Po stezkách oblud

Po stezkách oblud
https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92038/bmid_po-stezkach-oblud-Z6m-92038.jpg 4 14 14

Autor Mgr. Vojtěch Sláma se věnuje především žurnalistice. Díky svým dvěma největším zájmům, kterými jsou kryptozoologie (věda o neznámých zvířatech) a kreacionismus (nauka o stvoření) také hodně cestuje. V druhé polovině devadesátých let několikrát navštívil Brazílii, Venezuelu, Gambii a malajskou část ostrova Borneo. Na odlehlých místech těchto exotických zemí pátral po záhadných netvorech z domorodých legend.... celý text

vas
12.07.2024

Můj milý Eicheriku, ty taky dovedeš člověka potěšit laskavou recenzí. Ležím teď tradičně v Manausu po mírném pivním duelu. Pořád ještě ty kluky indiánský přepiju, alespoň na objem. Kajak je OK a zítra vyrážím na Negro a milovanou Demini. Tož uvidíme. Měj se moc fajn. Knihám i kryptidům zdar!

Eicherik
07.07.2024 5 z 5

Miluju ty chvíle. Venku je zataženo, tak se pustím do stránek knihy a během okamžiku jsem třeba součástí expedice na Rio Negro. Mám rád i záhadologickou literaturu a kryptozoologii. V téhle knize najdete živočichy vědou uznané, ale i příšery, které se plíží pralesem Amazonie a děsí domorodce, ale nemáme o nich žádný biologický důkaz. Abych někoho nemátl, nepohybujeme se pouze v Jižní Americe. Namátkou uvedu třeba neznámé druhy kočkovitých šelem, tvory podobné vyhynulým dinosaurům a nebo třeba mně velmi oblíbené ptakoještěry. Poslední, sedmá kapitola, je trochu kontroverzní, protože kreacionismus, je v konzervativním Česku stále hodně ožehavé téma. Knihu, jejímž kladem je též velké množství ilustrací, doporučím čtenářům, kteří se nebojí neprobádaných témat.
Citace: To, že se mapa jen hemží názvy, ještě neznamená, že ta či ona oblast je prozkoumaná. Letecké metody v topografii ke klamné představě veřejnosti jen přispívají, neboť ukazují množství detailů s dosti velkou přesností a ty se rychle stěhují do našich atlasů. Dostávají názvy a zaplňují bílá místa, ony oblasti však zůstávají naprosto nedotčeny.

vas
02.05.2024

Liso, evoluce nemůže být nevyvratitelný fakt, protože pak byste nedělala vědu, ale praktikovala víru.

Lisa_Flames
31.01.2024 1 z 5

Docela čtivé, ale obsahově spíše dobrá pohádka, z knihy se člověk dozví jen velmi málo o legendarních obludách. Knize ale davám špatné hodnocení havně kvůli poslední kapitole, kterou jsem radši ani nedočetla. Ani se mi nechce věřit, že v tomto století ještě stále existují kreacionisti. Evoluce je nevyvratitelný fakt a odpůrci tohoto procesu mají vždy ty nejsměšnější argumenty, které akorát poukazují na neporozumění a nevzdělanost v oboru. :D No, na pobavení, dobrý.

jeany23
09.11.2023 5 z 5

Jediná nevýhoda: moc stručné.

michimuller
09.02.2021 5 z 5

Skvělá knížka, kterých u nás moc dostupných není. Cestopis po odlehlých destinacích a popis legendárních tvorů s profesorskou zoologickou precizností. O generaci mladší následovník Mareše, ale s lepšími a čtivějšími reportážemi i realističtějším pohledem na svět.

notburga
20.05.2015 4 z 5

Mě místy přišly informace hodně zhuštěné, skoro až výčet jmen/názvů a nic víc. Chtělo by to trochu větší knihu, nejspíš. Jinak se kniha četla dobře, i když Mareš je Mareš. Proto 4 hvězdičky, i když hodně dobré.

matusko556
06.03.2013 5 z 5

Mne sa táto kniha veľmi dobre čítala...čítal som ju už dvakrát...pre mna jedna z najlepích kníh o kryptozoologii...posledná kapitola sa mi nepáčila ale to uz je vec názoru...každý si verí svoje...určite túto knihu odporúčam...