Podivné přátelství
Iveta Svobodová
Podivné přátelství je výborná napínavá kniha, ve které se nad kriminálními případy sejde zkušený policejní vyšetřovatel s mladou právničkou, která odložila soudcovský talár a přešla k policii. Tato neobvyklá dvojice k sobě přitahuje případy plné záhad a tajemství, příběhy lidí, kteří se nešťastně zamotali do soukolí policejního vyšetřování, zatímco skutečný pachatel uniká. Křivda se těžko napravuje a spravedlnost je často slepá k některým viníkům, ale autorka si se svými hlavními hrdiny myslí, že je třeba udělat všechno, aby se alespoň v něčem naplnil šťastný konec.... celý text
![pecinka21 pecinka21](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34293/34293-avR.gif?v=1434023859)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tak to bylo spíše asi fantasy s lovestory dohromady než detektivka ne, opravdu jsem se místy musela vážně smát a říkala jsem si zda to autorka opravdu myslí vážně ale tři hvězdičky dám za to jak jsem se u knihy smála nad nereálností
![bookcase bookcase](https://www.databazeknih.cz/img/users/81_/8159/bookcase-Xas.jpg?v=1589756277)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Netypická detektivka, první příběh spíše romantického ladění, ten druhý šel i lehce do komediálna. Jsou to dva příběhy, které jsou propojeny hlavními protagonisty. Má pár much, ale vcelku se četla dobře.
![eva3992 eva3992](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/109648/m_eva3992-6537d44845dc7.jpg?v=1698157641)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha o dvou příbězích propojená hlavními postavami. Policejní vyšetřovatel Luboš a mladá právnička, která přešla k policii, Kamila, spolu rozplétají zapeklité případy.
V prvním příběhu řeší vraždu mladé ženy, kdy se její bývalý manžel stane hlavním podezřelým. Kamila však věří v jeho nevinu a dělá vše pro to, aby ho osvobodili.
V druhém příběhu se Luboš vrací k případu z minulosti, kdy byl jeden z obviněných neprávem odsouzen. Pomocí přátel Luboš odhaluje, jak to tenkrát celé vlastně bylo.
Knížka v konečném pohledu není až tak špatná, ale úplně mě nepohltila a mám k ní několik výtek.
Hned na začátku prvního příběhu mě naštvala Kamila, protože udělala něco, co si jako policistka nemůže dovolit. Tím jsem si ji hned zprotivila.
V knize jsou stále všichni zamyšlení tak, že nevnímají okolí. Po třetí mi to přišlo vtipné, když to tam bylo už desetkrát, tak mi to vadilo.
Hodně často se v ději opakovaly stejné myšlenky, několikrát bych je klidně vynechala.
Co mi hodně vadilo bylo, že nesedí časová rovina. Jedna z postav se narodila v roce 1988 a v roce 2012 ji bylo podle knihy 27 let :-) A ještě mě zarazilo, zda byl v roce 1987 v Československu automat na kávu.
Každopádně zajímavý námět detektivky, překvapivý závěr a na můj vkus moc velký happy end.
2020 | ![]() |
2013 | ![]() |
2018 | ![]() |
2022 | ![]() |
2019 | ![]() |
Dvě detektivní povídky, u obou jsem se skvěle bavila.