Pokrevní sestra

Pokrevní sestra
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383059/bmid_pokrevni-sestra-DHz-383059.jpg 4 428 428

Jednoho slunečného červencového rána vyrazí tři dívky do školy. Za hodinu je jedna z nich mrtvá. O patnáct let později vedou Alison a Kitty odlišné životy. Kitty žije v ústavu. Nemůže mluvit a nehodu, kvůli které se tam dostala, ani svůj předchozí život si vůbec nevybavuje. Alison, lektorka výtvarných kurzů, se zdá být na první pohled v pořádku. Jenže první pohled klame. Když se jí naskytne možnost pracovat ve vězení, rozhodne se ji využít – konečně má šanci vše napravit. Kitty i Alison však někdo sleduje. Někdo, kdo se chce pomstít za to, co se v onen den stalo. A pomsta si žádá další život.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Mladá fronta

Blood Sister, 2017

_Michelle_
03.02.2020 4 z 5

Pěkně vystavěný příběh, jehož jednotlivé části se čtenáři kousek po kousku pozvolna odkrývají. Je to vlastně takové puzzle, které si trpělivě skládáte a těšíte se, jaká bude finální podoba. Prožitky hlavních hrdinek byly povětšinou pochmurné a prostředí, do kterého je kniha zasazena rovněž nehýří optimismem, ale mělo to svůj důvod a temnější atmosféra se mi sem hodila. Netradiční byl především pohled na věc optikou hendikepované Kitty. Závěr pak patří kompletnímu rozuzlení, ale to podle mě příběhu vzalo poslední stíny uvěřitelnosti, a proto nedávám plný počet hvězdiček. Knihu každopádně doporučuji a věřím, že se nebudete nudit.

Jitkarka
01.02.2020 5 z 5

Úžasný, výborný, super. Po přečtení se okamžitě stala Jane Corry mou oblíbenou autorkou. Úplně jsem se zamilovala. Miluji tento styl psaní, příběh je prostě boží, napínavý, nepředvídatelný... Za mě TOP! Doporučuji.

Havrnka
10.01.2020 3 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale druhá a třetí část celkem dobrá.

monci6485
09.01.2020 3 z 5

Trochu sci-fi. První část je opravdu velká nuda, pak už spíš taková komedie..

Ondra_P
03.01.2020 3 z 5

Já jsem z téhle knihy nadšený, tak jako spousta komentářů pode mnou bohužel nebyl. První polovina knihy byla bez napětí a do čtení jsem se nutil. V druhé polovině kdy se dozvídáme více podrobností z minulosti už to bylo lepší. Závěr knihy, jak už se tu zmiňuje, byl zbytečně překombinovaný a přitažený za vlasy. Když to shrnu, je to takový lepší průměr, ale znovu bych si knihu už nepřečetl.

Pavlnka
31.12.2019 5 z 5

Hodně dobrá kniha, která nutí k přemýšlení.

Leena
17.12.2019 4 z 5

Napínavé, musela jsem číst pořád dále. Líbilo se mi to o něco víc než Manželova žena.

beruska
24.11.2019 4 z 5

Příběh se moc hezky četl, bylo zajímavé sledovat příběh Alison a Kitty, jejich minulost a přítomnost. Co mě ale trošičku vadilo, byl velmi překombinovaný závěr příběhu. Někdy je opravdu méně více. Tady ten konec už byl tak rušivý, že to zkazilo celkový dojem z knihy.
Protože byl jinak příběh zajímavý a poutavý, přece jenom ráda dám 4* :) ...

Calibra
07.11.2019 4 z 5

Jj, dobrý to bylo. Zajimavě napsáno z pohledu postiženého, ale příběh trošku překombinovaný, motiv chabý. Nemůžu říct, že mě to nebavilo, ale čekala jsem malinkato vic, přesto pro mě za 4 hvězdičky.

Ana72154
23.09.2019 3 z 5

Tento žánr nerada vyhledávám. Knihu jsem při čtení neustále odkládala. K přečtení mně v knihovně přilákala její obálka. Jak zde již někdo v komentářích psal, i na můj pocit tam bylo moc překvapení a zvratů.

crazyslunicko
13.09.2019 5 z 5

Wau, tak tahle knížka byla fakt síla. Nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout a musela jsem ji prostě rychle dočíst. Začátek je takový nijaký. Alison pořádá kurzy výtvarného umění a dostane příležitost pracovat ve vězení a malovat s vězni. Potřebuje peníze a také ji tíží pocit viny za to co se stalo před lety s její sestrou Kitty, která je momentálně v ústavu, protože má poškozený mozek a nemůže chodit. V polovině knihy to začíná nabírat na rychlosti a najednou zjišťujeme, že všechno nebylo tak jak si všichni myslí. Kdo vlastně řídil auto? A co se stalo v ten den mezi holkami? V knize je spousta akce, překrývání dějových os z pohledu Alison, Kitty, současnost i minulost. Kdo byl nakonec viník? Proč k sobě sestry cítily nenávist?
U konec knihy mě velice rozplakal. To jak spolu sestry komunikují a probírají co se tenkrát událo a čí to byla vlastně vina. Proč spolu celou dobu tolik bojovaly? Kde se brala ta zášť?

Len2očka
19.07.2019 5 z 5

Kniha je velice čtivá a poutavá,za mě,maximální spokojenost.

michterhel
06.07.2019 4 z 5

Napínavá kniha. Střídání postav a kapitol nutí číst pořád dál a dál. Ale ten závěr- obvinění, odsouzení, osvobození- chaos. Za to * dolů, ale jinak opravdu dobré čtení.

PetraBery
03.07.2019 4 z 5

Druhá kniha autorky a zase spokojenost. Příběh nevlastních sester, Alison a Kitty, tragická nehoda a všechny její následky. Autorka opravdu dobře vystihla popis postižení i pobyt ve vězení. Nicméně konec mi přišel až moc překombinovaný, takže spíše 3,5 *.

PetiJelinkova
22.06.2019 5 z 5

Úžasná kniha. Napínavá od začátku až do konce.

oolinkaa
22.06.2019 4 z 5

Čtivé, rychle ubíhající kapitoly, které nutí číst dál a dál, aby čtenář věděl, jak to vše dopadne. Bylo to zajímavě propletene, a takovýhle konec asi nikdo na začátku nečekal. Nebylo to špatné

SimonaP
02.06.2019 4 z 5

Tak knížka se mi líbila moc, napínavá, plná zvratů. Jen ten soudní proces a odsouzení se mi zdálo nějaké rychlé a bez pořádných důkazů...

HaHa11
26.05.2019 3 z 5

Když zamhouřím jedno oko a druhé hodně přivřu, je to za 4 hvězdy. Něco sice občas skřípe, ale děj má spád a čtenář se chce dozvědět. Akorát pan Ocelový byl až moc přitažený za vlasy.

lenuskav
12.05.2019 3 z 5

Noo, úplně špatný to nebylo ale něco tomu chybělo..

Spoiler:
Nikde nebylo vysvetlený co delala na ty silnici Vanessa,ze byla hned u nich?

princesse
25.04.2019 5 z 5

Tak u mě dobrý. Kniha se mi velmi dobře četla. Zvládla jsem ji téměř na jeden zátah. Perfektní popisy postav i pocitů a myšlenkových pochodů. Myslím, že se podívám i po druhé knize této autorky. Doporučuji. Velmi dobré.