Plavba Jitřního poutníka

Plavba Jitřního poutníka
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368579/bmid_plavba-jitrniho-poutnika-JLR-368579.png 4 1930 1930

Letopisy Narnie série

Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte s námi do země zázraků a kouzel - do Narnie! Vydejte se společně s Edmundem, Lucinkou a Eustacem na loď prince Kaspiana a hledejte sedm přátel, kteří se dávno ztratili s princovým otcem při nebezpečné plavbě k Východním ostrovům.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (CZ)

The Voyage of the Dawn Treader, 1952

Ellissabeth
07.01.2018 5 z 5

Moc hezké volné pokračování příběhu Lucinky a Edmunda. Krásné a milé dětské fantasy. Určitě série, kterou bych doporučila dětem, které mají rádi fantasy. Ale i dospělým, protože je to "klasika"...

Wargo
19.10.2017 5 z 5

Moja najobľubenejšia. Výprava, dobrodružstvo a tak nejak sa mi aj najlepšie čítala. Mať 10 želaní, jedno z nich by bolo absolvovať plavbu na tejto lodi...

andreapistkova
10.10.2017 4 z 5

Druhá kniha ze série co se mi líbila více než ostatní. Asi to bude tím, že v obou případech se putuje a je v tom nejvíce dobrodružství. Nikdo zkrátka neví co je na jejich cestě čeká.

Peťulka3
23.09.2017 5 z 5

Napínavé,hezké :-)

MOu598
31.08.2017 5 z 5

Četla jsem vícekrát.
Fantazie, ale ne jako pohádka.
Milé, lehké, snivé, plné kouzel.
Čte se jedním dechem.

DUNIKO
27.08.2017 2 z 5

No ja nevím za mě nic moc.

Audrina
10.08.2017 4 z 5

Přjde mi, že se knihy o Narnii díl od dílu zlepšují. Pouze mám trochu problém s náboženským propojením, které Lewis používá skrze lva Aslana

Romžiry
10.07.2017 5 z 5

Čím dál lepší. Nádhera, nadčasová kniha. Doporučuji.

Rudla333
06.07.2017 4 z 5

Jednoznačně nejlepší díl série.
Tahle kniha je o něco méně dětská než předchozí, také nám ukáže mnohem víc ze světa Narnie. Tohle putování do neznáma se mi vždycky líbí. Jen škoda že v dalších dílech autor nedokázal udržet tu kouzelnou atmosféru.

A abych se přiznal, ze scény z ostrova, kde noční můry ožívají, mi stále naskakuje husí kůže.

kacenka7206
29.06.2017 4 z 5

Zatím nejlepší díl. :)

fajka
22.05.2017 5 z 5

Tento díl Letopisů Narnie se mi líbil nejvíce. Bylo to hodně napínavé a krásné. Je ale škoda, že už tam není Zuzana a Petr a teď ještě k tomu tam nebude ani Lucie a Edmund. Jsem zvědavá na Stříbrnou židli a Poslední bitvu. Jestli tyto dva díly budou stejně dobré jak tenhle tak nemůžu k tomu nic dodat. Doporučuji to úplně všem a doufám, že se vám to bude líbit tolik jako mně!

Charley
10.03.2017 5 z 5

Úžasně pohádkové, až jsem měla pocit, že se můžu vrátit do dětství.

any333
14.01.2017 5 z 5

Řekla bych, že tenhle díl mě zatím z celé série nejvíce oslovil. Uvidím ještě, jestli ho dokáže trumfnout Poslední bitva.
Ke známé dvojici sourozenců přibyl jejich povedený bratránek a mohlo začít nové dobrodružství. Eustace mi zpočátku připadal jako ten obvyklý kritik všeho okolo a nespokojený se vším(ona to byla pravda), ale jak jsme se dočetli, stačilo pouze odkrýt pár vrstev a ukázala se jeho pravá dobrá povaha. I když musím přiznat, že mi ty jeho stěžovatelské zápisy do deníku chyběly.
Kaspianovi nejspíš stouplo kralování do hlavy, protože stále něco nakazoval a dostali se tak párkrát s Edmundem do křížku.
A Rípčíp. Tenhle myšák prostě neměl chybu. Vždycky vylovil nějaký trefný citát a donutil tak Kaspiana změnit názor. Jenom mi přijde zvláštní, jak mohly mluvící myši prožít tak dlouhé časy, když se vlastně zrodily po odřezání Aslana za časů Bílé čarodějnice.

tatafa
07.01.2017 4 z 5

Krásná a velice čtivá série. která mne, na základce, bohužel neoslovila natolik, jako ostatní fantasy. Nicméně, teď, když vím i křesťanské pozadí, hodlám jí dát novou šanci.

vodopad152
28.11.2016 3 z 5

Kniha byla pěkně napsaná jako všechny, ale musím uznat, že tato série je snad jediná u které je film lepší než knížka. Ale stejně jsem si to ráda přečetla.

Netopyr07
03.10.2016 5 z 5

Plavbu Jitřního poutníka jsem četla kvůli kamarádce, která podle ní vymýšlela hru pro děcka na letní tábor. Je tam přesně tolik děje a možností, že se hra, myslím, velmi podařila :-) A příběh samotný se čte lehce a báječně.

buccaneerka
01.08.2016 5 z 5

Tento díl je zřejmě nejnapínavější a není v něm tak snadno vnímatelný křesťanský podtext jako v předchozích dílech.
Filmové zpracování tohoto dílu je ale velké zklamání...

Michal1999
07.06.2016 5 z 5

Moc hezká knížka plná dobrodružství. Jen Aslan se čím dál tím víc podobá Ježíšovi :D

skylert
01.04.2016 3 z 5

Mně se tahle knížka líbila, Kdo by mohl vědět že dobrodružství mohlo být taková sranda. Jen kdyby draci ještě žili. A jak by se člověk mohl odcitnout v obraze. A zase potkaly prince Kaspiána 10. Škoda že v tý knížce neni Zuska. kdyby tam byla tak bzch dala 4 ale já dávám 3.

Delinka
07.03.2016 4 z 5

no prostě Narnie... co dodat....
Jen snad, že ne tyto knihy musí mít člověk náladu, aby si je užil. U mě pořád vede lev, čarodějnice a skříň, ale i tento díl, je dobrý. Určitě doporučuji všem fantasy bláznům, jelikož Narnie je základ fantasy :)