Poklady pod sněhem
Patricia St. John
Byl Štědrý večer a Danimu bylo pět let. Byl to pro něho slavný den, neboť poprvé směl, jako již dosti velký chlapec, jít s Annettou do kostela podívat se na vánoční strom...
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 1960 , neuvedeno/neznámo (s.n.)Originální název:
Treasures of the Snow
Nádherný příběh. Četli jsme jej někdy někde, když jsem byla dítě a nyní jsem jej četla svým dětem. Hltaly každé slovo, smály se a dnes, kdy jsme přečetli poslední dvě kapitoly, plakaly dojetím. A já málem taky. Zavřela jsem ji a řekla, to si chce ještě někdy jednou přečíst a všechny tři děti odpověděly: já taky.
Nádherná kniha, skvělý příběh o (ne)odpuštění. Jediné k čemu mám výhrady je změna jména jedné důležité postavy. Ve filmu a některých jiných vydáních se kočka jmenuje Klaus (podle Santa Klause) v překladu, který jsem četla je přejmenovaná na Vločku.
Moc pěkné, sice už jsem viděla i film, ale knihu jsem si více užila. Bylo to hodně křesťanské a to se mi líbilo. I to že Annette odpustila Lucienovi. Měla jsem v sobě pocit dobra, co málo kdy zažívám a musím si to užít!
Úžasné! Pro všechny lidi velké i malé.
Tuhle knížku jsme dostali spolu se sestrou coby děti někdy na začátku 90. let na nějakém vánočním koncertě v kostele (dostaly ji tehdy všechny děti, které něco zazpívaly :-) Moje vydání je taková knížečka kapesního formátu, nejspíš nějaký soukromý náklad, protože nemá žádné iniciály nakladatele. Četl jsem ji tehdy jako dítě mnohokrát, teď jsem ji našel v knihovně při návštěvě rodičů, neodolal jsem, a zase si ji přečetl. Knížka je sice určená dětem, ale určitě ji ocení i dospělý. Místy je to až moc náboženská agitka, ale to nic nemění na tom, že jinak je to poutavý, pěkný a dojemný příběh, který stojí za přečtení, dvojnásob, pokud jste citlivé duše :-) Teď mám už vlastní děti (4 a 7 let), tak jim to zkusím přečíst jako pohádku před spaním, jsem zvědavý, co na to řeknou v porovnání s moderními dětskými knížkami, na které jsou zvyklé spíš.
Stejně jako jiná knížka od této autorky mě i tahle velmi nadchla. Na rozdíl od spousty ostatních knížek mě asi nikdy neunaví číst si ji stále dokola. Stojí to za to.
Krásná knížka s krásným poselstvím. Každý by si ji měl přečíst. Opravdu, chytne vás za srdce, ať jste dětmi nebo už dospěláky.
Krásná knížka, kterou by si měl každý přečíst. Určitě mu alespoň pár slov zůstane navždycky v srdci, a bude se k nim vracet nejen o vánocích. Zkuste to přečíst dětem, než začnete se všemi Deníky poseroutky, Mikulášovými lapáliemi, Věrou Řeháčkovou atd. ( to jsou taky super knížky, ale tohle je něco trochu jiného)
Naše oblíbená knížka na večer u adventního věnce. Rádi si ji poslechnou děti i dospělí. I když ji čteme znovu a znovu, stále nás oslovuje a vytváří krásnou předvánoční atmosféru.
Moc pěkná knížka. Dovoluji si i říct: "Na potěchu duše".
Moc se mi líbilo, jak Lucien vyřezával a snažil se napravit svou chybu. Je jen málo lidí, kteří se snaží napravit to, co způsobili. A je ještě méně lidí, kteří se nevzdávají, když je jejich veškeré úsilí zničeno.
Dočetla jsem jí synům a před několika lety i starším dcerám.Byla jsem mile překvapená když mi nedávno dcera řekla, že dodnes vzpomíná na Poklady pod sněhem ,které jsem jim četla když byli malé.Je jí dnes 30 let a utkvělo jí to v paměti.Našla jsem knížku a začala jí číst před spaním synům kterým je 9 let.A opravdu je to zvláštní ,příběh který se odehrává v době minulé ,opět klidí úspěch.Díky paní Patricie
Kniha se mi velmi líbila. Bylo tam hodně jak zvratů tak i příjemných překvapení. Určitě doporučuji přečíst.
Poklady pod sněhem jsme četli ve škole. Viděla jsm i filmové zpracování. Šlo to, jak kniha, tak celkem i film, jenže tady nejsem na csfd.cz :D
Čteno s dětmi. Docela obyčejný příběh chudších lidí ve švýcarských Alpách. O vině, nenávisti, odpuštění. Důležitou součástí života obyvatel je víra v Boha.
Krásná knížka. Četla jsem ji dětem. Teď ji dcery čtou svým dětem. Odpustit druhému bolí a je potřeba zažít zázrak, aby ho byl člověk schopen. Teď jsem vnoučatům sehnala k Vánocům dvd s tímto filmem. Moc se těším, až se budeme společně dívat.
Tuhle knížku už mám přečtenou nejméně třikrát a hodlám se k ní zase znovu vrátit. Je to překrásný příběh vyprávějící o lidské nenávisti, lásce, odpuštění. Chvílema i smutné, ale krásné. Poklady pod sněhem patří mezi mé NEJ... :-)
přátelství pro děti zfilmováno Švýcarsko pomsta odpuštění, odpouštění dětský hrdina rozhlasové zpracováníAutorovy další knížky
2009 | Poklady pod sněhem |
1992 | Tajemství jedné zahrady |
1996 | Odkud teče řeka |
1998 | Jasná hvězda |
2010 | Patricia St. John rozpráva príbeh svojho života |
Nádherná kniha nejen pro děti.