Po tvém boku
Kasie West
Když Autumn zjistí, že zůstala zamčená v knihovně, myslí si, že už to nemůže být horší. Až do té chvíle, než přijde na to, že Dax tam skončil s ní. Autumn toho o Daxovi moc neví – prý je to samotář, a jednou se dokonce zapletl do nějaké bitky a skončil v polepšovně. Ale je si naopak jistá tím, že je asi tou poslední osobou, se kterou by chtěla někde zůstat celý víkend zavřená. A tak si prostě jen dokola připomíná, že je jen otázkou času, než si její přítel Jeff všimne, že ji nechal v knihovně, a vrátí se pro ni. Jenže Jeff se nevrátí. A tak musí Autumn jíst pár dní jen jídlo z automatu a bavit se s divným klukem. Naštěstí ale zjistí, že Dax není zas tak zvláští a že si dobře rozumí. Dokonce víc, než si kdy Autumn s jakýmkoli jiným klukem rozuměla. Můžou ale jejich pocity přežít konec víkendu a návrat do jejich původních životů?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
By Your Side, 2017
![Ocásek Ocásek](https://www.databazeknih.cz/img/users/53_/53666/m_ocasek.jpg?v=1716907092)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Skvělá knížka! Autumn mi byla velice sympatická a Dax ještě mnohem víc. Je to druhá knížka od této spisovatelky, kterou jsem četla a opět nezklamala. Rozhodně všem doporučuji k přečtení!
![LaDouceBrise LaDouceBrise](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/199837/m_ladoucebrise-Y6U.jpg?v=1592579136)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc milá knížka, která mě příjemně překvapila tím, jak lehce a rychle se četla.
Prvních pár stránek jsem si myslela, že ji snad odložím, pokládala jsem Autumn za protivnou rozmazlenou holku, ale jakmile se do děje připletl Dax, svým kouzlem, které na mě ze stránek dýchalo, očaroval nejen hlavní hrdinku, ale i mě samotnou. Není možné si ho nezamilovat, i když i on má stejně jako každý z nás své mouchy.
Rozhovory mezi Daxem a Autumn v knihovně mi vždycky vykouzlily úsměv na tváři, obdivuji autorku za to, jak byly vtipné a přirozené. A přestože jsem čekala, že oba hlavní hrdinové zůstanou v knihovně zamčení až do poslední stránky, musím uznat, že takhle to možná bylo ještě lepší. I když mi trochu chybělo to jejich popichování... :D
Po tvém boku je rozhodně čtení oddechového charakteru, nicméně pokud do knihy nevložíte přílišná očekávání, vrátí vám to originálním příběhem dvou mladých lidí, kteří postupně podléhají kouzlu lásky...
TO PRAVÉ PRO TY, CO SI CHTĚJÍ U ČTENÍ ODPOČINOUT A NALADIT SE NA TU SPRÁVNOU VLNU, A SAMOZŘEJMĚ TAKÉ PRO NEVYLÉČITELNÉ ROMANTIKY!
![Jass Jass](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/40812/jass-PF7.png?v=1541081501)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zkouškové je v plném proudu, takže mám samozřejmě spoustu času číst knihy ke kterým jsem se ještě nedostala... Po "Náhradním klukovi" jsem měla neuvěřitelnou chuť, přečíst si od autorky něco dalšího a rozhodně nelituju... (litovat budu až u té zkoušky...) :D
Autumn byla sympatická a celkem snadno se s ní člověk sžil. Stejně tak Daxe si člověk musel zamilovat. Vlastně... když nad tím tak přemýšlím... Byla tam vůbec nějaká záporná postava? Dobře, možná Dallin, ale to se snad ani nedá počítat. Vážně se mi to líbilo, jen mi trochu vadilo, že mi to místy neustále připomínalo "Překroč svůj stín", i když tohle se mi líbilo asi víc, navíc to bylo takové celkově pozitivnější...
(čteno v angličtině)
![Vendy7 Vendy7](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Kniha je opravdu nádherná. Od této autorky jsem četla dvě knihy a je to opravdu krásné čtení. Velmi doporučuji!
![AnickaGr AnickaGr](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemné, odpočinkové čtení, ideální, pokud člověk nechce moc přemýšlet. Zároveň se ale nejedná o jen tak nějakou bezduchou romantiku. Oceňuji hlavně to, že autorka do knihy zařadila téma úzkostné poruchy, jelikož takových případů se ve společnosti objevuje čím dál více a mnoho lidí toto téma stále považuje za něco o čem se nemluví. Hlavní hrdinka však není žádná chudinka, naopak statečně bojuje. Rozhodně doporučuji.
![anishta anishta](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30414/anishta-FHM.jpg?v=1547665599)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Taková milá jednohubka. Je to napsáno čtivě, jednoduše. Líbilo se mi to a určitě dam šanci i dalším knihám této autorky.
![Ažula Ažula](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Druhá kniha od autorky. A já podruhé nadšená. Všedností/nevšedností postav a hezkým spádem děje.
Všechno, co autorka do příběhu dá, působí krásně nenásilně, nenuceně, nic nepůsobí kýčovitě. Jako by to takhle fungovalo odjakživa. Všechno šlape jako po másle, všechno se hladce vyřeší....
