Přísaha
Luděk Kubát
Petr Beránek a Ctirad Karafiát série
Všechno nasvědčovalo tomu, že mrtvý mladík, kterého nalezl v lese náhodný houbař, zemřel shodou nešťastných náhod. Vyšetřující tým v čele s kapitánem Petrem Beránkem je o tom plně přesvědčen. Zlom ve vyšetřování ale nastává, když jsou povoláni k dalšímu mrtvému mladíkovi, jenž byl úzce spjat s první osobou. A bude poslední? Složité vyšetřování zavede kriminalisty do nedávné minulosti a nic nevypadá, jak se zdá. Potenciálních pachatelů je několik a vyšetřovatelé musí toho pravého. A výtvarník Ctirad Karafiát opět exceluje...... celý text
Ani v této knize pan Kubát nezklamal. Děj má spád, velmi dobře se čte, k rozuzlení se musíte pročíst opravdu až do konce. Už teď se těším na další díl
Není to průšvih, ale ani nic objevného. Je ovšem pravda, že na rozdíl od mnoha autorů vycházejících v této řadě, si Kubát dokázal udržet dobrý standart. Většina románů vycházejících v edici „původní česká Detektivka” totiž nestojí ani za fajfku tabáku. Čtenáře, louskajícího tyto podřadné příběhy, poté dokáže nadchnout i obyčejný průměr. Kvalitní a zajímavou knihu, kterou bych si rád znovu přečetl, jsem v této řadě dosud nenašel.
Sedmý příběh z Klášterce o tom, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě (jen někdy se jim někdo snaží pomoci). Tentokrát oběti nevyvolávají soucit a člověk by řekl, že "dobře jim tak". Kniha má napětí i spád. Autor předhazuje čtenářům mnoho možných pachatelů, kteří se pohybují na inkriminovaných místech a ve výsledku vzbuzuje opravdový pachatel spíše lítost.
Moc pěkná původní česká detektivka od pro mne dosud neznámého autora. Napsána moderním stylem, formou krátkých kapitol, a tak se autorovi podařilo rychle představit hlavní postavy vztahujících se k ději. Je nám nabízeno více řešení a jak do bylo je vysvětleno dokonale! Další autorovu knihu si přečtu.
Další pěkná detektivka od pana Luďka Kubáta. Příběh má spád je tu hodně potenciálních pachatelů a rozuzlení na samém konci. Prostě pěkné a pohodové čtení.
Čtivá česká detektivka, rychle ubíhající děj, několik podezřelých, ale konec docela předvídatelný. Ale jo, líbilo se mi.
vraždy Česko, Česká republika česká literatura české detektivky a krimi pátrající amatér
2018 | Poslední zastávka Peklo |
2016 | Stvůry |
2020 | Brutalita |
2019 | Symfonie smrti |
2021 | Přísaha |
Jakmile mám problémy s autorovou stylistikou (a že jsem je tady měl opravdu masivní), nejsem už potom schopen posuzovat příběh nezaujatě. Pro mne je práce s jazykovými prostředky alfou omegou literatury a pakliže mi jazykový projev připomíná neumělý školní sloh, pakliže dialogy šustí papírem a pakliže charaktery a jednání postav na mě působí jako hlazení proti srsti, chuť k rozdávání hvězdiček u mne logicky povážlivě slábne.