Pokrevní pouta
Richelle Mead
Pokrevní pouta / Pokrvné putá série
1. díl >
Ponořte se do dalších dechberoucích příběhů ze světa Vampýrské akademie! Sydney je alchymistka, a patří k tajemné skupině smrtelníků, kteří koketují s magií a slouží jako most, jenž přemosťuje světy lidí a upírů. Poslední kontakt s upíry jí však zkomplikoval život. Její oddanost alchymistickému poslání je zpochybněna a její budoucnost nejistá.Když Sydney uprostřed noci vytáhnou z postele, je přesvědčena, že ji chtějí potrestat za její problematické spojenectví s dhampýrkou Rose. Skutečnost je však mnohem složitější. Jill Dragomirová - sestra morojské královny Lissy - je ve smrtelném nebezpečí a Morojové ji musí ukrýt. Sydney se má stát její strážkyní a vydávat se za spolubydlící v internátní škole pro lidi v Kalifornii. Velmi brzy se ukáže, že ani tam nejsou dívky v bezpečí...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , #booklabOriginální název:
Bloodlines, 2011
Taky jsem byla s nepřímým pokračováním VA celkem dost spokojená. Sydney je zajímavý typ postavy - vždy příliš disciplinovaná, příliš odtažitá... Jsem ráda, že mám možnost chvíli koukat na svět jejíma očima. Navíc mě potěšilo, že vím, jak pokračují dál postavy, které jsem ve VA zanechala. U mě dobrý:-)
Tak tohle jsem nečekala fakt skvělí a Adrian sem se asi zamilovala :-D a co se tyče posledních kapitol normálně sem je četla se zatajeným dechem :-) taky už se těším na další :-)
Sydney jako hlavní hrdinka se mi moc líbila. Knižku jsem přečetla jedním dechem a už se moc těším na pokračování. Doufám, že Sydney ztratí ty svoje předsudky vůči magii kvůli víře, kterou ji od mala vštěpovali.. :)
Říkala jsem si, druhá série, bude stejně dobrá jako ta první? Ale očekávala jsem od ní hodně. A světe div se, moje očekávání překonala! Sydney jako hlavní hrdinka byla úžasná, trochu mi chováním připomínala Rose. A hned další Adrian! Doufala jsem, že o něm ještě něco bude a když mu to nevyšlo s Rose, říkala jsem si, že se to ještě bude řešit - a jak to vypadá, má dobře našlápnuto k Sydney. Horečnatě jsem si přála, aby se stalo už v první díle, ale tak mám aspoň víc důvodů nedočkavě vyčkávat na další díl.
Skvěla kniha. Už se těším na další díl. Moc mě překvapila. Čekala jsem, že to nebude ono jak hlavním postavou nebude Rose, ale je to stějně dobré jako první serie.
2009 | Vampýrská akademie |
2011 | Poslední oběť |
2011 | Pokrevní pouta |
2011 | Trápení |
2010 | Stínem políbená |
(str.108) ,,Tohle může vyznít trochu divně, ale... mně by nevadilo pozvat Jill na rande," - Adrian: ,,Co myslíš tím rande? Ty hajzle! Vždyť je jí teprve patnáct." (str.138) Keith zrovna zvedal sklenku ke rtům, když Adrian zamručel: ,,Mmm. Nula pozitivní, moje oblíbená."
A takhle bych mohla pokračovat... Kniha super, jsem ráda že vím jak si vede Adrian (zajímalo by mě jestli bude se Sydney a Eddie s Jill-uvidíme:o) konec mě uvázal k přečtená dalšího dílu... moc se těšim :o)