Pod pokličkou 4
Monika Horsáková , Jana Strýčková , Kamila Teslíková , Petr Chytil

Pod pokličkou série
< 4. díl
Aby tělo netrpělo. Je pravda, že nošení brambor v kapse léčí ischias? Že čekanka přináší štěstí v lásce? Nebo že tím skutečným elixírem mládí je obyčejná červená řepa? I na to vám přináší odpověď čtvrtý díl knižní řady Pod pokličkou - tentokrát s podtitulem Aby tělo netrpělo. Kniha si všímá potravin, které našemu organismu prostě svědčí. Mnohé z nich jsou běžnou součástí našeho každodenního jídelníčku a jejich léčivé účinky si možná ani neuvědomujeme, jiné mohou zase působit exoticky a nabízejí inspiraci pro to, jak si jídelníček zajímavě, nevšedně a ještě k tomu zdravě obohatit. To vše autorky servírují a la motto: Co je zdravé, může být skutečně i dobré!... celý text
Přidat komentář


Dobře napsané, poučné. Mám tuto serii knih ráda. Často i překvapivé info o potravinách známých i neznámých. Bohužel už většina dílu nesehnatelná, takže jen z knihovny.
Poslední díl mi chyběl do sbírky, konečně se mi ho podařilo po x letech sehnat v antikvariátu za rozumnou cenu. V tomto díle se dozvíme mnoho zajímavého o méně známých potravinách (resp. v českém rybníčku ne tolik běžném) , z pohledu dietologa, babky kořenářky .