Případ zamilované tety
Erle Stanley Gardner
Perry Mason série
Detektivní román ze soudního prostředí, v němž advokát Perry Mason se svými společníky řeší komplikovaný případ zamilované stárnoucí vdovy. Neteř zámožné vdovy se obrátí na advokáta se žádostí, aby prošetřil podezřelého nápadníka, o němž se domnívá, že chce její tetu ošidit. Než se však může advokát o jeho záměrech přesvědčit, je muž zavražděn a z jeho smrti obviněna právě tato klientka. Následné vyšetřování odhalí skutečnou totožnost podvodníka, který se specializoval na stárnoucí bohaté ženy a pod záminkou společné budoucnosti je připravoval o majetek. Záhada jeho smrti tím ale není zdaleka vyřešena a Perry Mason musí do případu zapojit celý svůj schopný tým, aby mohl při soudním jednání efektně jako vždy dosáhnout osvobození klientky a označit skutečného pachatele.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2005 , RiopressOriginální název:
The Case of the Amourous Aunt, 1963
Příjemná klasická detektivka se zajímavou zápletkou. Moc mě kniha, ve formě audia, bavila. Vyjímečně jsem jednoho padoucha odhadla správně, druhého ne.
Zkrátka klasika. Od autora mě baví Lam a Coolová, tohle je pro mě první Perry Mason. A mohu i doporučit jako oddechovou detektivku k vodě (ideální dovolenková četba).
Zatím jedna z nej Masonovek.
I když se to na začátku nezdálo, děj pak příjemně odsýpal a ke konci byl i napínavý :)
Po rokoch som siahla po detektívke s Perry Masonom a spol.
Na tento žáner dobrá, s mierne zamotaným koncom, dobrí sú dobrí a zlí ešte horší... Na oddych a dovolenku - odporúčam
detektivní a krimi romány soukromý detektiv
1976 | 3x Doug Selby |
1974 | Jako obhájce: Perry Mason |
1984 | Třikrát v roli obhájce Perry Mason |
2000 | Případ vrahovy nevěsty |
1968 | 3x Perry Mason |
Pěkně promyšlená komplikovaná zápletka, provedení na půl v akčním stylu, souboj s místním návladním při nasazení všech dostupných spolupracujících sil se stává v soudní síni vítězným a všechny nuance příběhu jsem pochopil.