Piráti a mořská obluda
Jonny Duddle
Poklad na ostrově… COŽE?! Zlato a diamanty přece kapitán Hamoun a jeho pirátská banda hrdlořezů nenechají ležet ladem! Ve hře je však tajemný houslista a mořská obluda… Touha po bohatství a chamtivost tak nemusí vést ke šťastnému konci! Rozvíjeno je následující: - slovní zásoba - první čtení - vztah mezi rodiči a jejich dětmi... celý text
Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: 2014 , ReboOriginální název:
The Pirate-Cruncher
(SPOILER) Dětská kniha s překrásnými pirátskými ilustracemi. Jsou v ní písničky, komiksové obrázky, pirátská "hantýrka" (což mladší děti nemusí pobrat) a pirátské pojmy, pěkná mapka, jedna rozbalovací velká stránka... to je všechno moc pěkné, ale bohužel jsme ji s dětmi nikdy nečetli a ani nebudeme. Je to kvůli tomu ději. Piráti na výpravě dostanou strach z obludy, bojí se. Nakonec strach překonají, přecejen se k pokladu vypraví, ale obluda je sežere. Bohužel. Na naše děti je to prostě moc děsivé a tragické a vlastně depresivní...
Knížka má pěkné ilustrace, je vtipná. Děj je napínavý a závěr na pohádku poněkud nečekaný.
Naprosto úžasná kniha. Vtipná, napínavá, krásné ilustrace, originální konec příběhu. U dětí (3 a 5) jedna z nejoblíbenějších.
Nám se knížka moc líbí, čteme ji opakovaně s přestávkami dětem už několik let a vždycky je to jiné. Zpíváme si písničky, které tam jsou ve verších - tedy, myslíme si, že to jsou písničky, a nikdy si nepamatujeme melodii :-). Je to všechno docela splašené, ale skvěle napsané, ilustrované, hezky ooděleno kdo co říká, trochu komiks. Škoda, že na ostatní knížky autora z téhle série nejsou kladné reakce, ani se mi tomu nechce věřit.
Tentokrát krom nádherných ilustrací i příběh stojí za to a je to hezky napsáno. Moc se nám to líbilo.
2017 | Gigantosaurus |
2014 | Piráti odvedle |
2014 | Piráti a mořská obluda |
2024 | Gigantosaurus: Co potěší gigantosaura |
2023 | Gigantosaurus: Dinopříběhy na 5 minut |
Tak nám se piráti odvedle líbili asi trošku víc, ten závěr je mírně řečeno nečekaný, ale ilustrace opět kouzelné, piráti jsou krásně trefně vyobrazení, písničky hezké, takže pro milovníky pirátů super.