Polibek v New Yorku
Catherine Rider
S Charlotte se rozešel přítel, a teď měla být na cestě do Londýna za svojí rodinou, ale protože byl její let zrušený, trčí sama v New Yorku. Čeká ji ten nejhorší Štědrý den! Pak potká Anthonyho. Kluka, který přijel na letiště vyzvednout přítelkyni, ale ta se s ním přede všemi rozejde. Ve snaze opustit to prokleté místo se Anthony stane Charlottiným průvodcem po městě. A oba, krok za krokem, začínají propadat novým citům.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
Kiss me in New York, 2017
Hrozně moc jsem se těšila na pěkné vánoční čtení, které mi doplní předvánoční atmosféru. Bohužel, na celé knize byla ze všeho nejvíc vánoční obálka. U příběhu bych si dokázala představit, že by se odehrával i v létě. Kromě pár zmínek, že sněží a je Štědrý den, tak to vůbec vánoční nebylo. Ale k samotnému ději. Ten byl hodně prvoplánový a hodně naivní. Na oddechnutí je to příběh dobrý, ale absolutně nic mi to nedalo. A konec se mi nelíbil... Co ale musím uznat, tak to, že to bylo čtivé a dobře napsané, co se stylistiky týče. Chtěla jsem si přečíst i další knihu od této autorky, ale toto mě docela odradilo a raději sáhnu po pořádném vánočním příběhu.
Knížka se čte rychle. Je zábavná a oddechová. Vánoční atmosféra NY je fajn. Nejde o žádné velké dílo, ale opravdu mě to bavilo.
Je to nádherný příběh. Moc se mi to líbilo. V podstatě jsem to četla jedním dechem - měla jsem to přečtené za necelých 10 dní (dočetla jsem to ve 3h ráno). Nemohla jsem přestat číst... Tak mě zajímalo, jak to skončí, že jsem to nemohla zavřít. Hezký příběh :-) .
Kniha pro "mladší ročníky"... Neurazila, ani nenadchla: přišla mi taková "chaotická". Kniha má hezčí obal, než obsah a vůbec není vánoční...:-( Od stejné autorky jsem chtěla číst i Polibek v Paříži, ale po téhle knize o ni nemám zájem...
Nedočetla jsem :-/ Někde kolem 90. stránky jsem knížku odložila, protože mě vůbec neoslovila a myslím si, že je to ten typ četby, u které o nic nepřijdu, když ji nedočtu.
Knížka má opravdu nádhernou obálku a musím se přiznat, že kvůli ní jsem si knihu vybrala. Anotace nám slibuje vánoční romantický příběh. Ano, příběh je romantický, ale já jsem postrádala to kouzlo Vánoc, které by ten příběh ještě více osladilo. Líbilo se mi, jak se naši hlavní hrdinové vyrovnáváli s rozchodem pomocí příručky a jak plnili její zadání. Mou nejoblíbenější ''postavou" v této knize byla jednoznačně Omylka, která Charlotte a Anthonyho skvěle doplňovala. Knížka je nenáročná, ale já chtěla více Vánoc.
Moc hezká vánoční oddechovka. Nic není přitažené za vlasy. Do jisté míry docela reálné. A hodně se dá předpokládat konec. Četla se hezky, nemusí se u toho přemýšlet.
Dala bych 3,5 *. Preferovala bych, kdyby knížka byla trochu víc vánoční, ale vzhledem k příběhu chápu, že to asi úplně nešlo :-). Moc se mi líbilo zapojení Omylky, popis obou charakterů i nápad s plněním kroků z knížky :-).
Naprosto úžasná, geniální nápad udělat vánoční příběh! A navíc je to z pohledu holky a kluka, co se pak do sebe zamilujou, takže je to o to víc záčivný.
Musím přiznat že knížku jsem si vybrala náhodně podle obalu,říkala jsem si že to bude ideální vtento čas.Ze začátku sem se moc nechytala a přišlo mi to zdlouhavé a nijaké,ale tak od půlky sem se chytla a nepustila a nakonec to bylo milé čtení před vánocemi :) Pro ty co nechtějí přemýšlet nad knihou a jen si odpočinout.
Polibek v New Yorku mě příjemně překvapil. Čekala jsem, že obdržím jednoduchou oddechovou knížku, která bude přečtená během chvilky a zřejmě si toho z ní moc neodnesu. To vše je pravda, ovšem až na poslední zmíněnou věc. Něco z ní ve mně zůstalo, jakési pohlazení po duši, atmosféra vánočního New Yorku, několik vtipných situací a hlášek a samozřejmě neodolatelné štěně, které naivní romantický příběh skvěle zpestřuje. Za sebe mohu vřele doporučit, pokud nehledáte nic náročného, ale chcete si odpočinout od všech těch intrik, zrad, pomst, vražd atd., kterých jsou dnešní knížky pro mládež bohužel plné. Také je to bezva tip pro fanoušky filmu Serendipity (neboli Lásce na stopě). ;)
Ačkoli je Polibek v New Yorku celkem chválenou knihou, pro mě to je to dílo ve znamení "neurazí, ale ani nenadchne". Má to být vánoční příběh - asi jsem čekala trochu víc Vánoc a možná i té romantiky. Jinak je ale zpracování dobré, nápad s knihou ohledně toho, jak se odpoutat od svého ex je povedený. Mladým dívkám doporučuji.
Krásná oddychová kniha, kterou jsem měla ihned přečtenou. Sice je to hodně nepravděpodobné, ale proč ne, v knížkách ráda utíkám od reality :D Už se moc těším na polibek v Paříži, určitě to bude také krásné :)
Kniha je takové odlehčené čtení, ale já si ji užila na 100%! Je romantická, možná trochu předvídatelná, ale určitě to není na škodu. Možná by se mi líbilo, kdyby postavám bylo o pár let více :D
(Třeba už na vysoké škole oba). Sama jsem se zamilovala do Anthonyho a to velmi rychle. Plus bylo taky vyprávění jak z pohledu holky tak i kluka. A jediné mínus je, že kniha nemá pokračování. Za mě určitě moc pěkná kniha :-))
2017 | Polibek v New Yorku |
2018 | Polibek v Paříži |
2019 | Polibek v Londýně |
2020 | Polibek v Římě |
2021 | Polibek v Palm Springs |
V první řadě má knížka moc hezkou obálku..! :) Ale upřímně jsem čekala více tedy toho Vánočního kouzla a atmosféry v příběhu, čímž jsem byla mírně zklamaná :/ Ale nakonec se mi příběh líbil, jak byl vymyšlený a jak Charlotte a Anthony plnili jednotlivé kroky, aby se zbavili nejen myšlenek na své bývalé protějšky, až našli sebe navzájem..:)