Pět přání pana Murraye McBridea

Pět přání pana Murraye McBridea
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547998/bmid_pet-prani-pana-murraye-mcbridea.jpg 5 3 3

Srdceryvný román o nečekaném přátelství, blízké smrti a vůli žít Murray McBride ve svých sto letech přežil všechny, které kdy miloval. Rodina i přátelé jsou pryč a s nimi i důvody, proč dál žít. Vše se však nečekaně změní, když potká Jasona Cashmana, desetiletého chlapce trpícího nevyléčitelnou a smrtelnou srdeční vadou. Jason vlastní seznam pěti věcí, které by chtěl stihnout, než zemře. Díky němu se Murray dozví vše důležité o hledání smyslu života, a to, když se rozhodne pomoci svému mladému příteli splnit poslední přání.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Prostor

The Five Wishes of Mr. Murray McBride, 2018

Mona-Lisa
17.11.2024 5 z 5

Překrásný román plný laskavého humoru, nečekaného přátelství a života, který je krásně univerzální a ideální dárek pro každého. (Když někdo není jen na krvavé detektivky nebo české spisovatelky)
Jaktože se líbil mně, člověku s temnou duší, který uctívá Stephena Kinga?
Protože někdy i největší cynik potřebuje dávku dobra podobnou máslovému ležáku?
Možná to bude tím.
Přátelství stoletého pána nad hrobem a desetiletého kluka s vážnou nemocí. A celá knížka je o plnění přání a přemítání o životě.
A jelikož je vypravěčem převážně starý pán, tak je každá stránka milá, staromilská s uctivým humorem svěrákovského typu.
Ach jak já rozumím případným výtkám nad prvoplánovostí tématu, podezřelé hře na city apod. Určitě to pro někoho muže být kýč.
Ale já hltala každou stránku. Tak mě vtáhla, že mi po dočtení buší srdce a každému ji budu doporučovat v práci jako dárek na Vánoce.
Nakladatelstvi Prostor děkuju za vydávání takových knížek, za krásné obálky a tak vůbec.

Autorovy knížky

Joe Siple