Pokrevní pouta přehled

Pokrevní pouta
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82962/bmid_pokrevni-pouta-pokrevni-pouta-5WB-82962.jpg 4 1065 1065

Pokračování Vampýrské akademie. Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného. Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí. Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Domino

Bloodlines, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokrevní pouta. Přihlašte se a napište ho.

JulietRocks
17.11.2024 3 z 5

Pokrevní pouta jsou pro mě slabší, i když pořád hodně dobrý, odvar Vampýrské akademie, a to hlavně proto, že Sydney prostě není Rose, kterou jsem si ihned oblíbila a dokázala se do ní vžít. Možná, kdybych pokračování VA objevila už před těmi deseti lety, kdy jsem ji četla poprvé, bych PP hodnotila jinak, ale teď prvnímu dílu nemůžu dát víc, než tři hvězdičky. VA prostě nastavila laťku extrémně vysoko.

Luigi1
09.10.2024 4 z 5

Začátek o ničem ale pak se to konečně rozjelo

kniha_je_laska
24.09.2024 4 z 5

4,3
Navazující série na Vampýrskou akademii. Předně bych chtěla říct, že za mě je lepší číst nejdřív VA a pak tuto. Asi byste se chytli i kdybyste to tak neudělali, ale minimálně tady přeci jen navazujeme na jisté události, které se odehrály tam.

Adrian působí jako lehkomyslný mladík, který nic nebere vážně a jen paří, ale je mnohem všímavější, než by někteří řekli. Pro ty, na nichž mu záleží, tak by se rozdal a momentálně se potřebuje vyrovnat s nějakými věcmi, které ho zničily. Sydney je hodně rozumná, měla přísnou výchovu a zrovna žije ve strachu z toho, aby ji nestihl trest za to, co udělala. Jako alchymistka chrání lidi před strigoji, moroji i dhampýry, a snaží se mezi nimi udržet hranice, přestože sama se v jejich přítomnosti cítí nesvá.

Je tu stejný svět jako ve VA, ale jiné prostředí a situace a každá z postav se s tím vyrovnává jinak.. objeví se nějaké záhady, kterým je třeba přijít na kloub, než se něco přihodí… nechybí ani tajemství, která se postupně odkrývají…

Dříve jsem měla radši VA, ale později se mi to otočilo a zamilovala jsem si Sydney a Adriana. Ti dva jsou spolu rozkošní skoro od prvního okamžiku a je skvělé sledovat jejich příběh.

A Eddie a Jill? To jsou další postavy, které mám moc ráda a mám radost, že tady se jim dostalo většího prostoru.

Za mě je to povedený začátek série a už se těším, až se pustím do dalšího dílu

História je dôležitá, lebo nás učí o minulosti. A poznaním minulosti dokážeme pochopiť prítomnosť, aby sme mohli dobre rozhodovať o budúcnosti.

Kniha Pokrevní pouta v seznamech

v Přečtených1 748x