Poklady starověkého Řecka
Stefano Maggi
Publikace přináší podrobné informace o najkrásnějších řeckých pamětihodnostech. Barevné fotografie zobrazující nejkrásnější památky, historický nástin impozantní řecké civilizace, detailní mapky, doporučené trasy prohlídek a trojrozměrné rekonstrukce.
Obrazový průvodce po historických památkách. Nádherně udělaná kniha plná barevných fotografií nejvyšší kvality zobrazující nejkrásnější památky, které jsou zobrazené doslovně na každé stránce. Je plná informací o všech oblastech tehdejšího Řecka (Athény, Peloponnésos, Jónské a Východoegejské ostrovy, Kyklady, Kréta, atd.). Textu je zde dostatek včetně různých plánků a mapek. Historický nástin řecké civilizace je slušný, udělala jsem si dostatečný obrázek o starověkých Řecích (o umění, o jejich architektuře), včetně leteckých pohledů z výšky... Nechybí nejrůznější rozsáhlé areály, stavby, ruiny starověkých měst včetně dvorů se zahradami, svatyně, kláštery, chrámy, paláce, mozaiky, fresky, sochy, dokonce i kresby (na hedvábné látce), popis prohlídkových tras a muzei (i těch pod širým nebem). Musela to být nádhera tam žít, zvlášť když se člověk narodil do té správné rodiny. Krásné, monumentální, obdivuhodné, neuvěřitelné, co všechno tehdy dokázali vytvořit.