Pokrevní pouta
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Jak chytit vraha, který nezanechává stopy? Žena zabitá jediným přesným bodnutím do srdce – na první pohled to vypadá jako loupežné přepadení, které se zvrtlo. Kdo by plánovaně vraždil starostlivou a bezúhonnou sociální pracovnici? Ale inspektorce Kim Stoneové na téhle smrti něco nesedí. Pár dní nato už si je jistá – po nálezu mrtvé mladé narkomanky se stejnou bodnou ranou v hrudi. Někdo je obě chladnokrevně sprovodil ze světa. To je však to jediné, co je spojuje. Kim se nedokáže na případ soustředit – z minulosti se vynořila doktorka Thorneová, sociopatka, kterou Kim dostala do vězení a která za mřížemi naplánovala bezcitnou pomstu. Počet obětí narůstá a Kim a její tým se po krůčcích přibližují k pachateli. Někdo z nich se ale brzy octne ve smrtelném nebezpečí. A Kim tentokrát možná nebude mít dost sil, aby ho ochránila…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2022 , TémbrOriginální název:
Blood Lines, 2016
Interpreti: Jitka Ježková
Dost dobré. Čtu, co zrovna je k mání v knihovně. Trochu na přeskáčku, ale nevadí. Kim je báječná, i když někdy nevím, že by takto mohla léta fungovat...Ale já naštěstí nemám její minulost za sebou. Určitě přečtu celou sérii.
Napínavé, jako všechny předchozí díly. Jen mi vrtá hlavou, jak tak najednou Kim ve vteřině pochopila, kdo je vrah. Že bych já přehlédla nějakou maličkost, nebo tentokrát autorka na konci ve spěchu na něco pozapomněla? Proto jen čtyři hvězdičky.
Bez debat beru další díl :o))
Tak v tomto případě jsem na vraha zůstal koukat ani ve snu mě nenapadlo že to je....
Jsem zvědav jestli se Alex ještě v nakém příběhu objeví ale asi už ne že.. :o))
Tak tohle bylo mnohem lepší. Ale pořád jsou tam věci, které stále nemůžu jen tak překousnout. Nejhorší je ten styl komunikace mezi Kim. Jejím kolegou. To vykani a tykání, z toho se mi chce úplně řvát. Celý příběh působil trošku nedotáhle. Velké Alexino plánování, spousta kapitol v myšlenkách a potom jen šup a bylo. Trošku prázdné. Ale jako vždy velmi stive a i tak super.
Tento díl mě nezaujal tolik, jako předchozí. Tentokrát mě i víc zajímala dějová linka s Alex, než "hlavní" příběh. I tak jsem se však ke konci od čtení nedokázala odtrhnout.
(SPOILER) Další výborné pokračování, napínavé a opět originální. Líbí se mi, že se autorka vrací k postavám z dřívějších dílů a dál je rozvíjí. Tento případ se vrací k postavě sociopatky Alex i k dalším postavám, na kterých Alex zkoušela své umění manipulace. A více se dozvíme o soukromí Kim. Vynikající.
(SPOILER) S príbehom som maximálne spokojná ale asi najmä preto lebo Alex jej plany nevyšli. Ako postava a "zloduch" je stale desivá aj keď už menej keďže Kim ju zase raz porazila. Kniha tak ako všetky z tejto série je super.
Další pecka, já tu sérii miluju!
A Alex, bože, Alex. Alex je jako Umbridgeová z Harryho Pottera. Tak dobře napsaná, že ji nenávidíte nejvíc ze všech postav.
Ten konec a ukončení všech dějových linek jsem si užívala neskutečně.
Pokračuji dalším dílem.
Pokrevní pouta se mi četla lépe než kniha předcházející. Kim zde byla v nejlepší formě, postavila se dávnému nepříteli - vlastně dvěma a s oběma se vypořádala naprosto bravurně. Druhá linka příběhu byla z pohledu ,,mstitele,, skvěle vymyšlená a naplánována, ovšem pouze do doby, než mu zkřížila cestu Kim Stone a její neuvěřitelně bystrý mozek. Jinak se mi velmi líbilo, jak tým pracoval a jak se bude nadále formovat.
Opět zajímavý příběh, navíc vraha jsem neodhalila a to je vždy bonus. Trochu mě zaráží nechuť Kim nechat si odborně pomoci se svými démony. Intrikánka Alex je sice odporná potvora, ale dokáže příběh pěkně okořenit. Tak a jdu na další díl :-)
Kniha byla čtivá a měla spád. Přesto mi v ní něco scházelo. Naopak bych se obešla bez Alex.
Nevím proč, ale tento případ mě nijak obzvlášť nechytil, ale jedná se o sérii Kim Stoneové, takže je jasné, že i přesto se mi kniha četla dobře a nemohu ji hodnotit negativně. Ráda vidím v osobnosti Kim určitý vývoj a bavilo mě číst o ní a jejím životě. Nicméně Alex jako hlavní záporák je extrémně unavující a i trochu nerealistická. Vyšetřující případ mi přijde, že jakoby ustoupil do pozadí a z toho vzniklo i několik nejasností při odhalení vraha.
Druha polovina knihy byla opravdu skvela! Nemohla jsem se nejdriv zacist, ale to bylo asi mym odporem k Alex, ktera mi opravdu vubec nechybela...
Přečteno jedním dechem. Miluju tuto sérii..i když je pravda, že Kim trochu měkne, ale přeju jí to.
vraždy sérioví vrazi sociopatie
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Hlavní zápletka knihy mne bavila dost. Dobře zamotané, pointa mne nenapadla, ani pachatel ne, čímž mne autorka dokázala zase převést, v závěru zase spousta akce. Čím mne autorka bohužel úplně nenadchla, je návrat postavy Alex Thorneové, které jsem měla celou dobu chuť vyškrábat oči, jak mne rozčilovala. Nemám ráda psychické hrátky a manipulace.
Jasně, fyzické násilí na obětech je také strašné a nechci ho nějak snižovat či zlehčovat. Ale ty psychické šarády a manipulace v té podobě, jak je předvádí Alex, z nějakého důvodu snáším prostě hůř. Jestli to přineslo něco zajímavého pro mne jako čtenářku, je to poslední kapitola a závěrečná konfrontace Kim s jednou určitou postavou, kterou jsem si docela vychutnala, a byla jsem a Kim ráda, že to ustála tak, jak to ustála.
Knihu jsem vyslechla v audioverzi namluvené skvělou Jitkou Ježkovou, což jsem si opětovně dost užila.
Celkově slabší 4 hvězdy. Alex mi prostě hnula žlučí, no...