Plížením vpřed
Rupert Fawcett
Komiksově pojatá kniha, v níž jsou humorným způsobem vylíčeny všechny dobré a špatné vlastnosti koček. Nastíněno je také, o čem asi tak kočky mezi sebou mluví a na co myslí v různých běžných situacích. Titul byl sestaven z malých komiksů, jež autor pravidelně publikoval na Facebooku a které si získaly více než 100 000 fanoušků. Tato nádherná kniha bude dozajista skvělým dárkem pro všechny milovníky koček – a nejen pro ně!... celý text
Literatura světová Humor
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
On the Prowl: The Secret Life of Cats, 2016
Jako majitelka tří koček jsem knihu pojala jako jakési uklidnění, že to není na denním pořádku jenom u nás. Všechny kresbičky jsou moc povedené, vtipné, výstižné, propracované. Proto nemohu dát nic jiného než 5⭐.
Pro kočkomily ideál
(pruhovaná obálka, takže kdo neví, můžete přidat do čtenářské výzvy ;D)
Komiksová knížka, která je dokonalým dárkem a nutností v knihovně pro všechny milovníky koček. U kresbiček jsem se smála nahlas a i po dvou letech mě neustále baví touto knihou listovat. Nejedná se o dlouhé příběhy, ale co strana, to malý, ale naprosto přesný a výstižný obrázek. Ostatně my kočkaři známe všechno hezky na vlastní kůži :D.Pokud se chcete zasmát, tak směle do ní. Je to trošku jako Simon´s cat, ale jinak.
Milá a vcelku vtipná knížka o kočkách, kterou i nečtenář bude mít maximálně za 30 minut přečtenou. Pevně věřím, že alespoň v některém komiksu oddaní otroci najdou své chlupaté miláčky a oddechnou si, že i u nich doma je takové chování v naprostém pořádku.
Vtipně zpracovaný komiks na téma kočky - sama mám doma tři a většinu věcí zažívám doma, takže jsem se s knížkou dokázala skvělé sžít. Taková oddechovka mezi knihami nebo jen tak, na zlepšení nálady ideální, pro majitele koček nutností.
"Pamatuj, až na ně budeš skákat, miř na močový měchýř."
Tu knížku snad napsaly kočky sobě! :-D
Skvělá komiksová knížka o kočkách. Miluju kočky a je vidět, že autor je opravdu moc dobře zná. Jsou pro mě ztělesněním klidu, flegmatismu a schopnosti mít vše na háku. U většiny vyobrazení jsem se neskutečně nasmála, některé jen přeskočila. Bylo to tak 3:1. Autor je zde i ilustrátorem a jeho kresby jsou neskutečně výstižné a moc krásně udělané. Jsem ráda, že mám knihu doma a určitě se k ní brzo vrátím a budu si jí ráda listovat.
Úsměvné fórky na téma soužití koček s lidmi,nebo možná naopak. Některé se mi líbily více, jiné už se lehce opakovaly a autor se snažil do knížky natlačit sebemenší nápad ohledně "teroru" který nepřímo (nebo snad ano?) dělají kočky majitelům. Asi je lepší si knihu dávkovat a né ji číst na jeden zátah. Dost tím pak splývají jednotlivé vtipy. Ilustrace je taky fajn.
Předchozí kniha o psech je o chlup - spíš hrst chlupů setřených z šatů - lepší. Ale i tak skvěle popisuje kočičí trápení s námi nechápavými a nemožnými lidmi :-)
Tak tohle mě velmi pobavilo!