pořádná dávka napětí a zvratů vás prostě nenechá vydechnout!
A vlastně nevím, proč kniha není pořádně propagovaná, protože jak už jsem říkala, je to bomba a zasloužila by si určitě více čtenářů. A já věřím že budou nadšení tak jako já!
Už podle obalu knížky je jasné, že se nebude jednat o žádnou romantiku. Ale jako bomba drámo. A ten závěr? Dokonalé překvapení. No chlapec si to měl rozmyslet, než se spustil jinde. Četlo se to samo a jedním dechem.
Neskutečný čtivý příběh! Kdyby šlo, dám mu 10/10. Rozhodně doporučuji, přečetla jsem ji jedním dechem!
Wow, tak tohle fakt doporučuji.
Měla jsem pár tipů kdo a proč, ale dopadlo to úplně jinak. Je to čtivé, napínavé, a závěr jsem opravdu nečekala.
Wow, po dlouhé době kniha, která mě dostala. Přečteno za 3 dny, většinou mám knihu na měsíc.
Měla jsem pár tipů na vraha a tak nějak jsem předpokládala určitý výsledek knihy, který se absolutně neshodoval se skutečným rozuzlenim příběhu. Právem si kniha zaslouží plný počet hvězd.
Tato e-kniha se mi četla úplně sama. Zhltla jsem ji asi za 3 dny a to svědčí o dobrém čtivu! Kapitoly odsýpaly jedna za druhou a ani jsem se nenadála a byl konec. Kniha byla psaná střídavě z pohledu hlavních postav, což mi taky strašně vyhovovalo.
Konec knihy byl za mě úplně monstruózní a naprosto mě dostal. Nebo konec. No, předposlední stránky, Konkrétně, kapitola 62 - o 11 let později. Tahle kapitola mě asi nejvíc dostala a zároveň zasáhla.
Absolutní ano k přečtení!
Jeneva Rose - Perfetní manželství
Počet strán: 315
Vydavateľstvo: #edicevendeta
Žáner: #thriller
Výborný psychologicky thriller s detektívnu zápletkou.
Adam a Sarah - dokonalý pár, ona úspešná právnička, on spisovateľ - nie až taký úspešný.
Od prvých strán ma Adam tak strašne vytáčal svojim fnukanim nad sebou a vytáčal ma až do konca knihy.
Spisovateľský Cassanova, ktorý po*al všetko čo sa len dalo a jeho mama - ach, pri takej osobe človek chápe vtipy o svokrách
Samotná vražda a jej vyšetrovanie bolo perfektné, šerif, ktorý sa zdal byť perfektný, otvorený, nakoniec skončil ako pako čo to chce mať ukončené, lebo je to jasné ako facka predsa.
Sarah sa snažila a silno som jej držala palce!
A koniec? Musím povedať, že do poslednej strany som to absolutne vôbec netušila, stále som krúžila v tom istom kruhu ale vôbec by mi to nenapadlo.
Knihy určite odporúčam, aj keď som utrpela psychickú ujmu kôli Adamovy a knihu som kôli nervom neprečítala jedným dychom bola perfektná.
Za štafetu ďakujem @knizni_svet_s_jiri
Kniha č. 131/2024
Štafeta č. 179
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #jenevaroseauthor #perfektnimanzelstvi
Obsah:
#vraždamilenky #milenka #nevera #manželstvo
(SPOILER) Pozor spoiler. Adam se díky své matce choval jako rozmazlený zmetek a hajzl. Sarah byla, taky díky svému dětství, necitlivá mrcha. Takže je jasné, že jim to nemohlo klapat. Ale že to vezme až takový konec, jsem vážně nečekala. Líbilo se mi a doporučuji.
Než thriller mi to spíš připadala detektivka. Těžko uvěřitelný, natahující se děj. Opět uspěchaný závěr. Konec knihy jsem už jen přelétla. Kdybych aktuálně měla jinou knížku, tak tuhle bych hned odložila.
