Písek v zubech
Lubomír Macháček
![Písek v zubech Písek v zubech](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21541/pisek-v-zubech-21541.jpg?v=1246174185)
Spíše než na SF motivy (např. v povídce Člověk ze zkumavky) zaměřuje na příběhy s tajemstvím. V souboru povídek vycházejících z oblasti hororu a vědeckofantastické literatury jde o skryté sociálně etické problémy současného člověka, přičemž spojujícím motivem je obava o osud člověka a jeho životní prostředí. -- zdroj: legie.info --... celý text
![SonaH SonaH](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15312/15312.jpg?v=1381127954)
26.12.2012
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Útlá knížka, odpočinkové čtení, které mi bylo doporučeno. Některé povídky jsou zajímavější, některé na mě trochu příliš fantastické. Každopádně pro milovníky tohoto žánru je to nejspíš klasika.
Část díla
1993 | ![]() |
1989 | ![]() |
1984 | ![]() |
1997 | ![]() |
A hele, knížečka s krátkejma povídkama, tak se ukaž.
No neni to špatný, některý jsou tajemný, některý trošičku horůrek. Většina z nich má takovej konec, že si tam můžu domyslet co chci a dát průchod svojí úchylnosti, nebo snad zvrácenosti. Nejvíc pobavila ta povídka, kdy jsem celou dobu věřil v tajemný schopnosti malýho morčátka, který vraždí všechny, co se trošku začnou zlobit na malou Fanynku. Fanynka je ale pěkný kvítko, jak se zdá a morče je na všechno krátký.
Jako říkám, až se mi zachce, tak si to klidně znova přečtu a nebudu toho litovat.