Podbrdské ženy

Podbrdské ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444816/bmid_podbrdske-zeny-sBF-444816.jpg 4 1259 1259

Když chybí mateřská láska, ovlivní to celé generace. Příběh o nelehkých lidských osudech v podhůří Brd na pozadí událostí minulého století. Emílie zažije bolesti války i nástup komunismu – ale možná ještě horší jsou pro ni samota a odcizení, které pociťuje v manželském životě. Také její dcera Jana se cítí zavržená, rodičovské lásky zažila málo a sama ji neumí předat dál. Dokáže poslední z podbrdských žen Johanka zlomit rodinnou kletbu a zbavit se tíže samoty?... celý text

Kvetulina
26.11.2018 5 z 5

Skvělá kniha, výborně napsaná, čtivá, se silným příběhem tří generací žen - nejvíce mě zasáhl osud Emilky.

JanaDor
24.11.2018 5 z 5

Kniha je pro mě velkým překvapením. Je skvělá. Úžasný literární zážitek. Jsem z ní nadšená a vím, že se k ní budu ráda vracet. Je velmi čtivá, s poutavým dějem, s reálným popisem a s postavami, které si zamilujete nebo nenávidíte, ale budete s nimi prožívat vše – dobré i zlé. Oceňuju líčení každé časové etapy, ve které se kniha odehrává. Je to věrohodné, a postavy různorodé.
Děj se rozbíhá pomalu, ale jistě. Je to pozvolné, ale důkladné rozehřátí, abychom stíhali zrychlující se tempo příběhu a závěrečný sprint je dech beroucí. Autorka zasadila osudy tří generací na jedno místo, ale do obsáhlé doby.

hesidlo
05.11.2018 5 z 5

Neodložitelná kniha se silným motivem a výbornou pointou. Postavy mi přirostly k srdci a obrečela jsem příběh nejedné z nich (no dobře, úplně všech :D)...

Otakar1278
05.11.2018 5 z 5

Po dlouhé době jsem si přečetl silný a skutečně poutavý příběh, který mě vtáhl a nepustil, dokud jsem nedočetl. Tento román je sice zařazen do kategorie pro ženy, ale ukázalo se, že je i pro muže (jak správně po přečtení řekla moje manželka). S manželkou jsme se také shodli, že i když se jedná o autorčin debut, Podbrdské ženy se mohou směle zařadit mezi to nejlepší, co v poslední době u nás vyšlo. Oba čteme docela hodně, takže snad máme srovnání. Za skvělou knihu a silný zážitek děkuji autorce i vydavatelství. O