Případ majetkového kouzelníka
Erle Stanley Gardner
Perry Mason série
Tentokrát řeší Perry Mason velmi zamotaný případ. Jde o to poznat z náhodného otisku prstu, kdo vydírá ženu známého boháče. Děj se stále více zamotává, ale Perry Mason samozřejmě dovede případ až k brilantnímu rozluštění.
Vydáno: 1996 , Saga (Praha) , Cultural Books Agency
The Case of the Phantom of the Fortune
Ten překlad je skutečně ostudný. Je s podivem, že alespoň pro 2. vydání knihu nepřeložil skutečný překladatel.
Napínavá a čtivá detektivka na jedno odpoledne, v níž brilantní Perry Mason opět hravě vyřeší zapeklitý případ. Měla bych jen jedinou, zato zásadní výtku, a to k překladatelce či redakci tohoto vydání - nespočet neomluvitelných pravopisných chyb, ve vyjmenovaných slovech, tvarech zájmen a sloves, shodě přísudku s podmětem či interpunkci a členění textu, působilo při čtení takové utrpení, že jsem měla chuť knihu zahodit. Ale protože za to Gardner nemůže a protože jsem opravdu chtěla vědět, jak to dopadne, jsem to přetrpěla a dočetla. Mé hodnocení patří tedy jen a jen Gardnerovi. Toto vydání je ale bohužel příšerné.
1976 | 3x Doug Selby |
1974 | Jako obhájce: Perry Mason |
1984 | Třikrát v roli obhájce Perry Mason |
2000 | Případ vrahovy nevěsty |
1968 | 3x Perry Mason |
Škoda, že autor už nežije! Mohl by vydavatele zažalovat a spor by zcela jistě vyhrál! Špatný, opravdu ubohý překlad, který poškozuje dojem z tohoto Gardnerova dílka! ESG je i ve svých slabších příbězích pořád Pan spisovatel a tohle? Bída s nouzí!