A to je fajn. Tedy aspoň se to hezky čte. Horší je návrat do reality...
![evelýny evelýny](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/103170/m_evelyny-dSu.jpg?v=1643584648)
Pro mě milé překvapení.
Kniha pro náctileté slečny, nad kterou jsem já na chvíli zapomněla na prohlubující se propast mezi bezstarostnými sny dětství a tvrdou realitou dospělosti.
Autumn je pro mě hrdinkou - nepatlá se ve svých fobiích, nevydírá jimi své blízké, nelituje se, ale statečně s nimi bojuje, snaží se hledat východiska, snaží se dospět. A jak již to v životě chodí: kdo hledá, najde. A tak jí ta velká náhoda do cesty pošle někoho, kdo ji zachrání, aby ona mohla zachránit jeho.
P.S: A nebyla tam žádná rakovina! Musím přidat jednu hvězdu.
![liletka_a liletka_a](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33980/33980-lom.png?v=1487693896)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opravdu velmi povedený příběh! Rozhodně bych prodloužila čas, který Autumn a Dax v knihovně strávili. :) Z celé knihy mi přišel ten nejlepší. Docela by mě zajímalo, zda se Daxovi Autumn nelíbila už dříve, byly tam trošku náznaky, ale autorka to moc nerozváděla. Nicméně další krásná kniha od této autorky, která stojí za přečtení. :)
![silvinka12 silvinka12](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/182236/m_silvinka12-Apn.jpg?v=1536060937)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Když jsem tu knihu poprvé viděla a zjistila, že se odehrává v knihovně chtěla jsem ji mít. Bohužel v knihovně se děj odehrává pouze do 125 strany a kniha má 312 stran (příběh konší na 303 straně). Pak se vše vrátí zase do strarých kolejí a děj se odehrává doma, venku, škole a taky nemocnici. Dlouho jsem si nechtěla nějaké nedostatky připustit, ale prostě tam podle mě jsou. Všechno se strašně rychle odehrávalo a i to řešení vztahů mezi postavami? Ale kniha se rychle a lehce četla, to si jenom chválím, obálka nádherná a nápad s knihovnou originální.
Jednoduše řečeno: Kniha je super, ale já jsem si přestavovala něco jiného. :)
![ajla5 ajla5](https://www.databazeknih.cz/img/users/69_/69419/m_69419-OXT.jpg?v=1459854945)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krásný příběh! Autumn se mi zdála děsná a nesympatická. Ale postupně jsem jí přišla na chuť. Zato Dax!
![Zlatinka.Emilly Zlatinka.Emilly](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Také by se mě líbilo být tři dny zavřená v knihovně. Ale ne v té naší, je to jedna místnost a v přízemí, mohla bych tedy vyskočit ven oknem. Příběh byl čtivý a vše od začátku směřovalo k tomu, že skončí tak, jak skončil. Přečetla jsem za dva večery.
![Reniee Reniee](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/203686/m_reniee-7ur.jpg?v=1541017439)
Další pěkný příběh od této autorky. Pro všechny romantické dušičky, co mají rádi tento žánr, určitě skvělá volba. První část - v knihovně, byla lepší i napínavější než část "po knihovně"...ale i tak se mi příběh líbil. Je to příjemná oddychovka.
![Litocha Litocha](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/145457/m_litocha-gH7.jpg?v=1541186688)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Líbilo se mi to méně než Náhradní kluk. Děj byl řidší, Autumn (hlavně zezačátku v knihovně) chvílemi i nesympatická, chování některých postav nepochopitelné. Řešení vztahu Autumn a Jeffa je sice neotřelé, ale působilo na mě docela nevěrohodně. Jinak je to ale milé dívčí čtení o první lásce, o získávání sebevědomí být sám sebou.
Jen na okraj - kdybych uvízla v knihovně já, o zábavu bych měla postaráno a poměrně spokojeně bych tři dny pročetla.
![WallopX WallopX](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/185674/m_wallopx-sNM.jpg?v=1646693239)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha rychle utíkala ( taky jsem ji přečetla za den... kdyby jste ji četli v kuse, tak by byla přečtena za max. 3 hodiny)
Nemůžu říct, že byla špatná, ale musím podotknout, že krom té knihovny tam nebylo nic, co by stálo za to, abyste si ji přečetli. Možná mírně bez nápadů a ohrané téma stylu " Neznám tě, potkám tě, zamiluju se do tebe"
Ale na odpočinek není špatná. Uvažovala jsem mezi 3* a 4*, ale stejně ty 4* jsem ji dala i přesto, že mě moc nenadchnula.
![sabina1996 sabina1996](https://www.databazeknih.cz/img/users/99_/99123/m_sabina1996-RUE.jpg?v=1541073032)
Knihu jsem přečetla během pár hodin a naprosto mě dostala. Krásný příběh a rozhodně vřele doporučuji. :)
přátelství, kamarádství láska romantika knihovny úzkost pro dospívající mládež (young adult) úzkostné poruchyAutorovy další knížky
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
Milá oddechovka. Krásně se četla. Romantická a něžná. Která z nás by nechtěla jednoho takového Daxe .....