Bylo to super-napínavé a do samého konce jsem stále hádala kdo to udělal-jen škoda toho konce.Rozhodně doporučuji
Keď som natrafila na túto knižku či už na Facebooku alebo v iných skupinách, tak bola neuveriteľne odporúčaná a z opisu recenzentov som cítila, akoby čítali ten najlepší thriller za poslednú dobu, aj napriek teda veľmi slabému hodnoteniu čo som našla na internete. Ale povedala som si, prečo ju nevyskúšať.
Určite neočakávajte thriller, ale detektívku. Po celú dobu sa tam len vyšetruje, nie je tam ani len náznak thrilleru.
Dej a námet super, čtivosť a štýl písania taktiež, ale niektoré veci boli strašne pritiahnuté za vlasy a iné zas totálne absurdné až nereálne. Ale dobre, nebudem až taká kritická, keďže sa jedná o fikciu. Ale v reálnom živote by to takto pravdepodobne nemohlo byť.
Začiatok skvelý, v polovici to bola dokola tá istá detektívna linka, kde sa omielalo stále to isté. A koniec? Akože nečakala som práve toto, ale nebolo to niečo, s čím by som sa v knihách už nestretla.
Knihu odporúčam, za mňa to bol taký slabší nadpriemer. 3/5*
Nemám zájem ani chuť číst o takových lidech, o takových vztazích. Odložila jsem to na straně 100, to je můj limit, dát knížce šanci. Autorka si mohla odpustit i prolog, k čemu tento je? Taky pochybuju o možnosti, že by manželé mohli být ve vztahu právnička a klient, že by policista mohl oficielně vyšetřovat vlastní případ, používat násilí atp. Těch sto stránek mě doslova znechutilo, ač jde o vymyšlený příběh. Za mě NE!
(SPOILER) Tady si někdo hrál na psycho thriller ve stylu B.A.Paris a ejhle, úplně se to nepovedlo. Začátek vypadá slibně, závěr je překvapující (i když trochu přehnaný ) ale těch cca 200 stránek mezi tím je úmorných, a to díky dokola se opakujícím scénám.Hlavní postavy jsou obě nesympatické, on je typický neschopný chlap na facku, co se utápí v neustálé sebelítosti a ona je paní dokonalá, která snad ani nemá city. Dočetla jsem to jen proto, že jsem chtěla vědět, kdo je vrah. Plusy knihy ale jsou krátké kapitoly, jednoduchý text. Kdyby to autorka psala více do hloubky, dopadlo by to možná lépe. Za mě tedy3*
Manželský thriller ve stylu Shari Lapeny nebo B. A. Paris. Tento je, dle mého názoru, velmi dobrý. Trošku sice postupně začínáte tušit, ale tempo je dobře vystupňované a netradiční závěr taky docela překvapí. Samozřejmě, že celá konspirace je trošku přitažená za vlasy, nicméně nic co by nějak kazilo čtenářský zážitek.
Těžko uvěřitelný příběh.Obě hlavní postavy mně osobně byly velice nesympatické.Tři hvězdičky dávám za čtivost a svým způsobem i námět (jen kdyby to bylo psáno více realisticky).
nevěra vraždy americká literatura manželství psychologické thrillery thrillery pro ženy
Sarah mi od zaciatku prisla nedoveryhodna. Vyzeralo to, ze svojim manzelom pohrda, stale ho zhadzovala a nevazila si ho, co vo mne vyvolalo dojem ze Adama obhajuje zo sebeckych dovodov a nie z lasky.
Adam bol v zivote velmi nestastny a to ho viedlo k vela zlym rozhodnutiam. Ocividne trpel tym, ze necitil, ze by ho Sarah milovala. Myslim si ale,ze on tiez nemiloval ani ju ani Kelly, bol iba strateny a pokusal sa to vyriesit najdenim lasky. Koniec koncov, ako sa ukazalo, tak ani o jednej z nich nic nevedel.
Co sa tyka tajuplnej stranky tohto pribehu, ta bola zvladnuta skvelo, kto je vrah mi doslo az v rovnakej chvili ako Adamovi.