Podzimní děsy
Agatha Christie
Za mlžných rán a stále ještě prohřátých večerů, v honosných sídlech i na odlehlých farmách, v městských uličkách, na pláži či v hloubi lesa – také podzimní období skýtá v povídkách Agathy Christie příležitost k napínavým příběhům. Ať už se jim snaží přijít na kloub Hercule Poirot, slečna Marplová, záhadný pan Quin nebo Tommy s Pentličkou, znovu nabízejí pestrou směsici chytře vymyšlených zápletek a ještě chytřejších – a o to nečekanějších rozuzlení, o něž se postarala spisovatelka – ne náhodou – nazývaná královnou zločinu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Autumn Chills, 2023
Od Agathy Christie jsem zatím četla jen jednu knihu (Deset malých černoušků). Jsem ráda, že jsem si konečně na ni udělala čas a vrhla jsem se rovnou do povídek, protože celkově povídky miluju a mám v plánu přečíst celou tuhle novou edici povídek od Agathy. Některé povídky mě bavily více a některé méně, to už tak bývá. Každopádně chci tu vypíchnout povídku která fakt byla dobrá a vůbec jsem neodhadla jak to dopadne a poslední věta pro mě byla ''wtf''. A to byla povídka Svědkyně obžaloby které jsem dala jasných pět hvězd. Další dvě povídky které bych tu ještě chtěla vypíchnout, byla hned ta první a následně hned ta druhá (Vražda v postranní ulici, Případ zbohatlé ženy).
Kniha se skládá z několika povídek. Některé jsem znala, ale to vůbec nevadí. Agatha se dá číst stále dokola a přesto si nikdy nezapamatuji kdo byl vrah. Hercule Poirot a slečna Marplová mě nikdy neomrzí. Ráda jsem se na chvíli vrátila do minulosti bez moderních technologií....tuhle klasiku prostě miluju, má své kouzlo
Agátka je moje sázka na jistotu, výjimkou nejsou ani tyto povídky. Příjemné podzimní čtení, no a jako vždycky jsem neuhodla pachatele.
Kniha obsahuje dvanáct povídek s různými postavami, které autorka vytvořila. Některé povídky jsem znala, některé pro mne byly nové. Kniha měla své kouzlo, jako všechny knihy této autorky.
Anglie vraždy slečna Marplová detektivní a krimi povídky Hercule Poirot anglický humor detektivkaČást díla
Čtyřiadvacet černých kosů / Černý vzadu / Dvadsaťštyri čiernych drozdov
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Tak tohle je sázka na jistotu. Velmi pěkné čtení. Velmi pěkně vybrané povídky.