Pokušení být šťastní

Pokušení být šťastní
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407501/bmid_pokuseni-byt-stastni-5Qw-407501.jpg 4 79 79

Příběh, ve kterém každý muž najde kus svého já Sedmdesátiletý Cesare Annuziata, starý bručoun, sobec a cynik, po smrti své ženy žije sám v bytě v jednom neapolském činžovním domě. S lidmi dobře nevychází, se svými dětmi si moc nerozumí, ale jedno mu nikdo neupře: nakažlivý smysl pro humor.

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Vyšehrad

La tentazione di essere felici, 2015

karel0684
05.04.2020 4 z 5

Když jsem knihu pořizoval, tak jsem nevěděl, do čeho jdu. Nakonec mne velmi mile překvapila. A asi to bylo to, co jsem si potřeboval v téhle dobře přečíst a pobavit se a hlavně lidsky poučit.

camillio
17.07.2019 3 z 5

Kniha o sebestředném, latentně výstředním staříkovi s podivnou rodinou. V některých ohledech mi ta jeho "zaseknutost" (když ne oni, tak ne já) přišla pro starší generaci až příznačná. Ale možná, že je platná pro všechny generace, jen já mám kliku a pohybuji se mezi lidmi se slušnou sebereflexí.
Celkově je kniha tak trochu nemastná a neslaná, ale čte se lehce. Snad právě proto.

iceVS
01.06.2019 3 z 5

Stoletý stařík, Muž jménem Ove, Tajné deníky Hendrika Groena, Jedinečná dovolená Franka Derricka, Podivuhodná odhalení Artura Peppera... To jsou namátkou knihy o stařících, které miluju. Staříky i knihy. Ale Cesare Annuziata (mimochodem - v knize se uvádí jak Annuziata, tak Annunziata, ve zdejší anotaci pro změnu Cesar Annuzia) si mé srdce nezískal. Vcelku nesympatický chlapík, trvající na své jedinečnosti, odlišnosti, sexuální zdatnosti... Tuhle knihu - na rozdíl od těch výše jmenovaných - podruhé číst nebudu.
Abych to jen neztrhala... Příběh není špatný, čte se to celkem dobře, jenže hlavní hrdina prostě neunese srovnání s těmi již uvedenými. Navíc některé pasáže jsou tak nepravděpodobné, až to člověk odmítá pobrat. Fakt věříte, že když taxikáři sdělíte, že jste vlivná osoba, nechá vás jet zadarmo a ještě se vám omluví...? To radši uvěřím Allanovi Karlssonovi, že poradil Oppenheimerovi se sestrojením jaderné bomby a popíjel vodku se Stalinem.

Ivulka432
19.04.2019 2 z 5

Myslím, že autor se pokoušel (!) napsat stejně hezkou a humoristickou knížku jako byla Muž jménem Ove, leč podle mého názoru se mu to vůbec nepovedlo. Spíše ponuré, kniha nezarmoutí, ale nepotěší, humorných a vtipných situací je pomálu. Rozhodně to není kniha, ke které by se člověk rád a neustále vracel. Moc hezká obálka a tím pro mě 2* s "odřenýma ušima".