Dopadení piráta Hromburáce
Stanislava Bumbová
Pohádky loďky Matyldy série
1. díl >
Zlotřilý pirát Hromburác Ztratihnát byl postrachem všech moří, dokonce i žraloci se ho báli! Alfonzi Kocábkovi, zkušenému námořníkovi z Čech a ostřílenému mořskému vlkovi, se ho podařilo přelstít. Sám by to ale nikdy nedokázal. Jeho noví kamarádi - Chlup a Buráček - mu pomáhají, co jim síly stačí, navíc si s nimi užije i pořádnou námořnickou legraci. Chcete vědět, kdo je to Chlup a kdo je Buráček? Pusťte se do čtení a vyplujte s nimi na moře na palubě prvního příběhu loďky Matyldy.... celý text
Pirátské příběhy jsou fajn, dětem i mě se kniha líbila. Určitě se chystám půjčit další dva díly.
Solidní, spíše milé, než nějaké převratné, čtení pro děti s velmi pěknými obrázky. Ty byly také důvodem, proč jsem po knize sáhl. Všechny tři knížky mají stejnou úroveň, jde o spíše klasicky vystavěné jednoduché vyprávění, ovšem někdy s modernějšími stylistickými postupy, takže to není úplně primitivní text "máma solí maso". Nenajdete tu žádné módní zrůdičky, ale víceméně normální hrdiny jako jsou námořníci, respektive námořník, a jeho kamarádi: pes, mořská vydra a papoušek. A v samotném závěru si na své přijdou i romantici. Čtení, při kterém se rodič nemusí před dětmi stydět, co jim to před spaním čte za slátaninu.
2007 | Vítr sedmi vůní |
2014 | Cestujeme světadíly |
2010 | Cesta za Krásným ostrovem |
2010 | Dopadení piráta Hromburáce |
2010 | Lapálie s mořskou pannou |
Krásný příběh o přátelství, dcerce se dobrodružství moc líbilo a určitě budeme číst další díly :)