Lev, čarodějnice a skříň přehled

Lev, čarodějnice a skříň
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29484/bmid_lev-carodejnice-a-skrin-OvQ-29484.jpg 4 3179 3179

Letopisy Narnie série

< 1. díl >

První díl sedmidílné fantasy Letopisy Narnie. Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte do země zázraků a kouzel. Sledujte příběh sourozenců Petra, Zuzany, Edmunda a Lucie v zemi obrů, trpaslíků, kentaurů a dalších tajemných bytostí, zakletých Bílou čarodějnicí...

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Orbis pictus (ČR)
Originální název:

The Lion, the Witch and the Wardrobe, 1950


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lev, čarodějnice a skříň. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (347)

Sybelle
25.07.2024 4 z 5

Z názorů a některých postojů (ženy a boj) je znát, že je to starší dílo. Navíc hodně ovlivněno biblí. Autor v podstatě postavil dětský příběh na biblických základech. Přesto je to pěkný příběh o vítězství dobra nad zlem. Ale, aby dobro vyhrálo je potřeba za něj také bojovat a něco obětovat. Nepřichází zadarmo. Z tohoto důvodů se dá číst Narnie jen jako příběh s poučením. I dospělý si občas rád přečte o místě, kde zvířata mluví a žijí nymfy a jednorožci. Protože za touto „pohádkovou“ fasádou najdete příběh, který něco sděluje.

hanka24
03.07.2024 4 z 5

Zbožňuji filmové zpracování a myslím, že se knihy drží docela věrně. Kdysi jsem četla, nyní audiokniha vyprávěná M. Táborským. Ale řekla bych, že díky filmu znám tenhle díl nazpaměť. Na druhou stranu v knižním zpracování začínám vnímat určitá poselství mezi řádky, které jsem dříve moc nevnímala.


Venny345
14.06.2024 5 z 5

Až ve svých 21 letech jsem se k sérii dostala! V knihovně jsem přemýšlela, co bych si mohla přečíst, pak mě napadlo, že jsem vlastně viděla všechny filmy Narnie, ale nečetla ani jednu knihu, pročež jsem se zastyděla, zamířila do dětského oddělení a první díl si vypůjčila. Ještě ten den jsem knihu zavřela s pocitem, že nutně potřebuji další díl. Takže myslím, že tohle mluví za vše. :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Jednoho dne budete dost staří na to, abyste znovu začali číst pohádky. - C. S. Lewis


Kniha Lev, čarodějnice a skříň v seznamech

v Právě čtených30x
v Přečtených5 547x
ve Čtenářské výzvě397x
v Doporučených243x
v Knihotéce1 115x
v Chystám se číst351x
v Chci si koupit79x
v dalších seznamech36x