Případ blondýny s monoklem
Erle Stanley Gardner

Perry Mason série
Další z brilantních případů obhájce Perryho Masona a jeho věrné a (všeho)schopné sekretářky a společnice Delly Streetové. Na začátku je příjemná, mladá a notně vyděšená dáma s blonďatou hřívou, podlitinou na oku, kožichem oblečeným jen přes spodní prádlo a křivým obviněním z krádeže. Příběh se ještě dál poněkud zašmodrchá jedním zmizelým vnukem, jednou mrtvolou (rovněž blonďatou) poblíž kurníku a zjevnou neochotou milého advokáta podílet se na oficiálním vyšetřování, na jehož konci by k monoklu naší hrdinky přibylo obvinění z vraždy a cela smrti… Jak se celá zapeklitá záležitost vyvine, se dozvíte na stránkách skvělého detektivního románu, který nenechá vydechnout a ke kterému se každý rád vrátí za stejně deštivých večerů, za jakých se historka odehrává. ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 ,Originální název:
The Case of the Black-Eyed Blonde, 1944

"Advokát se nesmí moc nafukovat. Pořád si musí pamatovat, že je kolečkem ve stroji, který má zajišťovať spravedlnost. Když dojde na to, kde je spravedlnost a kde bezpráví, neexistují měřítka, jestli je někdo velký či malý. Nespravedlnost je zlořád společnosti."
Perry Mason - ideálny právnik, pre ktorého je spravodlivosť na prvom mieste...kiežby takí boli aj v reále!
1976 | ![]() |
1974 | ![]() |
1984 | ![]() |
2000 | ![]() |
1968 | ![]() |
Mám rád Perry Masona a spol. Gardnerovým detektivkám dávám většinou průměrné hodnocení, protože je jich prostě moc a občas se mi trochu pletou. Toto je jedna z nich. Výborné odpočinkové čtení.
Velmi uspokojivé.