Podplukovník Josef Balabán
Petr Koura
![Podplukovník Josef Balabán Podplukovník Josef Balabán](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82704/podplukovnik-josef-balaban-82704.jpg?v=1310326377)
Kniha mladého historika Petra Koury nás seznamuje s životem jedné z nejvýznamnějších osobností československého domácího protifašistického odboje - podplukovníka Josefa Balabána.
![Akula Akula](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Josef Balabán někdy bývá neprávem ve stínu svých společníků. Tato práce je sice vyloženě faktografií, ale neubírá jí to na čtivosti. Jsem rád že je tato kniha součástí mé knihovničky.
![Kakho-Oto Kakho-Oto](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23962/23962-LaK.png?v=1450681334)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Záslužná práce o jednom z nejvýznamnějších příslušníků českého domácího protinacistického odboje. Práce je zřejmě o něco lepší než Čermákova práce o dalším z tzv. Tří králů - Václavu Morávkovi. Koura rozebírá i názory Tří králů a jejich pomocníků na Německo, Sovětský Svaz, západní státy či poválečné uspořádání.
2008 | ![]() |
2016 | ![]() |
2003 | ![]() |
2010 | ![]() |
2006 | ![]() |
Samé možná, pravděpodobně, asi, vše nasvědčuje... Určitě záslužná práce psát o tak mimořádném člověku, ale když se o něm vlastně dohromady nic neví, jen to, že velel Třem králům, Němci ho zatkli a popravili...pak je otázka, jestli to stojí za to psát o něm knihu.